Narezan sirloin steak s čimičuri omako
Mesni superjunak in njegov drzni pomočnik
Šimbas ali sirloin je meso odličnega okusa, zorjeno pa nadvse primerno za sočen steak.
Konkretnemu kosu mesa se najbolj prileže konkretna priloga in drzen čimičuri je kot nalašč za to.
Sponzor recepta je Mercator in klik na sestavino te odpelje naravnost do izdelka, ki sva ga uporabila.
Sestavine za steak:
1 sirloin steak (šimbas) debeline 2-3 cm, suho zorjen 4 tedne
Sestavine za čimičuri
šop peteršilja
6 strokov česna
1 manjša čebula
pol feferona
sok pol limone
1 žlička celega popra
1 žlica origana
6 žlic belega balzamičnega kisa
kvalitetno oljčno olje
sol
Za eksotičen čimičuri preprosto vrzi vse sestavine razen oljčnega olja v sekljalnik in pošteno sesekljaj, nato pa dodajaj olje do želene gostote. Posoli po okusu.
Pred peko postavi meso na sobno temperaturo za 30 minut. Po obeh straneh ga posoli in popopraj s sveže mletim poprom.
Na vroči ponvi ga na vsaki strani peci 4-6 minut, odvisno od želene zapečenosti.
Po peki naj vsaj odrezek vsaj 5 minut počiva, nakar ga z ostrim nožem narežeš počez na tanke rezine.
Rezine sočnega in aromatičnega mesa razporedi po deski in nanje vrzi živahen čimičuri.
Dober tek!