Cheesecake brez peke z belo čokolado in pasijonko
Ni pečice, ni panike
Pasijonka že tako spada v sam vrh najinih najljubših sadežev, ko pa se znajde na vrhu nežne cheesecake tortice z BAM belo čokolado proizvajalca Barry Callebaut, je očitno, da gre za srdit in neizprosen napad na brbončice.
Midva sva nad BAM čokoladami v obliki kapljic tako navdušena, da se zdaj priprave tort sploh ne lotiva brez njih.
Če se ti pri ustvarjanju torte ne ljubi ukvarjati s pečico, je ta tortica brez peke nalašč zate!
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Cheesecake:
150 g maslenih piškotov
80 g masla
200 g BAM bele čokolade
250 ml sladke smetane
500 g maskarpone sirčka
6 listov želatine
2 žlici sladkorja v prahu
Pasijonkin preliv:
6 pasijonk
4 žlice sladkorja v prahu
250 ml vode
3 listi želatine (v kolikor se odločiš za plast iz pasijonkinega želeja)
Naštete sestavine so namenjene torti s premerom 20 cm. Če uporabljaš pekač drugačne velikosti ali oblike, lahko sestavine preračunaš s priročnim Tortopretvornikom.
S klikom na sestavino odsurfaš v spletno trgovino Mojačokolada.si, ker pa sva tako navdušena nad čokoladami, sva ti uredila 10 % popust ob nakupu s kodo MIDVA10!
Postopek
Cheesecake:
- Piškote zmelji do finega, jih prelij s stopljenim maslom in premešaj. Na tortno podlago postavi obroč za torte, nato pa ob dno potlači piškotno zmes. Piškotno dno naj bo ravno in enakomerno.
- Sladko smetano pretepi do čvrstega.
- BAM belo čokolado raztopi nad srednje-nizkim ognjem in jo primešaj k maskarponeju.
- Liste želatine namoči v hladni vodi in počakaj, da nabreknejo. Ožemi jih in vrzi v kozico.
- Nad nizkim ognjem mešaj, da se želatina popolnoma raztopi, nato pa jo z električnim mešalnikom primešaj k maskarponeju.
- V maskarponejevo zmes zmešaj še sladkor v prahu.
- Povsem na koncu s spatulo primešaj še stepeno smetano.
- Dobljeno kremo prelij čez piškotno dno, nadebudno torto pa nato postavi v hladilnik.
Pasijonkin preliv:
Pri pasijonkinem prelivu imaš dve možnosti: ali jo na torto vržeš v obliki želeja, kar pomeni, da ni dodatnega packanja pri postrežbi ali pa čez vsak kos preliješ vroč pasijonkin preliv, ki pa doda novo dimenzijo in izrazitejši okus.
- Pasijonke prepolovi in izdolbi meso.
- Skupaj s sladkorjem in vodo jih dobro segrej.
- Pasijonkino zmes spasiraj s paličnim mešalnikom.
Če se odločiš za pasijonkin žele:
- Liste želatine namoči v hladni vodi in počakaj, da nabreknejo. Ožemi jih in dodaj k pasijonkini zmesi.
- Mešaj, da se želatina popolnoma raztopi.
- Ko se zmes malce ohladi, jo prelij po vrhu torte.
V vsakem primeru mora torta pred postrežbo pridno čakati v hladilniku vsaj 6 ur, še raje pa kar čez noč.
Ne glede na to, v kakšni obliki se bo pasijonka znašla na tvojem kosu te prijetno osvežilne torte, zagotovo te bo očarala!
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!
Tole izgleda super! A lahko recimo 200g maskarponeja nadomestim s kremnim sirom ali bo to vplivalo na kompaktnost kreme? Hvala!
Ana,
kremni sir in maskarpone sta podobne gostote, zato ju lahko zamenjaš.