Torta čokoladna zgodba brez moke
Drzni si Pred kratkim se je boljša polovica najinega dueta mudila v Grand Hotelu Primus na Ptuju, kjer je med razvajanjem iskala navdih za novo torto. Grand Hotel Primus se ponaša z obilico zdrave...
Drzni si Pred kratkim se je boljša polovica najinega dueta mudila v Grand Hotelu Primus na Ptuju, kjer je med razvajanjem iskala navdih za novo torto. Grand Hotel Primus se ponaša z obilico zdrave...
Kar pripravi slinček Vse okoli tebe se bohotijo razni steaki, rebrca in pečenke, za njimi pa preplašeno stopicljajo uboge priloge, ki mesnim dobrotam po okusu ne sežejo niti do kolen. V sindikatu prilog...
Bakina Tajna – nova kraljica piknikov Čeprav se na glas tega ne govori, se na piknikih vedno bijejo srdite bitke, za katere marsikdo sploh ne ve. Gre namreč za tiho tekmovanje med dobrotami,...
Kdo bi si mislil, da sta tuna in lazanja tako popoln par? Le kaj storiti, ko ti želodec kruli za sočno lazanjo, srce pa bije za slastno tuno z zelenjavo Delamaris Tuna Mexicana?...
Konec heca Kadar na mizo prilomasti steak, ukrade vsem prisotnim sapo. Tokrat je rop tvojega diha izvedel sočen ribeye steak, ki pa je s seboj privlekel predrznega pajdaša – domače zeliščno maslo z...
Sočnost, podprta z bogatim okusom pesta Vsi vemo, kako poln je tvoj delovnik in da se ti včasih res ne da po dolgem dnevu še čarati v kuhinji. Preden se potuhnjeno izmuzneš v...
Ledeni požug soncu Poletje je tu in vročina nas zopet sili k nacejanju s hladnimi pijačami. Svojo nalogo sicer odlično opravi voda, a se nam včasih res zalušta požirka nečesa z dobrim sadnim...
Sladka likovna vzgoja Midva sva trdojedrna zagovornika ustvarjalnosti za šporgetom. Kljub temu, da je mogoče nekatere jedi z lahkoto prirediti in obogatiti, se klasičnih receptov marsikdo drži kot pijanec plota. Simpatičen primer so...
Kmečko dekle, oblečeno po zadnji modi Vsega lepega je enkrat konec in tudi nedeljsko kosilo se mora nekje zaključiti, drugače bi žvečili do torka. Zasledila sva, da na mnogih nedeljskih mizah konec pojedine označuje...
Trdo delo, poplačano z okusom Ko je govora o slovenskih tradicionalnih jedeh, hitro naletimo na temo žgancev. Ob zvezdniških ajdovih žgancih pridejo njihovi krompirjevi bratje le redko pod odrske luči, kar pa je...
Spomladanski ajmoht! Midva naravnost obožujeva juhe, obare, enolončnice in mineštre, saj jih zaradi cele trume sestavin že po definiciji razganja od dobrih okusov. Med najbolj slastne zagotovo spada piščančja obara, pri kateri temelje...
Začini si jutro! Včasih potrebuješ zjutraj malo bolj konkretno brco v rit kot le klasično šalico kofeta in sramežljive kosmiče. Takrat na sceno skoči bogata, predrzna in močno začinjena šakšuka z bučkami. V...
Mehki prifrknjenčki Vsak nori profesor vsake toliko izumi nekaj, kar je vsaj malce sporno. Tokrat sva midva v navdihu priročne požrešnosti ustvarila nekaj, kar bi moralo biti prepovedano z zakonom – nerealno mehke...
Tvoja bližnjica do sočnega in okusnega mesa Čim se sonce malce dlje obdrži na nebu in nastopi konec tedna, že pobezljano drvimo ven z žarom pod roko. Še tako židan piknik pa se...
Duet za znoret’ Čokolada in pomaranča sta že vsaka zase markantni sestavini, skupaj pa tvorita izjemen jaffa okus. Čas je, da ikonični duo stlačimo v bogato torto! Puhasta čokoladna krema, mehak biskvit, čokoladni...
Ni pečice, ni panike Pasijonka že tako spada v sam vrh najinih najljubših sadežev, ko pa se znajde na vrhu nežne cheesecake tortice z BAM belo čokolado proizvajalca Barry Callebaut, je očitno, da...
Prikupno enostavne Ta smešno hiter in zabavno enostaven recept pride prav, ko je potrebno zadovoljiti spontano sladkosnednost. Ravno tako pa se izkaže odlično v sodelovanju z najmlajšimi, ki jim je valjanje piškotnih kroglic...
Instant klasika Belo čokolado imajo radi prav vsi, med njene najboljše prijatelje pa zagotovo spadajo maline. V tej torti se vrhunska bela čokolada BAM proizvajalca Barry Callebaut zato odlično počuti v sendviču med...
Otročje enostavni Najlepše je, ko ti uspe spoditi dve muhi na en mah! Ti muffini po eni strani hitro potešijo spontan napad sladkosnednosti, po drugi strani pa ti lahko pri njihovi pripravi pridružijo...
Pujs pa pir! Prekajena šunka je težkokategorna klasika velike noči in največkrat ravno ona vzvišeno kraljuje med pirhi na mizi. Letos pa se ji pošteno tresejo hlače, saj je na velikonočno mizo prilomastil...
Pikantno pirhovanje Drzna velikonočna pečenka je nared, a kaj postreči zraven? V tem obdobju se naokoli valjajo cele črede pirhov, hren pa je mogoče kidati kar z lopato, zato je na mestu, da...
Za strastne čokoholike Le redko se na velikonočni mizi v ospredju znajde čokolada – še najpogosteje se potuhnjeno skriva v čokoladnih jajčkih. Letos pa se je čokolada odločila na velikonočno sceno prodreti z...
Vijolična zapletenka Če želiš goste navdušiti z atraktivno in okusno kvašeno sladico, zvij eno borovničevo pletenico. Med gubami mehke pletenice se skriva sladka borovničeva marmelada, da pa je cela stvar za dol pasti,...
Le v katerem grmu tiči? Velika noč prav vsako leto na plano povabi velikonočnega zajčka z zvrhanim košom pisanih pirhov. Tokrat mu v zahvalo le pripravimo simpatično in praznično urejeno torto. Da je...
Instant klasika Le kdo ne pozna klasične trojne kombinacije okusov, ki nas spremlja že od otroštva? Kos te torte te postavi na vrh legendarne letalnice, poletu skozi vse tri čokoladne plasti pa sledi...
Jušne frnikole Goveja juha je nedeljski prvak v težki kategoriji, velik delež njenega okusa pa gre na rovaš bočnika, stegna ali drugega kosa govedine. Ko je konec s kuho juhe, nitkasto meso običajno...