Torta Kinder čokolada

You may also like...

36 Responses

  1. Slavica says:

    Pozdravljena!
    Rada prebiram vajine recepte in so mi zelo vščeč.Hvala. Pri kinder torti piše, da daš želatino v vroče mleko, ali alhko daš želatino v vročo tekočino.

    Koko z totopretvornikom preračunam sestavine iz okroglega modela v kvadratni model npr. ogrogli model 24, kvadartni 28 x28 cm. Hvala.
    Lep pozdrav.

    • midva says:

      Slavica, hvala za pohvalo! Želatino lahko raztopiš v vsaki vroči tekočini.
      Tortopretvornik pa sestavine pretvarja zaenkrat le med tortami enake oblike.

  2. Anita says:

    Pozdravljena.
    Zanima me, zakaj se mi glazura ni hotela strditi, tudi po tem, ko sem jo dala v zmrzovalnik. Ko sem dala tortico na sobno temperaturo, je ob straneh začela teči dol.
    Hvala za odgovor.
    Lp
    Anita

    • midva says:

      Anita, to se ne bi smelo zgoditi, še posebej po zamrzovalniku. Poskusi ponovno, mogoče z manj smetane tokrat.

  3. Urška says:

    Hojla,
    zanima me, ali sta kdaj delala kakšno torto brez mlečnih stvari? Bolj natančno me zanima s kakšno riževo, kokosovo ali drugo podobno smetano za stepanje? Rada bi poskusila, ampak ne vem kako bi vse skupaj izpadlo… ali se takšna smetana enako stepe kot navadna mlečna sladka smetana?
    In pa, ali obstaja kakšno nemlečno nadomestilo za maskarpone? 🙂
    Hvala za odgovor
    Lp, Urška

  4. Vanessa says:

    Pozdravljeni!
    Za svoj rojstni dan nameravam speči tole tortico. Vaših tort sem spekla že kar nekaj in bila nad vsako navdušena tako sama kot tudi ostali 🙂 Zanima me samo nekaj. Ko spečem in ohladim biskvit ter ga ponovno vstavim v pekač, v katerem potem nadaljujem s pripravo torte, se biskvit vedno nekoliko skrči in potem mi prva krema steče čez biskvit ob straneh – kako lahko preprečim to situacijo?
    Najlepša hvala za odg. že vnaprej in lep pozdrav,
    Vanessa

    • Suzana says:

      Vanessa..jaz dam najprej okoli biskvita tršo folijo (ali pa tršo
      plastično mapo sem dala na pol)prilimam s selotejpom da se čisto prileže torti potem pa dam čez vse skupaj še obroč od torte in pride super.

  5. Klara says:

    Živjo!
    Zanima me s kolikšno količino mleka namočita biskvit?
    Hvala vama 🙂

    • midva says:

      Živijo, biskvit namočiva čisto po občutku, odvisno od biskvita. Pri tem biskvitu sva uporabila nekje 6-7 žlic mleka.

  6. Sara says:

    Živjo, mene pa zanima katero sladko smetano imata v mlečni kremi?
    Hvala 🙂

  7. Danjela says:

    Torta je krasna… Zdele se mučim z njo… Natančno… Delam prvo kremo z moskarponejem….
    Zakaj hudiča se mi je moscapone sesiril ko sem dala use skup? 🤔

  8. Mojca says:

    Odlična torta. 🙂

  9. maja says:

    zdravo mene pa zanima v omenjeni kinder kremi ni želatine? pa je vseeno kompaktno skupaj?

    Krema s Kinder čokolado:
    150 g Kinder čokolade
    250 g mascarpone sirčka

  10. Anja says:

    Pozdravljeni!
    Mene pa zanima, katero velikost pekača sta uporabila za te količine?

  11. Natasa says:

    Pozdravljeni😀 danes delala torto cisto po receptu in vizualno niti najmanj taka kot na sliki.. lahko bi napisala da je slika simbolicna kajti testa je bilo najmanj 2x vec kot na sliki medtem ko mlecne kreme pol manj.. prav tako se cokoladna glazura ni strdila niti v skrinji.. drugace za pojest dobro ampak lahko bi objavili vase slike

    • midva says:

      Pozdravljeni, škoda, da vam torta ni uspela. Vse fotografije na najinem blogu so najine, jedi na njih pa so pripravljene po priloženem receptu. Če niste spreminjala količine sestavin botem, bi moralo biti to to.

  12. Darja says:

    Zivjo vidva, tale recept je super, zaenkrat mi je vse ratalo, torta je v hladilniku, komej cakam jutr(moj otrok ima roj. Dan), da vidim ce bo tudi tako lepa, ne samo dobra😁 👌👍👍

  13. Nuša says:

    Pozdravljena. Danes sem spacala tole krasotico skupaj. Če bo primerna za goste, pa bomo videli jutri:) me pa zanima, ali v dekoracijo na vrhu torte, se pravi mascarpone vmešata kakšen kremfix, da imajo kupčki tako lepo obliko? hvala in lep pozdrav, Nuša

  14. Zk22993 says:

    Mene pa zanima kakšen mascarpone uporabiš ?

  15. Tanja says:

    Živjo.

    Jaz pa imam eno čisto “blond” vprašanje. Namreč že velikokrat sem delala tortice po vajinih receptih, moram rečt vse so uspele. Me pa zanima, kako hudirja naj torto prestavim na lepši pladenj? A to naredita že takrat ko se torta trdi v hladilniku ali kasneje… ker jaz se je potem, ko enkrat soji skupaj ne upam premaknit SPLOH 🙂 🙂

    • midva says:

      Hojla,

      Torto vedno sestavljava na kartonski tortni podlagi. Tako jo lahko brez težav prestavljaš sem ter tja 😉

      LP, MIdva

  16. Urška says:

    Pozdravljeni,
    mene pa zanima, če dam lahko na obod torte čokoladno čipko – oz vzorček iz čokolade, ki je nabrizgan na peki papir in se potem strdi? Kdaj dam to gor – preden gre v hladilnik za 6 ur?

    • midva says:

      Živijo,

      čipka je super ideja, midva bi jo na torto poveznila po temu, ko pride iz hladilnika.
      Ko daš torto v hladilnik, daj zraven še peki papir s čipko in ju pred postrežbo postavi vkup.

      LP, Midva.

  17. Mateja says:

    Pozdravljena! 🙂 Recept je zares odličen, torta je bila slastna! Zanima pa me, kje se da kupiti acetatno folijo?

  18. Damchy says:

    Pozdravljena,

    super recepte imata in zelo rada jih preizkušam. Pri tokratni tortici bi imela vprašanje glede želatine. A bi bilo kaj narobe, če bi želatino v prahu nadomestila z lističi želatine? Sem jih namreč veliko bolj vajena kot prahu oz. drobljene želatine. Hvala za odgovor in veliko sladkih objav še naprej 🙂

    • midva says:

      Damchy,
      pri obeh želatinah gre za isto stvar – namoči 10 g želatine v lističih, jo ožemi in raztopi.
      Lp, Midva :)https://midvakuhava.si/wp-admin/edit-comments.php?ip-geo-block-auth-nonce=26c11e356d#comments-form

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.