Bananina torta z Nutello

You may also like...

58 Responses

  1. Urška says:

    Zanima me, kje se kupi bananin puding oz katerega sta uporabila v receptu?

  2. Urša says:

    Kje ste dobili bananin puding?

    • midva says:

      V večjih Mercator trgovinah ali v njihovi spletni trgovini: https://trgovina.mercator.si/market/izdelek/510707/puding-banana-dr-oetker-40g

      • Sandra says:

        Pozdravljeni. Danes sem zasledila vaš odličen recept. Seveda sem se ga takoj po nakupu lotila. Po peki biskvita sem opazila, da je biskvit na strani skočil skupaj za 1cm in s tem sem na robu imela praznino. Seveda sem jo pozneje napolnila s kremama. Nisem okrog dajala folije ampak pekač namazala z maslom. Lahko poveste razlog te nezgode? Hvala vam! Jutri komaj čakamo na okuse. Lep večer! ☺️

        • midva says:

          Sandra,

          to, da se biskvit skrči, je kar pogost pojav – med peko namreč izgubi vlažnost.
          Če uporabljaš nastavljiv obroč za torte, ga zategneš okoli biskvita in ne ostane nič prostega roba.

          Veselo peko!
          Midva

  3. Matejks9 says:

    Včeraj sem jo naredila… 🙂 komaj čakam da jo danes poskusimo..
    zanimamo me katero sladko smetano in jedilno čokolado običajno uporabljaš? kako ti uspe tako lepa glazura 🙁 kar ne gre in ne gre jo tako lepo zglihat.. .oz čist drugačna tekstura mi vedno rata, taka gosta ful…
    Hvala v najprej za odg 🙂

    • midva says:

      Mateja, midva običajno uporabiva Kraševo jedilno čokolado in običajno sladko smetano.
      Po tem receptu pride kar gost čokoladni preliv, ki pa ga je vseeno mogoče zliti.

  4. alenka says:

    mene pa zanima kakšne količine bi morala vzeti za to testo če bi hotela testo dvakrat prerezati ker bi ga uporabila za eno drugo torto ki bi imela tri plasti testa – spodaj, v sredini in na vrhu ? hvala.

  5. Katja says:

    Koliko želatine v prahu moram uporabiti namesto 3 lističev želatine? 🙂

  6. Dimitrij says:

    Hmmm… Ali to pomeni, da je treba Mascarpone stepati skupaj z Nutelo, tako, kakor sladko smetano, ali se Mascarpone samo premeša z Nutelo in se doda stepena sladka smetana?

    • Dimitrij says:

      SIcer bom kmalu sam ugotovil, kaj je prav, saj sem Mascarpone samo narahlo premešal z Nutelo in dodal stepeno smetano. Zdaj je vse skupaj v haldilniku, ampak se mi zdi nekako sumljivo tekoče 🙁

    • midva says:

      Mascarpone se ročno zmeša z Nutello, nato pa se doda še stepena smetana.

  7. Nina says:

    Mene pa zanima kako lepo obdata acetatni folijo, da je tako lep rob? Ne vem ali ne znam nastaviti.. vedno se mi pr dolocenem modelu ko zategnem naredi muhurcek, vijuga in potem je tudi rob tak ☹️

    • midva says:

      Ko oblagaš s folijo, na zunanji strani uporabi malo vode, da se folija prilepi na model. Seveda pa folijo vstavljaš v model, ko je ta zategnjen okoli biskvita.

  8. Pika says:

    Ali je torta primerne trdote, da se obleče v tičino maso oz. fondant?

    • midva says:

      Pika, v taki obliki torta ni primerna za oblačenje v fondant, potrebovala bi vsaj še en biskvit na vrhu, še bolje pa še med obema kremama.

  9. Nataša says:

    je morda potrebno več želatine, da se ne bi zabrisali prehodi pri rezanju😀Sicer pa nesramno dobra in lepa..

  10. Mateja says:

    Prav zoprna sta za brat, še dobro da imata super recepte katere vedno z veseljem sprobam in so odlični 😉

  11. Simona says:

    Acetatno folijo dam okoli modela, ko je not ze biskvit. Dam folijo na biskvit ali okoli njega

  12. Mateja Končan says:

    Kako lahko nadomestim bananin puding? Vanilija?

  13. patricija says:

    mene pa zanima za kako veliko torto so te sestavine?
    lp

  14. Clara says:

    Meni pa je biskvit prisel totalno zbit.. boljse da se locijo rumenjaki in beljaki in se dela posebej…
    V bananin puding pa sem zelatino kancek prepozno dala in so se mi naredile grudice 🙁 bi bilo boljse da bi jo stopila v mleku in potem tekocino dodala v puding.
    AMPAK okus… za prste polizat. Ni ostal niti koscek…. TOP!

    • midva says:

      Clara pozdravljena!
      Jajca in sladkor je potrebno res dolgo stepati-vsebina se mora podvojiti in se dobi isti učinek, kot če bi stepali beljake in rumenjake posebaj. Ja pri želatini pa žal je tako, da moraš biti pri delu hiter, če ne nastanejo grudice.

  15. Ana says:

    Lahko kremfix nadomestim z želatino? Koliko želatine? Hvala in lp 😊

  16. Pikapoka says:

    Ali je potrebna tale folija?

  17. Vida says:

    Zelatina in kremfix so razlicna pakiranja…kaksna so natancneje kolicine tukak

  18. Renata says:

    Zanima me ali so kreme dovolj čvrste za torto katero ne moreš dati v model ali se more obvezno krema delati v obroču

  19. Gabriela says:

    Pozdravljeni, lotila se bom konec tedna to torto. Zanima me naslednje; delala bom pekaču 25x25cm (kvadrat).. A moram spremenit kaj količino sestavin?

    LP Gabi

  20. Barbara says:

    Pozdravljeni.
    Čokoladni preliv sem kar dobro ohladila pa vseeno, ko sem ga zlila na torto in želela razmazati se je zmešal z Nutellino plastjo. Zanima me koliko časa bi morala biti torta v hladilniku preden gor vlijem čokoladni preliv, da se plasti ne bi mešale?
    Hvala in lep pozdrav.

    • midva says:

      Barbara,

      preliv mora biti dovolj tekoč, da ga ni potrebno mazati, ampak se sam razlije po celotni površini torte. Če je pregost in ga mažeš, uničiš plast pod njim.

      LP, Midva 🙂

  21. I says:

    Pozdravjeni.
    Odlicen recept, lahko torto tudi pustim 2 dni v hladilniku pred serviranjem..?

    Hvala, lp.

  22. Lucija says:

    Živjo. Samo eno vprašanje, banane ne bodo porjavle do naslednjega dne, ko se čaka da se strdi?

    Hvala 🙂
    Lucija

  23. Maja says:

    Zivjo,

    a pride biskvit precej tanek, glede na to, da se pece samo 7-10min?
    Lp, Maja

  24. petra says:

    Živjo!

    Fajn recept!

    Vse ok, samo izrazoslovje bi lahko bilo normalno, brez vseh mogočih pridevnikov, ker zaradi tega recept ni nič bolj zabaven.

    LP, Petra

    • midva says:

      Draga Petra,

      nama je huronsko zabavno, ko v nič hudega sluteče recepte navihano tlačiva imenitno odvečne pridevnike. Ne marava za sivi dolgčas, zategadelj se ga spretno izogibava tudi pri klamfanju teh močno napihnjenih in nagajivo načičkanih besedil.

      Nadvse lep in iskren pozdrav,
      Midva 🙂

  25. Špela Okleščen says:

    Pozdravljeni!

    Iz cesa je narejena krema pri okrasitvi torte?

  26. Anja says:

    Pozdravljeni,

    Super natancen recept. Torta je zmanjkala takoj in pozela same pohvale. 🙂

    Lp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.