OREO torta z belo čokolado in malinami

You may also like...

69 Responses

  1. Lea says:

    Hojla sem že kar nekaj vaših tort sprobala zelo dobre super napisani recepti sedaj pa bi sprobala še to oreo torto me pa zanima rabim jo v soboto če jo naredim v četrtek bo problem jaz torte vedno delam en dan prej nikoli drugače hvala za odgovor

  2. Bananna says:

    Živijo!
    Čudovita torta! Imam pa eno vprašanje glede OREO piškotnega prahu… Sta zmlela cele piškote, ali sta pred mletjem odstranila belo polnilo? 🙂
    Hvala vnaprej. Pa veliko užitkov in dobrih idej tudi v prihodnje! 🙂

  3. Nezs says:

    Zivjo. Po moji izkusnji se takole zacne plast zeleja in kreme locevati. Na tak nacin se mi je ze zapeljal zgornji del torte celo. Kako lahko to preprecim?

    • midva says:

      Nezs,

      povsem se krema in žele ne bosta združila, ampak plast kreme vseeno ne bo zdrsnila dol.
      Težko je pa to preprečiti.

      LP, midva

  4. Lucija says:

    pozdravljeni. zanima me, glede na to, da ddate zelstino v kremo in pitem se uporabi samo polovica kreme naenkrat, da se strdi..se ne preostala polovica tudi tisti cas ze ne strdi? ali jo potem se kaj zmiksate preden uporabite se preostalo polovico? vedno uporabim vse naenkrat in me skrbi kako bo tokrat..najlepsa hvala vam

  5. Tjaša says:

    pozdravljeni, v receptu sta navedeni dve razlicni kolicini sladke smetane- med sestavinami 500 g, v receptu pa 300 g. Koliko jo je potrebno uporabiti. Zanima me se, ce se druga polovica mlecne kreme ne bo strdila, medtem ko je potrebno cakati, da se strdi prvi del in malinov preliv.

    hvala za odgovore, se ze veselim “peke” 🙂

    • midva says:

      Tjaša,

      porabi se vseh 500 ml – 300 ml se je stepe, 200 ml pa uporabi za topljenje bele čokolade.
      Krema se ne bo strdila v tem času, brez skrbi.

      LP, midva

  6. nani says:

    Pozdravljeni!

    Zanima me ali lahko namesto OREO prahu uporabim kar zmlete cele piškote?

    Drugače pa moram pohvaliti vaše recepte, predvsem za torte, so TOP.

  7. Tadeja says:

    Zdravo,

    zanima me za približno koliko kosov torte/oseb je zadostna ta količina?

    Hvala

  8. Niks says:

    Pozdravljena!
    Ali lahko namesto acetatne folije uporabim peki papir? Bo vseeno tortica po celi noči v hladilniku normalno odstopila od tortnega modela? Hvala

  9. Eva says:

    Pozdravljeni,
    Jaz bi namesto piškotov na vrhu polila s čokolado, da lahko gor postavimo kakšno figuro (za otroški RD). Kakšno razmerje smetane – čokolade priporočate? Saj bo torta zdržala s prelivom?

    • midva says:

      Eva,

      Razmerje čokolade-smetane naj bo 1:1, torej 100 ml smetane in 100 g čokolade.
      Torta bi morala zdržati brez težav!

      LP, Midva

  10. saša says:

    Najboljša torta ever…res top

  11. Spela says:

    Torta je odlicna…je bila pravi hit na zabavi! Hvala za recept 😉

  12. Sandra says:

    pozdravljeni! imam 28 cm velik pekač.. lahko komot uporabim količine iz tortopretvornika za 28 cm?

  13. Urska says:

    Zivjo, mene pa zanima, ali lahko namesto malin uporabim kaksno drugo sadje? Npr banano?

    • midva says:

      Urška,

      ravno banana se ne bi ravno najbolje odrezala – bolje bo sadje, ki vsebuje tekočino, kot so jagode, borovnice, marelice, gozdni sadeži, …

      LP, midva

  14. boton says:

    ZDRAVO, zanima me v kakšenm razmerjus e uporablja agar agar namesto želatine ? In če lahko povesta kako…:) hvalaaa

  15. Ermina says:

    Živijo, mene pa zanima, a je pr vm krema trda ali tekoca?

  16. Karin says:

    Živijo, mene pa zanima, če lahko namesto želatine v lističih uporabim želatino v prahu? Kakšno količino? Drugače pa je torta božanska… 🙂 Hvala, LP

    • midva says:

      Karin,

      10 g vrečka mlete želatine ustreza 6 listom. Torej, v mlečno kremo spada 6,7 g želatine, v malinovo plast pa 3,3 g želatine.

      LP, Midva

  17. Petra says:

    Živjo,

    bi bila torta zelo nizka, če bi to količino uporabila za premer pekača 25?

    Hvala vama in lepe praznike,
    Petra

  18. Zv says:

    Super sladica. Link do vajinega recepta mi je posredovala prijateljica in od tedaj dalje, je tole največkrat uporabljen recept za sladico. Hvala vama.

  19. midva says:

    Lucija,

    brez težav lahko menjaš maline z jagodami. Uporabi isto količino in to je to 🙂
    Hvala!

    LP, Midva

  20. Ines says:

    Zdravo!
    Vse kar naredim po vajinih receptih je noro dobro! Danes sem se lotila tele tortice za roj.dnevno presenecenje kolegici. Zankma me samo priblizno koliko casa traja da se krema (in malinova plast) dovolj strdi da lahko dodajas novo plast.
    Hvala in lp

  21. Teja says:

    Zivo,
    Zanima me, ce lahko na vrhu polozim hostijo (otroska slika)? Se bo slika lepo prijela?
    Hvala za odgovor

  22. Teja says:

    Zivjo, kaj pa ce dam direktno na strjeno kremo, brez piskotov? Hvala

  23. Nina says:

    Pozdravljena, ali se lahko mascarpone izpusti iz kreme? Se okus kaj spremeni? Hvala.

  24. karin says:

    Zdravo, zanima me kako visoka pride torta v 20 cm pekaču?

  25. Nadja says:

    Pozdravljeni.
    Najprej moram pohvaliti vaše torte.
    Tudi sama bi se lotila narediti oreo torto. Me pa zanima ali lahko namesto bele cokolade uporabim rjavo-mlečno ali celo nutelo?
    Hvala za odgovor😊

    • midva says:

      Nadja, lahko uporabiš mlečno čokolado. Če želiš uporabiti nutello, pa je postopek drugačen, pa tudi več želatine bi bilo potrebno.

  26. Irena says:

    Pozdravljena😊 zanima me,če lahko za malinino kremo uporabim tortni preliv rdeče barve. Za bolj intenzivno rdečo kremo….in v kakem razmerju z listi iz želatine. Hvalaaa ste pa čudovita

    • midva says:

      Irena, verjetno bi šlo. Preberi na vrečki tortnega preliva, kakšno je razmerje želatine in potem to upoštevaj v receptu.

  27. Špela says:

    Živjo. Zanima me, ali bi lahko v spodnjo polovico mlečne kreme dodala zdrobljene OREO piškote. Hvala

  28. Svetlana says:

    Pozdravljeni,

    ali lahko namesto oreo keksov uporabim tanko plast biskvita spodaj in nato na vrhu, ker bi torto oblekla v tičino maso za RD?

    Kateri biskvit bi mi priporočili? Želela bi zelo tanek sloj biskvita pa vseeno ne pretanek, da se lahko lepo odreže in prenese.

    HVALA

  29. Petra says:

    Super je videti tale torta, jo naredim. Ste maline najprej odmrznili?
    Hvala za recepte!

  30. Maja says:

    Ker rabim torto za 40 oseb in nimam pravega pekača bi nekako improvozirala za piškotno dno.Ampak me najbolj skrbijo kreme,naj obložim z acetatno folijo?bo držalo?hvala

  31. Karmen says:

    Pozdravljena. Najprej, da pohvalim vajine recepte, ki so res nekaj najboljsega. Zanima me ali bi lahko torto tudi obmazala s kremo, ki je v torti? Mogoce s carobno ali masleno? Hvala

  32. Karmen says:

    Lepo pozdravljena. Najprej , da pohvalim vase recepte, ki so res odlicni. Zanima me ali lahko torto obmazem(predno bi jo posula z oreo drobtinami) z isto kremo kot je v njej ali bi bilo bolje z masleno, carobno kremo? Hvala in se veliko dobrega ustvarjanja

  33. Anja says:

    Oreo drotine bodo ok ? Namesto prahu ..

  34. Simona says:

    Pozdravljeni,
    to tortico sem naredila prejšnji teden in moram povedati, da je super uspela. Prvo sem bila malo skeptična zaradi krem, ki so bila kar precej tekoča. Ampak strah je bil odveč. Požela sem same pohvale. Danes pa sem naredila Jaffa torto za mojega dragega,ki obožuje te kekse in mislim da bo tudi ta super. Krema ima original okus teh keksov. Same pohvale iz moje strani, le tako naprej, ker imata krasne, razumljivo in zabavno napisane recepte…

    • midva says:

      Simona,

      hvala, ker si si vzela čas in opisala svoje dobre izkušnje s tortami po najinih receptih 🙂
      Ko vidiva, da še nekdo tako nor na torte kot midva, nama da kar novo energijo 😀

  35. Mojca says:

    Živijo,

    mene pa zanima kako je s časom peke, če delam s pekačem premera 28cm?

    Hvala in lp!

  1. November 21, 2019

    […] Če ti je kombinacija OREO piškotov in čokolade pri srcu, nikar ne spreglej najine OREO torte z belo čokolado in malinami na tej povezavi: KLIK! […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.