Puhasti pica kifeljčki
Mehki prifrknjenčki
Vsak nori profesor vsake toliko izumi nekaj, kar je vsaj malce sporno. Tokrat sva midva v navdihu priročne požrešnosti ustvarila nekaj, kar bi moralo biti prepovedano z zakonom – nerealno mehke kifeljčke, ki pod nedolžno zunanjostjo skrivajo pečen pršut in sir, za nameček pa še pesto rosso, ki ga kar razganja od okusa.
Da gre za frdamano nevaren produkt, priča dejstvo, da sva vse dokaze najinega kuhinjskega poskusa uničila v enem samem dnevu. Po prvem ugrizu namreč brž poteče verižna reakcija, ko si kifeljce v usta bašeš kar enega za drugim.
V peko teh nesramno okusnih kifeljčkov se podajaš na lastno odgovornost.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine za puhasto testo:
520 g moke
2 jajc
2 dcl mleka
50 g masla
1 kocke kvasa
2 žlic sladkorja
2 žlički soli
Sestavine za premaz:
1 jajce
2 žlici sladke smetane
Sestavine za slastno preprost nadev:
pesto rosso
pečen pršut
sir edamec
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Postopek
- Najprej pripravi kvasec – toplo mleko zmešaj z dvema žlicama sladkorja in nadrobljenim kvasom – in ga pusti, da se malce dvigne.
- Moko, jajci, maslo in sol skupaj s kvascem dobro premešaj, nato pa pregneti v testo, ki naj vzhaja 1 uro.
- Testo razdeli na tri kepe.
- Vsak del testa razvaljaj do debeline 5 mm, nato pa iz njega s pomočjo večje pokrovke izreži popoln krog. Osveži spomin na osnovnošolsko geometrijo in s štirimi spretnimi rezi krog testa razdeli na 8 enakih delov. Ostanke pri izrezovanju porabi pri naslednjem krogu.
- Na spodnji rob vsakega trikotnika namaži malo pesta, nanj pa postavi košček sira, zavitega v pečen pršut.
- Kifeljčke zvij tako, da začneš zavijati pri koncu z nadevom proti špici trikotnika.
- Jajce in sladko smetano razžvrkljaj in s tem premaži vsak rogljiček.
- Ko nabereš cel regiment kifeljčkov, jih za 10-13 minut postavi v pečico, segreto na 200 °C.
Medtem, ko med omamnimi vonjavami čakaš, da so kifeljci končno nared, odpovej vse načrte, ki so ti preostali za ta dan. Čaka te namreč dolg sestanek s celo gručo mehkih kifeljčkov.
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!