OREO torta z belo čokolado in malinami
Napad na brbončice Je že res, da so piškoti užitni tudi, če jih grizljaš ob čaju ali kavi, povsem pa zasijejo šele v torti. Ker sva mnenja, da je pri tortah greh šparati na...
Napad na brbončice Je že res, da so piškoti užitni tudi, če jih grizljaš ob čaju ali kavi, povsem pa zasijejo šele v torti. Ker sva mnenja, da je pri tortah greh šparati na...
To moraš poskusiti! Kisla smetana v torti, zraven pa čokolada? Kako gre to skupaj? No, očitno odlično, saj se mileram čokoladna torta ponaša z nesramno nežno kremo in hrustljavim krhkim testom. Tako v...
Vrt v skledi Kadar imaš za kosilo prazno glavo idej in poln hladilnik zelenjave, si privošči slastno solato z ješprenjem. Da pa si lahko solata zasluži naziv glavnega obroka dneva, mora biti bogata,...
Pr’bit ko mamba Vino je v kulinariki nepogrešljivo in ne le v kozarcu! Brez njega se kuhe rižote niti ne loti, svoje mesto pa rujna kapljica najde tudi v omakah vseh vrst. V...
Poskusi se ji upreti Midva sva nora na pehran, kar dokazuje cel kup receptov, ki sva jih pripravila s tem aromatičnim zeliščem. Tokrat sva ga prepričala, da svojo značilno aromo posodi simpatičnim kupčkom...
Kaj pripraviti, ko se ti zadnji trenutek najavijo obiski? Vsi poznamo sledeč scenarij: nič hudega sluteč ždiš doma, nakar se ti na kofe tik pred zdajci najavi gruča sladkosnednih prišlekov. Frdamani nepovabljenci se...
Marljiv kmet ima hrustljav krompir Pomfri je še ena klasika, ki v restavraciji navdušuje, doma pa kruto razočara. Vsak, ki se je kdaj lotil priprave domačega ocvrtega krompirčka, je krompir verjetno preprosto narezal...
Frigani kalamari, zagotovljeno mehki Frigani kalamari so potuhnjeno preprosti. Ta legendarna jed namreč sestoji le iz lignjev in začinjene moke, njihova kuha je pa še najbolj ajnfoh – potrebna je le kratka kopel...
Enostavno brilijantno V vročih poletnih dneh se vsi radi namakamo, kar pa velja tudi za pisano sadje, ki ga je v tem času res v izobilju. Za razliko od živih bitij pa se...
Priročna nostalgija Čeprav se časi nenehno spreminjajo, ostajajo nekatere stvari pomirjujoče enake. Že ko sva bila mula in pokovec (pa tudi že vrsto let prej), je med obvezno opremo na plaži zagotovo spadala...
Dajte, mati! Ivan Cankar je zaradi skodelice kave najprej užalil lastno mamo, ravno zategadelj pa travmiral še vrsto let. Če bi takrat njegova uboga mama na podstreho prinesla to ledeno kavo, je nikakor...
Osvežilen kot led za ovratnikom Medtem, ko poleti nehote surfamo po divjih vročinskih valovih, nam po glavi švigajo le misli na osvežitev. Instant ohladitev lahko sicer dosežemo s potopom glave v ledeno vodo,...
Za ležerno poletje Vsake toliko nastopi kruti tortni post – nihče ne praznuje rojstnega dne, nihče ni diplomiral, podrl rekorda ali pa dosegel 3. mesta na državnem tekmovanju iz logike. Skratka, ni razloga za...
Skodelica nostalgije Današnjo mulčad sladkamo na vse mogoče načine, a le redko pred njih postavimo markantni par najine rosne mladosti – puding z malinovcem. Da bi starosto posladkov zrinila nazaj na pota slave,...
Domača pica 2.0 Dolgo časa sva bila mnenja, da je potrebno za res dobro pico prestopiti prag picerije. Za naju je prava pica namreč le napolitanskega tipa – krasi jo debel in puhast rob...
Vedno pri roki Midva sva na cvetačo naravnost usekana. Jeva jo v pireju, azijskih jedeh, namesto riža ali pa kar surovo, narezano na tanke lističe. Tokrat sva se spravila cvetačo vlagati v kis,...
Zapakiraj si poletje za pozneje V živahnem poletju sadje pri nas na polno pobezlja in ga kar razganja od sočnosti, sladkobe in vitaminov. Da ne bomo jeseni glodali le gob in kostanja, pozimi...
Bakina Tajna se skrije v paprike Vedno sva v lovu za novimi pisanimi in preprostimi jedmi, ki pa poleti ne obtežijo želodca. Meniva, da sva tokrat kar zadela žebljico na glavico, saj so...
Skodelica torte ali kos kapučina? Kava se v sladicah odlično počuti, kar dokazuje italijanski starosta tiramisu. Ker pa kofe svoje mesto v tortah najde zelo redko, sva se odločila, da skuhava torto čokoladni...
Popolno napolnjene Poletje se začne šele takrat, ko se na veliko kuhajo polnjene paprike. V tej hudi vročini pa paše lažja prehrana, zato brž pripravi vegetarijanske polnjene paprike z vrhunsko Delamaris skušo. Delamarisovi...
Kapesante za vsakogar Kulinarični svet pozna kup čislanih poslastic in levji delež jih priplava iz morja. Ena izmed najbolj priljubljenih je zagotovo Jakobova pokrovača, ki s svojim nežnim in izjemnim mesom nagradi tudi...
Malinova melonada Če se v kruti poletni vročini lahko le še obupano vlečeš naokoli, si primaži eno osvežilno klofuto! Ko se ledeni mešanici soka, rožne limonade in radenske pridružita še melona in malina,...
Kdo bo sadno kupo? Vsi! Glede na najine izkušnje se običajno poletne sorodstvene pojedine pričnejo z “dober tek!”, končajo pa s “kdo bo sadno kupo?”. V tem obdobju je namreč svežega sadja vseh...
Hrustljavi napad z obeh strani Ko v načrtovanju napada na naše brbončice stakneta gomolja tako navaden kot sladek krompir, je jasno, da nas čaka prava krompirjeva poslastica. Njun načrt se izkaže za nadvse...
Bakina Tajna zopet osupne Ko se poletje izživlja nad tabo in te spremeni v preznojen kup nesreče, je toplo kosilo zadnja stvar na tvojih mislih. V teh vročih dneh je hladna solata idealno...
Družno si preštejmo rebra Tale povsem ameriška specialiteta dokazuje, da sva še vedno konkretno pod vtisom izjemnega tritedenskega potepanja po zahodu severne Amerike. Najina potovanja so vedno kulinarično obarvana, zato sva čez lužo...