Gratinirane piščančje prsi s paradižnikovim pestom
Sočnost, podprta z bogatim okusom pesta
Vsi vemo, kako poln je tvoj delovnik in da se ti včasih res ne da po dolgem dnevu še čarati v kuhinji. Preden se potuhnjeno izmuzneš v prvi fast food na poti domov, ti ponujava eno ekspresno in odlično jed – gratinirane piščančje prsi z bogatim pestom rosso, pri katerih je same priprave celih 5 minut, nato štafeto prevzame pečica.
Med okusi v tej hipni jedi najbolj prednjači seveda pesto, ki je prava zakladnica okusov. Midva ga pogosto vštuliva v marsikatero jed in ji s tem poneseva okus na višjo raven.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine:
800 g piščančjih prsi
100 g Barilla pesto rosso
100 g poltrdega sira Jošt premium gauda
150 g češnjevih paradižnikov
3 žlice oljčnega olja
bazilika
sol
poper
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Postopek
- Meso postavi v visok pekač, ga premaži z oljem ter posoli in popopraj.
- Pograbi slasten pesto rosso in ga velikodušno premaži čez razporejene prsi, približno 2 žlički na kos.
- Pesto je dragocen, zato ga je potrebno skriti. Nanj naribaj poltrdi sir.
- V pekač nameči cele in razpolovljene češnjevce ter liste bazilike.
- Pečico segrej na 200 °C in vanjo za 20-24 minut postavi pekač. Čas peke je odvisen od velikosti prsi (piščančjih).
Na mizo vrzi pekač z gratiniranim piščancem, zraven pa postrezi poljuben krompir, riž ali solato. Nihče ne bo posumil, da je do kosila danes vodila konkretna bližnjica.
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!
Krasen recept. Hvala. :))