Torta Kinder čokolada

You may also like...

92 Responses

  1. Slavica says:

    Pozdravljena!
    Rada prebiram vajine recepte in so mi zelo vščeč.Hvala. Pri kinder torti piše, da daš želatino v vroče mleko, ali alhko daš želatino v vročo tekočino.

    Koko z totopretvornikom preračunam sestavine iz okroglega modela v kvadratni model npr. ogrogli model 24, kvadartni 28 x28 cm. Hvala.
    Lep pozdrav.

    • midva says:

      Slavica, hvala za pohvalo! Želatino lahko raztopiš v vsaki vroči tekočini.
      Tortopretvornik pa sestavine pretvarja zaenkrat le med tortami enake oblike.

  2. Anita says:

    Pozdravljena.
    Zanima me, zakaj se mi glazura ni hotela strditi, tudi po tem, ko sem jo dala v zmrzovalnik. Ko sem dala tortico na sobno temperaturo, je ob straneh začela teči dol.
    Hvala za odgovor.
    Lp
    Anita

  3. Urška says:

    Hojla,
    zanima me, ali sta kdaj delala kakšno torto brez mlečnih stvari? Bolj natančno me zanima s kakšno riževo, kokosovo ali drugo podobno smetano za stepanje? Rada bi poskusila, ampak ne vem kako bi vse skupaj izpadlo… ali se takšna smetana enako stepe kot navadna mlečna sladka smetana?
    In pa, ali obstaja kakšno nemlečno nadomestilo za maskarpone? 🙂
    Hvala za odgovor
    Lp, Urška

  4. Vanessa says:

    Pozdravljeni!
    Za svoj rojstni dan nameravam speči tole tortico. Vaših tort sem spekla že kar nekaj in bila nad vsako navdušena tako sama kot tudi ostali 🙂 Zanima me samo nekaj. Ko spečem in ohladim biskvit ter ga ponovno vstavim v pekač, v katerem potem nadaljujem s pripravo torte, se biskvit vedno nekoliko skrči in potem mi prva krema steče čez biskvit ob straneh – kako lahko preprečim to situacijo?
    Najlepša hvala za odg. že vnaprej in lep pozdrav,
    Vanessa

    • Suzana says:

      Vanessa..jaz dam najprej okoli biskvita tršo folijo (ali pa tršo
      plastično mapo sem dala na pol)prilimam s selotejpom da se čisto prileže torti potem pa dam čez vse skupaj še obroč od torte in pride super.

  5. Klara says:

    Živjo!
    Zanima me s kolikšno količino mleka namočita biskvit?
    Hvala vama 🙂

    • midva says:

      Živijo, biskvit namočiva čisto po občutku, odvisno od biskvita. Pri tem biskvitu sva uporabila nekje 6-7 žlic mleka.

  6. Sara says:

    Živjo, mene pa zanima katero sladko smetano imata v mlečni kremi?
    Hvala 🙂

  7. Danjela says:

    Torta je krasna… Zdele se mučim z njo… Natančno… Delam prvo kremo z moskarponejem….
    Zakaj hudiča se mi je moscapone sesiril ko sem dala use skup? 🤔

    • midva says:

      Danjela pozdravljena, mogoče je bila še prevroča čokolada…

    • Tia says:

      Zdravo.
      Delala dem tole torto in se mimela probleme z mlečno kremo, saj se mi ni strdila. Delala pa sem natančno po receptu in nevem zakaj se mi je to zgodilo.

      Lp

  8. Mojca says:

    Odlična torta. 🙂

  9. maja says:

    zdravo mene pa zanima v omenjeni kinder kremi ni želatine? pa je vseeno kompaktno skupaj?

    Krema s Kinder čokolado:
    150 g Kinder čokolade
    250 g mascarpone sirčka

  10. Anja says:

    Pozdravljeni!
    Mene pa zanima, katero velikost pekača sta uporabila za te količine?

  11. Natasa says:

    Pozdravljeni😀 danes delala torto cisto po receptu in vizualno niti najmanj taka kot na sliki.. lahko bi napisala da je slika simbolicna kajti testa je bilo najmanj 2x vec kot na sliki medtem ko mlecne kreme pol manj.. prav tako se cokoladna glazura ni strdila niti v skrinji.. drugace za pojest dobro ampak lahko bi objavili vase slike

    • midva says:

      Pozdravljeni, škoda, da vam torta ni uspela. Vse fotografije na najinem blogu so najine, jedi na njih pa so pripravljene po priloženem receptu. Če niste spreminjala količine sestavin botem, bi moralo biti to to.

    • Patricija says:

      Meni samo krema ni uspela ista biskvit sem oa obrezala pa je

  12. Darja says:

    Zivjo vidva, tale recept je super, zaenkrat mi je vse ratalo, torta je v hladilniku, komej cakam jutr(moj otrok ima roj. Dan), da vidim ce bo tudi tako lepa, ne samo dobra😁 👌👍👍

  13. Nuša says:

    Pozdravljena. Danes sem spacala tole krasotico skupaj. Če bo primerna za goste, pa bomo videli jutri:) me pa zanima, ali v dekoracijo na vrhu torte, se pravi mascarpone vmešata kakšen kremfix, da imajo kupčki tako lepo obliko? hvala in lep pozdrav, Nuša

  14. Zk22993 says:

    Mene pa zanima kakšen mascarpone uporabiš ?

  15. Tanja says:

    Živjo.

    Jaz pa imam eno čisto “blond” vprašanje. Namreč že velikokrat sem delala tortice po vajinih receptih, moram rečt vse so uspele. Me pa zanima, kako hudirja naj torto prestavim na lepši pladenj? A to naredita že takrat ko se torta trdi v hladilniku ali kasneje… ker jaz se je potem, ko enkrat soji skupaj ne upam premaknit SPLOH 🙂 🙂

  16. Urška says:

    Pozdravljeni,
    mene pa zanima, če dam lahko na obod torte čokoladno čipko – oz vzorček iz čokolade, ki je nabrizgan na peki papir in se potem strdi? Kdaj dam to gor – preden gre v hladilnik za 6 ur?

    • midva says:

      Živijo,

      čipka je super ideja, midva bi jo na torto poveznila po temu, ko pride iz hladilnika.
      Ko daš torto v hladilnik, daj zraven še peki papir s čipko in ju pred postrežbo postavi vkup.

      LP, Midva.

  17. Mateja says:

    Pozdravljena! 🙂 Recept je zares odličen, torta je bila slastna! Zanima pa me, kje se da kupiti acetatno folijo?

  18. Damchy says:

    Pozdravljena,

    super recepte imata in zelo rada jih preizkušam. Pri tokratni tortici bi imela vprašanje glede želatine. A bi bilo kaj narobe, če bi želatino v prahu nadomestila z lističi želatine? Sem jih namreč veliko bolj vajena kot prahu oz. drobljene želatine. Hvala za odgovor in veliko sladkih objav še naprej 🙂

    • midva says:

      Damchy,
      pri obeh želatinah gre za isto stvar – namoči 10 g želatine v lističih, jo ožemi in raztopi.
      Lp, Midva :)https://midvakuhava.si/wp-admin/edit-comments.php?ip-geo-block-auth-nonce=26c11e356d#comments-form

  19. Dorothy says:

    Pozdravljeni, ravno delam torto, pa me zanima zakaj mi ne uspe narediti mlecne kreme? Uporabila sem sicer želatino v lističih (6 lističov), ki sem jih namočila v mrzlem mleku, potem pa raztopila na majhnem ognju v preostalem mleku. Porabila sem točno 200mL mleka, pa vendar je krema takšna kašasta in tekoča. Sedaj sem jo postavila v hladilnik, morda pa se le strdi 🙂
    Zahvaljujem se za odgovor 🙂

    • midva says:

      Dorothy,

      glede na opisano stanje kreme meniva, da potem ni uspela.
      Če uporabljaš želatino v lističih, jih moraš najprej namočiti v kozarcu hladne vode in jih nato ožeti, ko nabreknejo.
      Potem želatino raztopiš v mleku nad nizkim ognjem.

      LP,
      Midva

  20. Eva says:

    Hej,
    kako dolgo morajo biti posamezne plasti v hladilniku, preden lahko nanesemo naslednjo?
    Hvala in lp.

    • midva says:

      Eva,

      to je predvsem odvisno od temperature v hladilniku. Prevsem je pomembno, da je plast dovolj strjena, da je nova krema ne spremeni. Postopek lahko pospešiš z hlajenjem v zamrzovalniku (pozimi tudi zunaj).

      LP, MIdva

  21. Katja says:

    Pozdravljena!
    Ali se na torto lahko nanese jedilno hostijo in eno figurico? Bo torta zdržala?
    Hvala in lp. Katja

  22. Marko says:

    Ali uporabljate navadno sladko smetano al za stepanje? Lp, hvala za odgovor

  23. Maša says:

    Super recept. Zelo dobra torta in zelo enostavno za napravit…sploh za mene ker sem prvič delala torto😉

  24. Maja says:

    Pozdravljeni,za koliko bi morala povečati količino za pravokotni pekač 37×24,namenjen pečennu kremšnit?
    Hvala

  25. Kaja says:

    Zdravo, tortica je supr dobra ampak mi zal koncna plast ne in ne uspe. Vsakic se mi glazura razlije in nevem zakaj ( delam tocno po receptu) :/.

  26. Maja says:

    Ali se lahko pri mlecni kremi uporabi zelatino v listicah

  27. Renata says:

    Torto sem delala točno po receptu…okus odličen, kreme niso kompaktne, glezura čista polomija
    Razočarana sem!!!

  28. Ursa says:

    Pozdravljena, zanima me ali bi bila torta ok tudi ce bi jo naredila v pekacu 28cm? Verjetno bj bila samo nizja..vedno mi testo tudi skupi zleze ko je peceno, tako da ga zgornja plast prekrije (nimam nastavljivega obroca), imata kaksen nasvet? Hvala

    • midva says:

      Urša,

      razen nastavljivega obroča nimava rešitve za primere, ko se biskvit skrči. Morda manjši pekač, v katerega prestaviš biskvit?
      S premerom 28 cm bi bila torta kar pošteno nižja. Uporabi najin tortopretvornik za izračun količin za željen premer.

    • Sabina says:

      Ursa, tudi jaz sem imela vedno ta problem. Potem sem pa našla tale link https://www.youtube.com/watch?v=MNuAMoMgq70 in od takrat uporabljam alu folijo, ki jo ovijem okoli pekača. Tako se mi biskvit ob hlajenju nič več ne skrči.

  29. Obupana says:

    V kolikem casu naj bi se mlecna masa vsaj malo strdila oz. Po kolikem casu bi lahko nanjo premazala naslednjo kinder kremo…saj se bojim da se bosta zmesali skupaj.

    • midva says:

      Živijo,
      odvisno od temperature, pri kateri hladiš kremo. Midva za najboljše in najhitrejše rezultate uporabiva kar zamrzovalni predal. Če je krema dovolj strjena, lahko nežno poskusiš s prstom.

  30. Helena says:

    Zdravo.
    Vajine torte so mi super, prekopirala sem jih ze kar nekaj in nikoli nisem imela kaksnih tezav. 😉 imam pa samo vprasanje za tele kupčke iz maskarpone sirčka. Ali je maskarpone potrebno najprej malo zmesati z mikserjem ali ga lahko dam kar direktno v dozirno vrečko in na delo? Hvala. Lp

    • midva says:

      Helena,
      mascarpone samo na hitro zmiksaš, da postane bolj zračen, po želji pa lahko dodaš malo sladkorja v prahu. Potem ga pa le še pridno nabrizgaš 🙂

  31. Tina says:

    Pozdravljena!
    Torto sem delala 1x, vse super, vendar mi zadnja plast-glazura ni uspela. Mi lahko zaupate v cem je skrivnost? Da ne bi prislo do prelivanja? Ker ostale kreme so bile ok.

  32. Suzana says:

    Meni tudi mlečna krema ni uspela kot bi mogla. Pa sem jo imela celo noč v hladilniku. Sicer mi ni stekla, ko sem odstranila foljo, ni pa kompaktna kot bi morala biti. Ne vem kje sem ga polomila. Mi je zal, da nisem uporabila lističev, ker sem hkrati delala se eno torto pri kateri sem uporabljala lističe, pa pri tisti je ok, tu mi pa ni tako kompaktna. Sem jo dala v skrinjo, pa bomo videli.

  33. Anita says:

    Živjo,
    kako visoka pride ta tortica? Dovolj, da bi lahko uporabila iste količine za pekač premera 26 cm ali je bolje uporabiti tortopretvornik? (Pri pretvorbi so potem take smešne številke, da je težko natančno odmerit …)
    Hvala!

  34. Natalija says:

    Po izgledu mi je kar uspela.. Upam še na dober okus 😊

  35. Peli says:

    Zivjo. Kaj lahko namesto želatine uporabim kar celo vrečko kremfixa?

  36. Saša says:

    Zdravo!
    Se lahko na to torto da tičino maso(ali s penicami), bo zdržalo?
    Hvala in lp,S

  37. Marusa says:

    Zivijo, zanima me zakaj imam vedno tezave z acetatno folijo. Enostavno mi negre narediti lepega kroga okoli tortnega obroca in je zato tudi torta cudne oblike.

    • midva says:

      Marusa,

      nama acetatna folija tudi rada nagaja. Ukrotiva jo tako, da za “lepilo” na obroč uporabiva malo masla, kreme ali vode. Ko na enem mestu drži ok, tam primi z eno roko, z drugo pa namesti naslednji del folije in preprimi. Tako nadaljuj cel krog.

      LP, Midva

  38. Zgubljena says:

    Zivijo,
    Hvala za recept! Super uspela, zelo okusna, ravno prav sladka. 😊😊
    Sama sem jo okrasila z miljon razlicnimi kinder cokoladicami in zlatim jedilnim sprejem. Res je bila cudovita.
    Poskusim se kaksen vajin recept. Hvala se 1x. 😊😊

  39. Simona says:

    Zdravo, jaz imam eno vprašanje glede bele kreme, je možno uporabiti za belo kremo panna cotto?
    Drugače sem torto že delala in je bila zelo dobra!:)

    Hvala za odgovor, lp:)

  40. Mojca says:

    Ne vem kaj sem naredila narobe, ampak pečem biskvit, točno po receptu. In je biskvit tako narastel, da ga je za 3/4 višine pekača.

    • midva says:

      Mojca,
      res nama ni jasno, kako je prišlo do tega… Nama ta biskvit še nikoli ni povzročal takih težav.

      • Patricia says:

        Zdravo,
        Moram reči, da je zelo dober recept toda zakaj se mlečna krema noče strditi ko dodaš želatino

        • midva says:

          Patricia,

          naj počaka torta še na hladnem, morda pa se bo. Želatina se mora med kuhanjem dobro stopiti.

          • marjeta says:

            Delam tole torto. 6 listicev zelatine sem namocila, ozela, stopila v mleku, ko sem pa mlacno vmesala v navadno sladko stepeno smetano, je prislo pa ko kasa. Ali se bo to strdilo, ali vse skupaj poberem dol in grem delati na novo?

          • midva says:

            Marjeta,

            moralo bi se strditi, ampak ne bi smelo biti kot kaša… Morda je bila smetana preveč stepena?

  41. Majda says:

    Včeraj naredila Kinder torto danes pojedli in je zeeelo dobra.

  42. Simona says:

    Živjo!
    Ravnokar delam torto za siniv rojstni dan. Mlecna se nikakor ne strdi in se je kar razlila… Nasvet? Delal sm po receptu, vse ohlajeno.

    • midva says:

      Simona,

      očitno je želatina krivec – ob le mleku in smetani bi moralo želirati. Koliko časa pa si počakala s torto?

  43. Sara says:

    Ali je morda čokoladna glazura primerna tudi za okraševanje torte? Rada bi jo nabrizgala po vrhu torte. Delam torto ježka in bi bile to njegove čokoladne bodice 🙂

  44. Dina says:

    Živjo.
    A sta preko tortopretvornika kdaj poskusila isto torto narediti v 28cm premera? Koliko je zanesljiv? Sestavine pri mlecni kremi pridejo v malo cudnih stevilkah, npr. 272 ml mleka, 681 ml smetane, 14 g zelatine. Malo me skrbi, da razmerje ne bo ok in se mi bo sesedla.

    • midva says:

      Dina,

      Tortopretvornik sva uporabila že za vse mogoče velikosti in oblike, pa je bilo še vsakič OK.
      Pri preračunavanju se razmerje med sestavinami ohrani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.