OREO torta z belo čokolado in malinami
Napad na brbončice
Je že res, da so piškoti užitni tudi, če jih grizljaš ob čaju ali kavi, povsem pa zasijejo šele v torti. Ker sva mnenja, da je pri tortah greh šparati na okusu, sva si pri tej dala duška – na vrhu in na dnu se nahajata plasti drobtin in prahu OREO piškotov, vmes spada seveda mlečna krema z belo čokolado, povsem na sredini pa bije srce iz malinovega želeja.
Beri naprej, če si drzneš.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Piškotno dno:
80 g masla
150 g OREO piškotnega prahu
Mlečna krema:
500 ml sladke smetane za stepanje
250 g maskarpone sira
200 g bele čokolade
4 listi želatine
Malinova plast:
200 g zamrznjenih malin
2 žlici sladkorja
2 lista želatine
Piškotna streha:
100 g OREO piškotnega prahu
Naštete sestavine so namenjene torti s premerom 20 cm. Če uporabljaš pekač drugačne velikosti ali oblike, lahko sestavine preračunaš s priročnim Tortopretvornikom.
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Postopek
Piškotno dno:
- Maslo raztopi in ga zmešaj s piškotnim prahom.
- Tortni obroč nastavi na premer 20 cm in ga postavi na tortni postavek.
- Po notranji strani ga obdaj z acetatno folijo.
- Piškotno zmes enakomerno potlači ob dno tortnega obroča.
Mlečna krema:
- 300 ml smetane stepi do čvrstega.
- Belo čokolado nalomi v kozico in jo prelij s preostalo smetano.
- Kozico pristavi nad nizek ogenj in mešaj, da se čokolada stopi.
- Liste želatine namoči v hladni vodi in počakaj, da se napojijo. Ožemi jih in vrzi v kozico.
- Mešaj, da se želatina popolnoma raztopi.
- Počakaj, da se čokoladna zmes ohladi do mlačnega, nato jo primešaj k maskarpone siru.
- Povsem na koncu s spatulo primešaj še stepeno smetano.
- Polovico kreme prelij čez piškotno dno in jo poravnaj.
- Nastajajočo torto postavi v hladilnik, da se krema strdi.
Malinova plast:
- Maline in sladkor stresi v kozico in segrej nad srednjim ognjem, da se maline povsem zmehčajo.
- Spasiraj jih s paličnim mešalnikom.
- Liste želatine namoči v hladni vodi in počakaj, da se napojijo. Ožemi jih in vrzi v kozico.
- Mešaj, da se želatina popolnoma raztopi.
- Počakaj, da se malinova zmes shladi do mlačnega in jo prelij po strjeni mlečni plasti.
- Torto postavi nazaj v hladilnik, da se malinova plast učvrsti.
Zaključek:
- Drugo polovico kreme zlij čez malinovo plast in jo poravnaj.
- Po vrhu enakomerno stresi piškotni prah.
Torto postavi v hladilnik vsaj za 6 ur, še raje pa kar čez noč.
Zdaj je potrebno pa na lastna usta poskusiti svojo novo mojstrovino. Odreži si kajlo in se zavleči nekam, kjer lahko nemoteno uživaš v sladki harmoniji okusov.
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!
Hojla sem že kar nekaj vaših tort sprobala zelo dobre super napisani recepti sedaj pa bi sprobala še to oreo torto me pa zanima rabim jo v soboto če jo naredim v četrtek bo problem jaz torte vedno delam en dan prej nikoli drugače hvala za odgovor
Lea, torta bo v soboto super, če jo pripraviš v četrtek.
Lp, Midva
Živijo!
Čudovita torta! Imam pa eno vprašanje glede OREO piškotnega prahu… Sta zmlela cele piškote, ali sta pred mletjem odstranila belo polnilo? 🙂
Hvala vnaprej. Pa veliko užitkov in dobrih idej tudi v prihodnje! 🙂
Bannana,
Prah in drobtine lahko kupiš že pripravljene v Mercatorju na oddelku za peko 😉
Zivjo. Po moji izkusnji se takole zacne plast zeleja in kreme locevati. Na tak nacin se mi je ze zapeljal zgornji del torte celo. Kako lahko to preprecim?
Nezs,
povsem se krema in žele ne bosta združila, ampak plast kreme vseeno ne bo zdrsnila dol.
Težko je pa to preprečiti.
LP, midva
pozdravljeni. zanima me, glede na to, da ddate zelstino v kremo in pitem se uporabi samo polovica kreme naenkrat, da se strdi..se ne preostala polovica tudi tisti cas ze ne strdi? ali jo potem se kaj zmiksate preden uporabite se preostalo polovico? vedno uporabim vse naenkrat in me skrbi kako bo tokrat..najlepsa hvala vam
Lucija,
krema se ne bi smela strditi v tem času, ko se strdi malinina plast v hladilniku.
LP, midva
pozdravljeni, v receptu sta navedeni dve razlicni kolicini sladke smetane- med sestavinami 500 g, v receptu pa 300 g. Koliko jo je potrebno uporabiti. Zanima me se, ce se druga polovica mlecne kreme ne bo strdila, medtem ko je potrebno cakati, da se strdi prvi del in malinov preliv.
hvala za odgovore, se ze veselim “peke” 🙂
Tjaša,
porabi se vseh 500 ml – 300 ml se je stepe, 200 ml pa uporabi za topljenje bele čokolade.
Krema se ne bo strdila v tem času, brez skrbi.
LP, midva
Pozdravljeni!
Zanima me ali lahko namesto OREO prahu uporabim kar zmlete cele piškote?
Drugače pa moram pohvaliti vaše recepte, predvsem za torte, so TOP.
Hvala, Nani 🙂
Lahko, ja – tudi zmleti piškoti bodo OK.
LP, Midva
Zdravo,
zanima me za približno koliko kosov torte/oseb je zadostna ta količina?
Hvala
Za približno 12 kosov.
LP, Midva
Pozdravljena!
Ali lahko namesto acetatne folije uporabim peki papir? Bo vseeno tortica po celi noči v hladilniku normalno odstopila od tortnega modela? Hvala
Niks,
peki papir bo svojo funkcijo lepo opravil, le rob ne bo tako lep in raven.
LP, midva.
Pozdravljeni,
Jaz bi namesto piškotov na vrhu polila s čokolado, da lahko gor postavimo kakšno figuro (za otroški RD). Kakšno razmerje smetane – čokolade priporočate? Saj bo torta zdržala s prelivom?
Eva,
Razmerje čokolade-smetane naj bo 1:1, torej 100 ml smetane in 100 g čokolade.
Torta bi morala zdržati brez težav!
LP, Midva
Najboljša torta ever…res top
Hvala! 🙂
Midva
Torta je odlicna…je bila pravi hit na zabavi! Hvala za recept 😉
Spela,
super, to pa rada bereva!
LP, midva
pozdravljeni! imam 28 cm velik pekač.. lahko komot uporabim količine iz tortopretvornika za 28 cm?
Tako je, Sandra – ravno zato je tortopretvornik 😉
Zivjo, mene pa zanima, ali lahko namesto malin uporabim kaksno drugo sadje? Npr banano?
Urška,
ravno banana se ne bi ravno najbolje odrezala – bolje bo sadje, ki vsebuje tekočino, kot so jagode, borovnice, marelice, gozdni sadeži, …
LP, midva
ZDRAVO, zanima me v kakšenm razmerjus e uporablja agar agar namesto želatine ? In če lahko povesta kako…:) hvalaaa
Boton,
to je odvisno od agarja, predlagava, da slediš navodilom in razmerju na embalaži.
LP, Midva
Živijo, mene pa zanima, a je pr vm krema trda ali tekoca?
Ermina,
ne eno ne drugo 😀 Krema mora biti nežna, kremna.
LP, midva
Živijo, mene pa zanima, če lahko namesto želatine v lističih uporabim želatino v prahu? Kakšno količino? Drugače pa je torta božanska… 🙂 Hvala, LP
Karin,
10 g vrečka mlete želatine ustreza 6 listom. Torej, v mlečno kremo spada 6,7 g želatine, v malinovo plast pa 3,3 g želatine.
LP, Midva
Živjo,
bi bila torta zelo nizka, če bi to količino uporabila za premer pekača 25?
Hvala vama in lepe praznike,
Petra
Petra,
ja, prenizka bi bila. Za svojo velikost pekača preračunaj sestavine v tortopretvorniku: https://midvakuhava.si/tortopretvornik/
LP, midva
Super sladica. Link do vajinega recepta mi je posredovala prijateljica in od tedaj dalje, je tole največkrat uporabljen recept za sladico. Hvala vama.
Lucija,
brez težav lahko menjaš maline z jagodami. Uporabi isto količino in to je to 🙂
Hvala!
LP, Midva
Zdravo!
Vse kar naredim po vajinih receptih je noro dobro! Danes sem se lotila tele tortice za roj.dnevno presenecenje kolegici. Zankma me samo priblizno koliko casa traja da se krema (in malinova plast) dovolj strdi da lahko dodajas novo plast.
Hvala in lp
Ines,
hvala za pohvalo 🙂
Da se krema dovolj strdi, potrebuje približno pol ure.
LP, MIdva
Zivo,
Zanima me, ce lahko na vrhu polozim hostijo (otroska slika)? Se bo slika lepo prijela?
Hvala za odgovor
Teja,
žal ne, ker so na vrhu le posuti piškoti, se hostija ne more prijeti.
LP, Midva
Zivjo, kaj pa ce dam direktno na strjeno kremo, brez piskotov? Hvala
Teja, tako pa bi šlo, ja.
Pozdravljena, ali se lahko mascarpone izpusti iz kreme? Se okus kaj spremeni? Hvala.
Nina, mascarpone je ključna sestavina in je žal ne moreš izpustiti.
LP, Midva
Zdravo, zanima me kako visoka pride torta v 20 cm pekaču?
Karin,
približno 6-7 cm.
Pozdravljeni.
Najprej moram pohvaliti vaše torte.
Tudi sama bi se lotila narediti oreo torto. Me pa zanima ali lahko namesto bele cokolade uporabim rjavo-mlečno ali celo nutelo?
Hvala za odgovor😊
Nadja, lahko uporabiš mlečno čokolado. Če želiš uporabiti nutello, pa je postopek drugačen, pa tudi več želatine bi bilo potrebno.
Pozdravljena😊 zanima me,če lahko za malinino kremo uporabim tortni preliv rdeče barve. Za bolj intenzivno rdečo kremo….in v kakem razmerju z listi iz želatine. Hvalaaa ste pa čudovita
Irena, verjetno bi šlo. Preberi na vrečki tortnega preliva, kakšno je razmerje želatine in potem to upoštevaj v receptu.
Živjo. Zanima me, ali bi lahko v spodnjo polovico mlečne kreme dodala zdrobljene OREO piškote. Hvala
Špela,
lahko dodaš, ja – super ideja!
Pozdravljeni,
ali lahko namesto oreo keksov uporabim tanko plast biskvita spodaj in nato na vrhu, ker bi torto oblekla v tičino maso za RD?
Kateri biskvit bi mi priporočili? Želela bi zelo tanek sloj biskvita pa vseeno ne pretanek, da se lahko lepo odreže in prenese.
HVALA
Svetlana,
lahko uporabiš biskvit zato, da oblečeš torto v tičino.
Priporočava kak čokoladni biskvit, Hershey’s bi super pasal: https://midvakuhava.si/cokoladna-torta-z-malinami-in-marcipanom/
Super je videti tale torta, jo naredim. Ste maline najprej odmrznili?
Hvala za recepte!
Petra,
za malinovo plast malin ni potrebno odtajevati, saj jih tako ali tako pogrejemo v kozici.
Ker rabim torto za 40 oseb in nimam pravega pekača bi nekako improvozirala za piškotno dno.Ampak me najbolj skrbijo kreme,naj obložim z acetatno folijo?bo držalo?hvala
Maja,
brez oboda ali pekača žal ne bo šlo – sama acetatna folija ne bi držala oblike.
Pozdravljena. Najprej, da pohvalim vajine recepte, ki so res nekaj najboljsega. Zanima me ali bi lahko torto tudi obmazala s kremo, ki je v torti? Mogoce s carobno ali masleno? Hvala
Karmen,
maslena krema bi bila najbolj primerna.
Lepo pozdravljena. Najprej , da pohvalim vase recepte, ki so res odlicni. Zanima me ali lahko torto obmazem(predno bi jo posula z oreo drobtinami) z isto kremo kot je v njej ali bi bilo bolje z masleno, carobno kremo? Hvala in se veliko dobrega ustvarjanja
Karmen,
bolje bo, da uporabiš masleno kremo.
Oreo drotine bodo ok ? Namesto prahu ..
Anja,
tudi drobtine bodo OK.
Pozdravljeni,
to tortico sem naredila prejšnji teden in moram povedati, da je super uspela. Prvo sem bila malo skeptična zaradi krem, ki so bila kar precej tekoča. Ampak strah je bil odveč. Požela sem same pohvale. Danes pa sem naredila Jaffa torto za mojega dragega,ki obožuje te kekse in mislim da bo tudi ta super. Krema ima original okus teh keksov. Same pohvale iz moje strani, le tako naprej, ker imata krasne, razumljivo in zabavno napisane recepte…
Simona,
hvala, ker si si vzela čas in opisala svoje dobre izkušnje s tortami po najinih receptih 🙂
Ko vidiva, da še nekdo tako nor na torte kot midva, nama da kar novo energijo 😀
Živijo,
mene pa zanima kako je s časom peke, če delam s pekačem premera 28cm?
Hvala in lp!
Mojca, za pretvorbo količin uporabi Tortopretvornik: https://midvakuhava.si/tortopretvornik/
Čas peke ostane enak.
Oreo torto sem naredila dvakrat. Prvic s piskotnim dnem,kot v receptu. Vendar pride potem nekoliko trdo to dno. Drugic pa sem namesto piskotnega dna naredila kar temen biskvit,ki sam ga nalvazila s sokom ribeza,limone,ter potem posula z oreo prahim preden sem gor dala belo kremo.
Torta je bila izjemno okusna,socna. Gostje so bili nadvse navduseni 🙂
Lp
Sabina,
super ideja z biskvitom – morala je biti odlična!
Ta torta je odlična
Hvala, Izak 🙂
Zdravo…mene ga zanima koliko časa zdrži v hladilniku?
A bi blo predolgo če jo nardim v četrtek pa je do nedelje na hladnem?
Mateja,
od četrtka do nedelje bo še OK, do ponedeljka pa bi jo morali potem pojesti.
Ali je vredu če jo čez noč postavim v zmrzovalnik? Ali bi raje kar v hladilnik? Hvala.
Minnie,
nikakor v zamrzovalnik, ampak v hladilnik.
Zdravo.
Jaz bi pa prosila za en nasvet. Partnerju bom za rojstni dan pripravila tole tortico, ker je velik sladkosned. Zanima me pa, ali je priporočljivo dati na dno pekača peki papir? Včasih se mi namreč zgodi, da pripravim sicer na pogled lepo slaščico, ko pa jo želim vzeti iz pekača, se dno peciva prime na dno pekača in iz lepe sladice nastane kaos na krožniku. Če torej maslo in oreo drobtine potlačim na dno pekača, ali bo “biskvit” rad odstopil v celoti?
Hvala.
Anja,
pri piškotnem dnu brez peke ne potrebuješ papirja za peko. Pravzaprav ne potrebuješ niti dna od pekača, temveč le obod, saj tortico gradiš kar direktno pa kartonasti podlagi za torte.
Veselo tortarjenje!
Pozdravljeni,
zanima me kakšne so še alternative za nadomestek acetatne folije, da vseeno dobim lep rob? Kakšna pa je končna višina torte?
Za res lep rob je potrebno uporabiti acetatno folijo.
Visoka je bila približno 6 cm.
Ali je bil pekač te torte premer 20 cm?,saj zgledla večje.
Evelina,
ja, bil je 20 cm 🙂
Zdravo.
Imam samo obod za torto, nimam pa acetatne folije, kako lahko to resiim? Hvala
Vesna,
lahko uporabiš narezan papir za peko.
Imam eno vprašanje ,ali bo torta prišla prenizko če uporabim pekač premera 23,5 cm oz. 23cm?in če bo torta vredu če jo začnem delati v petek rabim pa jo v nedeljo zjutraj😊
Hvala za odgovor,lp
Evelina,
za uporabo drugačne velikosti pekača predlagava uporabo tortopretvornika: https://midvakuhava.si/tortopretvornik/
Verjetno bi bila brez povečanja sestavin prenizka.
Ja, torta je še boljša, če en dan počaka!
Živjo! Prihodnji teden bom naredila tole torto. Zanima pa me, če na njej lahko stojijo kašne manjše figurice, oziroma če se lahko zapičijo. Bi se prevrnile? Če ja, kaj predlagata?
Hvala, lep pozdrav
Maja,
če je dovolj dolga špica, da bi se zapičila v kremo, bi bilo ok. Piškotna podlaga pa sama po sebi ne ponuja dovolj trdne opore za figurice.
Ali lahko podvojim sestavine in jih dam v pekač s 30 cm premera?
Maja,
za izračun priporočava priročen Tortopretvornik: https://midvakuhava.si/tortopretvornik/
Pozdravljeni,
zanima me, ce delam torto premera 26 cm… koliko smetane stepem, in koliko dam, da raztopim cokolado? Tortopretvornik mi da, da skupaj rabim 850ml smetane.
Špela,
stepi 500 ml smetane, ostalo uporabi za čokolado.
Pozdravljeni,
Kako dovolj se lahko zanesem na pretvornik? Moj pekac je 24.5cm. Ali je bolje pretvorit pekacu primerno? Podvojit vsevino, da bo torta malo visja? Al narest raje po receptu z 20 cm pekacem pa, da je nizja?
Scrapista,
midva tortopretvorniku 100 % zaupava, zato ga lahko brez strahu uporabiš.
Zdravo,
kdaj se v maso doda želatino? Nič ne piše.
Lp
Pikolopokolo,
za mlečno kremo moraš želatino raztopiti v zmesi bele čokolade in smetane – kot piše v receptu 🙂
Pozdrav,
Zanima me, ali je kaj drugačen postopek z uporabo izdelkov brez glutena( smetana, mascarpone). Hvala
Kristina,
verjetno misliš laktozo? Ne, postopek je identičen z enakimi količinami.
Zdravo,
najprej vse pohvale za vajine odlične tortice, probali že nekaj in so odlične.
me pa zanima, če lahko pri tej torti zamenjam količino 500 g mascarpone in 250g smetane?
hvala,
lp
Beth
Beth,
ja, lahko zamenjaš 🙂
tudi jaz probala vendar z borivnicami omamno dobra
Pozdrav.
Torto sem delala ze veckrat in je vedno bozansko dobra in vedno uspe… Ljudje so navdušeni nad okusom..
Zdaj pa si hcerka zeli “ledeno, Frozen” torto.. in sem razmisljala, ce lahko v kremo dodam modro barvo v tubi dr. Oetker, da bi bila vsa krema modra? A bi spremenilo kaj teksturo, na kaj bi bilo treba biti pozoren, ali nič ne vpliva?
Hvala, lep pozdrav.
Zdravo:) Seveda brez problema ne bo imelo nobenega vpliva! lp, Midva
Vajin Tortopretvornik je zakon! Danes pa bom prvic naredila to torto – ker nimam acetatnih folij, sem improvizirala in bom uporabila kar prozorne folije za spiralno vezavo – izrezala sem dva traka in ju zalepila skupaj, da sem sobila krog. Mogoce komu pride prav ta “tip”.
Pozdravljeni, zanima me če bi lahko torto navru oblila z malinovim želejem namesto posula z drobtinami. Hvala za odgovor
Seveda, brez problema!