Bananina torta z Nutello

You may also like...

103 Responses

  1. Urška says:

    Zanima me, kje se kupi bananin puding oz katerega sta uporabila v receptu?

  2. Urša says:

    Kje ste dobili bananin puding?

    • midva says:

      V večjih Mercator trgovinah ali v njihovi spletni trgovini: https://trgovina.mercator.si/market/izdelek/510707/puding-banana-dr-oetker-40g

      • Sandra says:

        Pozdravljeni. Danes sem zasledila vaš odličen recept. Seveda sem se ga takoj po nakupu lotila. Po peki biskvita sem opazila, da je biskvit na strani skočil skupaj za 1cm in s tem sem na robu imela praznino. Seveda sem jo pozneje napolnila s kremama. Nisem okrog dajala folije ampak pekač namazala z maslom. Lahko poveste razlog te nezgode? Hvala vam! Jutri komaj čakamo na okuse. Lep večer! ☺️

        • midva says:

          Sandra,

          to, da se biskvit skrči, je kar pogost pojav – med peko namreč izgubi vlažnost.
          Če uporabljaš nastavljiv obroč za torte, ga zategneš okoli biskvita in ne ostane nič prostega roba.

          Veselo peko!
          Midva

  3. Matejks9 says:

    Včeraj sem jo naredila… 🙂 komaj čakam da jo danes poskusimo..
    zanimamo me katero sladko smetano in jedilno čokolado običajno uporabljaš? kako ti uspe tako lepa glazura 🙁 kar ne gre in ne gre jo tako lepo zglihat.. .oz čist drugačna tekstura mi vedno rata, taka gosta ful…
    Hvala v najprej za odg 🙂

    • midva says:

      Mateja, midva običajno uporabiva Kraševo jedilno čokolado in običajno sladko smetano.
      Po tem receptu pride kar gost čokoladni preliv, ki pa ga je vseeno mogoče zliti.

  4. alenka says:

    mene pa zanima kakšne količine bi morala vzeti za to testo če bi hotela testo dvakrat prerezati ker bi ga uporabila za eno drugo torto ki bi imela tri plasti testa – spodaj, v sredini in na vrhu ? hvala.

  5. Katja says:

    Koliko želatine v prahu moram uporabiti namesto 3 lističev želatine? 🙂

  6. Dimitrij says:

    Hmmm… Ali to pomeni, da je treba Mascarpone stepati skupaj z Nutelo, tako, kakor sladko smetano, ali se Mascarpone samo premeša z Nutelo in se doda stepena sladka smetana?

    • Dimitrij says:

      SIcer bom kmalu sam ugotovil, kaj je prav, saj sem Mascarpone samo narahlo premešal z Nutelo in dodal stepeno smetano. Zdaj je vse skupaj v haldilniku, ampak se mi zdi nekako sumljivo tekoče 🙁

    • midva says:

      Mascarpone se ročno zmeša z Nutello, nato pa se doda še stepena smetana.

  7. Nina says:

    Mene pa zanima kako lepo obdata acetatni folijo, da je tako lep rob? Ne vem ali ne znam nastaviti.. vedno se mi pr dolocenem modelu ko zategnem naredi muhurcek, vijuga in potem je tudi rob tak ☹️

    • midva says:

      Ko oblagaš s folijo, na zunanji strani uporabi malo vode, da se folija prilepi na model. Seveda pa folijo vstavljaš v model, ko je ta zategnjen okoli biskvita.

  8. Pika says:

    Ali je torta primerne trdote, da se obleče v tičino maso oz. fondant?

  9. Nataša says:

    je morda potrebno več želatine, da se ne bi zabrisali prehodi pri rezanju😀Sicer pa nesramno dobra in lepa..

  10. Mateja says:

    Prav zoprna sta za brat, še dobro da imata super recepte katere vedno z veseljem sprobam in so odlični 😉

  11. Simona says:

    Acetatno folijo dam okoli modela, ko je not ze biskvit. Dam folijo na biskvit ali okoli njega

  12. Mateja Končan says:

    Kako lahko nadomestim bananin puding? Vanilija?

  13. patricija says:

    mene pa zanima za kako veliko torto so te sestavine?
    lp

  14. Clara says:

    Meni pa je biskvit prisel totalno zbit.. boljse da se locijo rumenjaki in beljaki in se dela posebej…
    V bananin puding pa sem zelatino kancek prepozno dala in so se mi naredile grudice 🙁 bi bilo boljse da bi jo stopila v mleku in potem tekocino dodala v puding.
    AMPAK okus… za prste polizat. Ni ostal niti koscek…. TOP!

    • midva says:

      Clara pozdravljena!
      Jajca in sladkor je potrebno res dolgo stepati-vsebina se mora podvojiti in se dobi isti učinek, kot če bi stepali beljake in rumenjake posebaj. Ja pri želatini pa žal je tako, da moraš biti pri delu hiter, če ne nastanejo grudice.

  15. Ana says:

    Lahko kremfix nadomestim z želatino? Koliko želatine? Hvala in lp 😊

  16. Pikapoka says:

    Ali je potrebna tale folija?

  17. Vida says:

    Zelatina in kremfix so razlicna pakiranja…kaksna so natancneje kolicine tukak

  18. Renata says:

    Zanima me ali so kreme dovolj čvrste za torto katero ne moreš dati v model ali se more obvezno krema delati v obroču

  19. Gabriela says:

    Pozdravljeni, lotila se bom konec tedna to torto. Zanima me naslednje; delala bom pekaču 25x25cm (kvadrat).. A moram spremenit kaj količino sestavin?

    LP Gabi

  20. Barbara says:

    Pozdravljeni.
    Čokoladni preliv sem kar dobro ohladila pa vseeno, ko sem ga zlila na torto in želela razmazati se je zmešal z Nutellino plastjo. Zanima me koliko časa bi morala biti torta v hladilniku preden gor vlijem čokoladni preliv, da se plasti ne bi mešale?
    Hvala in lep pozdrav.

    • midva says:

      Barbara,

      preliv mora biti dovolj tekoč, da ga ni potrebno mazati, ampak se sam razlije po celotni površini torte. Če je pregost in ga mažeš, uničiš plast pod njim.

      LP, Midva 🙂

  21. I says:

    Pozdravjeni.
    Odlicen recept, lahko torto tudi pustim 2 dni v hladilniku pred serviranjem..?

    Hvala, lp.

  22. Lucija says:

    Živjo. Samo eno vprašanje, banane ne bodo porjavle do naslednjega dne, ko se čaka da se strdi?

    Hvala 🙂
    Lucija

  23. Maja says:

    Zivjo,

    a pride biskvit precej tanek, glede na to, da se pece samo 7-10min?
    Lp, Maja

  24. petra says:

    Živjo!

    Fajn recept!

    Vse ok, samo izrazoslovje bi lahko bilo normalno, brez vseh mogočih pridevnikov, ker zaradi tega recept ni nič bolj zabaven.

    LP, Petra

    • midva says:

      Draga Petra,

      nama je huronsko zabavno, ko v nič hudega sluteče recepte navihano tlačiva imenitno odvečne pridevnike. Ne marava za sivi dolgčas, zategadelj se ga spretno izogibava tudi pri klamfanju teh močno napihnjenih in nagajivo načičkanih besedil.

      Nadvse lep in iskren pozdrav,
      Midva 🙂

  25. Špela Okleščen says:

    Pozdravljeni!

    Iz cesa je narejena krema pri okrasitvi torte?

  26. Anja says:

    Pozdravljeni,

    Super natancen recept. Torta je zmanjkala takoj in pozela same pohvale. 🙂

    Lp

  27. Petra says:

    Pozdravljeni,

    lotila sem bom peke tele tortice, ki izgleda noro dobro. Vse mlečne sestavine bom nadomestila z vege izdelki (mandljevo mleko, kokosovo smetano, …), ker imamo pri hiši alergika na mlečne izdelke – upam, da rata. Zanima me ali lahko želatino zamenjam z agarjem in koliko agarja potrebujem za en listič želatine?

    Hvala in lp, Petra

  28. Alja says:

    Živjo,

    zanima me, kakšna je višina vajine torte? Jaz imam tortni obroč premera 27 cm in višine 7 cm… Vajina torta se mi zdi višja, zato me zanima, če moram pri pretvarjanju upoštevati tudi to.

    Vnaprej hvala za odgovor in lep dan,
    Alja

    • midva says:

      Pri pretvarjanju s Tortopretvornikom je upoštevana enaka višina kot pri najini torti.
      Vidoka je okoli 7-9 cm, zato ne bo težav – pri uporabi acetatne folije lahko torta sega višje od obroča.

      Lp, Midva

  29. Andreja says:

    Tole tortico sem naredila pred dnevi za nečakov 2. rojstni dan. Bila je odlična! Vseeno sem pa naletela na težavo … Recept sem popolnoma upoštevala, vsako kremo dobro shladila in jih postoma dodajala. Z ganachejem sem jo prelila celo naslednji dan, ko je nutellina plast delovala res čvrsto. Ko sem odstranila obroč je bila videti imenitno, vendar pa ne za dolgo. Nutellina plast se je začela dobesedno topiti, pa smo torto res čuvali na hladnem. Posledično je plast z ganachejem lezla s torte, tako da smo za las speljali pihanje svečke za rojstnodnevno fotografijo. Kaj narediti naslednjič? Tale kremfix očitno ni zaupanja vreden :/

  30. Asela says:

    Živjo, ali bi lahko namesto ganacheja torto premazala s sladko smetano?

  31. Ines says:

    Pri cokoladni kremi bi uporabila zelatino namesto kremfixa. Zasledila sem, da uporabim 3 listice. V katerem delu postopka dodam zelatino?

    Hvala

    • midva says:

      Ines,

      želatino pripravi (jo namoči, ožemi in raztopi v kozici), nato jo dodaj takrat, kot bi kremfix.

  32. tatjana says:

    lep pozdrav vaši recepti so mi zelo všeč , me pa zanima nekaj v recepturi piše 2x bananin puding ali je to mišljeno 2 x po 40 gramov ali samo 40 g hvala in lep pozdrav

  33. M says:

    Živijo Vidva! Čist sta me odobrovoljila z vajinim receptom, triljavžentkat hvala! Vegetiram doma s koronavirusom, medtem ko se mož in otroci preganjajo po svetu, da mine moja izolacija. Tamali ima ravno danes rostni dan, ko se vidimo mu zacumpram TOLE torto!!

    • midva says:

      M,

      hvala, ker si naju nasmejala 😀 Upava, da si se pozdravila in da ti ni bilo preveč dolgčas v karanteni. Kuhanje je super način za kratkočasenje 🙂
      Veselo kuho in peko ti želiva!

  34. Ninamalina says:

    Super recept..delala ze 2x…me pa zanima ali bo ok če za premer pekača 30 cm sestavine podvojim….bo za cca 30 kosov.
    Hvala

  35. MS says:

    Živjo, tortica izgleda odlično. Koliko časa je treba počakati, preden se na bananino kremo nanese nutellino kremo?
    Hvala 🙂

  36. UK says:

    cao. torto sem naredila zadnjic; okus super, je pa bil zgornji del zelo mehek in je prirezanju razpadala. zanima me, ali je opcija, da cokoladni del naredim po principu bananine file, torej s cokoladnim pudingom. ali bi jo mogoče lahko zmrznila, pa nato preliv čez.Torta namreč ne bo okrogla in jo bi nato tudi ob straneh polila s prelivom. hvala za odgovor.

  37. Vanja says:

    Pozdravljeni,

    ali je pri nutellini kremi mišljeno, da se želatina FIX uporabi skupaj s kremfixom za bolj kompaktno kremo (ali kot nadomestek)?

  38. Nataša says:

    Zivjo,
    Preliv, pise da koscke cokolade prelijes z vrelo sladko smetano, torej moram smetano najprej zeloo segreti, preden jo zmesam z cokolado, ali bo ok ce ju skupi zmesam in segrejem? Hvala
    Lp Nataša

    • midva says:

      Nataša,

      če smetano zavreš v kozici in z njo preliješ čokoladne koščke, ki so v drugi posodi, potem se izogneš morebitnim nevšečnostim s preveliko temperaturo.

  39. Jasmina says:

    Pozdravljena!

    Ker bi želela, da bi bila torta malo višja bi tej količini sestavin prištela še polovičko.
    Torej npr.:
    namesto 3 jajca bi dala 4 in pol, Namesto 80g masla bi dala 120g itd…
    Mislite da lahko tako naredim?

  40. Kaja says:

    Tudi midva sva jo naredila in je uspelo! edino sem dala vanilijev puding 1 vrečko, brez ekstrakta banane. Je celo ratala lepa za pogledat in tudi dobra, ker glede tort sva bolj začetnika. Zdaj že zbiram naslednji recept 🙂

  41. Tina says:

    Zadnjič sem pripravila tole fantastično torto, res je DOBRA.
    Zdaj pa bi jo še enkrat vendar me zanima ali jo lahko pripravim prej, jo zamrznem ter dan prej odmrznem?
    Če ne, zakaj misliš da ne? 🙂
    Hvalaaaaa

  42. tanja says:

    Zdravo, eno vprašenj … je dovolj, da se biskvit peče le 7 – 10minut? Bo pečen? Kmalu se lotim… hvala za super ideje

  43. Urška says:

    Zdravo. Mene pa zanima, če se na pudingu ne bo naredila skorja po vrhu ko se bo ohlajal predno damo mascarpone?
    Hvala

    • midva says:

      Zdravo:) puding lahko pokrijete z prozorno folijo ali pa se ga pomeša vsake toliko časa in se skorjica ne bo naredila. Lp, Midva

  44. Lara says:

    Zdravo.Ali bo kaj narobe če ne dam bananinega pudinga?

  1. December 22, 2019

    […] Če ti brez Nutelle živeti ni, potem le poglej te recepte: Nutellina rolada z banano, piškotna torta z Nutello, vroča čokolada z Nutello in še klasika – bananina torta z Nutello. […]

  2. May 19, 2021

    […] Bananina torta z Nutello […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.