Malinova torta z belo čokolado

You may also like...

42 Responses

  1. Ana says:

    A mislita, da bi recept lahko uporabila tudi, če bi maline zamenjala z jagodami?

  2. Maja says:

    Živjo,
    mene pa zanima če bi lahko belo čokolado zamenjala z belo čokolado Manner? Sem namreč malo pozna za naročat iz interneta. 🙂

    • midva says:

      Maja,

      sicer ne bo tako enostavna za uporabo, ampak lahko uporabiš tudi belo Manner.
      LP, Midva

    • Petra says:

      Zanima na, ali lahko smetano nadomestimo z mascarpone? Ali potem dodam manj lističev želatine? Hvala. Res odlični recepti, sem jih že nekaj preizkusila in je vse uspelo kot mora.

  3. Ana Bidovec says:

    Zivjo! Ce uporabljam Fixcream želatino v prahu namesto lističev želatine, koliko jo moram uporobiti? Hvala 🙂 Lp

    • midva says:

      Ana,

      želatine ne moreš zamenjati s Kremfix, lahko pa z želatino Fix – 1 vrečka nadomesti 4 liste želatine. Pazi le, da jo v kremo vmešaš pred sladkorjem.

      LP,
      Midva 🙂

  4. Eldina says:

    Pozdravljeni torta izgleda čudovito 😍 zanima me ali je mogoče BAM belo čokolado zamenjati z kakšno drugo (mogoče z belo Milko ) ?
    LP, Eldina

  5. Eva says:

    Ce uporabim drugo cokolado (ker bam ni na zalogi), ji ravno tako uporabim enako kolicino in enako segrejem?
    Hvala!

  6. Karmen says:

    Zdravo!
    Tortico sm pekla točno po receptu, le da sem namesto Bam bele čokolade uporabila Manner belo čokolado in tortica je uspela v nulo!😍 Po vajinih receptih mi čisto vse tortice uspejo in vse pohvale za take hude in okusne recepte!👌👏

  7. Ines says:

    Zdravo, tale tortica izgleda super:)
    Zanima me, ce namesto bele cokolade lahko uporabim temno in ali so kolicine enake?
    Hvala

  8. Lara says:

    Zdravo. Zanima me, kdaj naj prestavim torto na kartonast podstavek? Ko je pečen biskvit in pustim obrobo ali ko je torta v celoti narejena?

    • midva says:

      Lara,

      torto gradiš na kartonastem podstavku. Torej, biskvit postavi na podstavek in okoli njega zategni tortni obroč (ali pa uporabi okrogli del pekača).
      V tem obroču potem nadaljuješ s kremami.

      LP, Midva

  9. Katja says:

    Pozdravljena,
    delala bi brezglutensko verzijo. Če namesto pšenične dam BG moko, bo enako uspela?
    Hvala

  10. Alenka says:

    Torto sem delala že večkrat in mi vedno uspe. Delam z belo čokolado schogetten iz Hoferja in rata v nulo. Res dobri recepti, saj sem jih sprobala kar nekaj. Kar tako naprej
    “midva”.
    Alenka

  11. tina says:

    pozdravljeni
    Mene pa zanima ali lahko namesto jagod dodam kivi,se mi bo strdilo ker ima kivi kislino
    hvala lp

    • midva says:

      Tina,

      žal ne bo šlo – želatina in svež kivi se ne razumeta. Če bi kivi blanširala v vreli vodi, bi potem šlo, a nekako dvomiva v izgled in okus takega kivija.

      LP, Midva

  12. Aleksander says:

    Bi bilo OK, če čez tole torto, namesto malinovega želeja, naredim dripping preliv iz bele čokolade, obarvane rahlo roza? saj pri tej vrsti preliva, čokolada ni dovolj topla, da bi lahko “topila” zgornjo plast moussa iz bele čokolade?

  13. Nea says:

    Ravnokar naredila za sinov rojstni dan. Torta je odlična. Sem pa malinovo žele zamenjala s temno čokolado in okrasila z malinami.
    Hvala za super recepte!

  14. Nina says:

    Mene pa zanima ali se maline spasira tudi cez cedilo da ne ostanejo peske

    • midva says:

      Nina,

      maline se precedi po želji – naju osebno peške ne motijo. Če se tega lotiš, dodaj v cedilo še kako žlico vode, da bo lažje.

      LP, Midva

  15. Zelo so mi všeč vaši recepti. Rada bi se vam pridružila.

  16. Sara says:

    Ravno 1.pecem tole tortico. Ker nisem imela kokosove moke sem dala 100 g moke in ostalo vse po receptu pa je biskvit ful narastel 🙁 a ga kaj obrezem predno zacnem sestavljat tortico, da bo tanjsi in estetsko sprejemljivejsi? 🙂

    • midva says:

      Sara,

      v mislih moraš imeti torto na koncu. Če je biskvit predebel, ga nekaj odreži stran. Ne gre samo za estetiko, tudi za ravnotežje in okus 😉

  17. Eneja Avdić says:

    Ojla, vidva sta napisala v recept g lističev želatine koliko je to če daš vrečkice želatine. Koliko vrečkic?

  18. Alma says:

    Pozdravljeni,

    Mene pa zanima ali lahko namesto listov želatine uporabim kakšno drugo želirno sredstvo kot agar agar?

  19. Najča says:

    Pozdravljeni.

    Se pridružujem predhodnim pohvalam v komentarjih. Tudi sama delam torte samo še po vajinih receptih. Vedno uspejo, vedno so odlične.
    Berem, da uporabljata acetatna folijo. Kakšno višino priporočata?
    Se že veselim vajinih novih receptov.

    • midva says:

      Najča, zelo sva vesela, da rada pečeš torte po najinih receptih 🙂
      Midva uporabljava folijo višine 12 cm, ker imava tako več manevrskega prostora pri kreiranju.
      LP, MIdva 🙂

  20. Vesna says:

    Pozdravljeni a bi lahko na mesto biskvita nardila podago iz zdrobljenih keksov in maslom?

  21. Renata says:

    Ojla! Jaz sem naredila jagodno varianto in mi je uspela v nulo! Lp

  22. Polona says:

    Pozdravljena,
    najprej bi rada pohvalila vajine recepte. Delala sem malinovo torto z belo čokolado in je uspela v prvo. Me pa zanima, je nujno uporabiti zmrznjeno sadje ali je lahko sveže?
    hvala in lp Polona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.