Vložena cvetača
Vedno pri roki
Midva sva na cvetačo naravnost usekana. Jeva jo v pireju, azijskih jedeh, namesto riža ali pa kar surovo, narezano na tanke lističe.
Tokrat sva se spravila cvetačo vlagati v kis, s tem pa jo preobraziti v pravo zvezdo sendvičev in piknik prilog.
Cvetača je med kuharji čislana ravno zato, ker sama nima tako močnega okusa, ga pa z veseljem prevzame od ostalih sestavin. Midva sva prepričala celo klapo Kotányi začimb, da svoj izjemen okus predajo cvetači.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine za tri večje kozarce:
2 glavi cvetače
750 ml alkoholnega kisa
750 ml vode
2 zvrhani žlici sladkorja
9 lovorjevih listov Kotányi
2 žlički zrn črnega popra Kotányi
1 žlička zrn zelenega popra Kotányi
1 žlička gorčičnih semen Kotányi
2 žlički soli
Recept je nastal v sodelovanju s Kotányi.
Postopek
Sterilizacija kozarcev:
- Kozarce temeljito umij z detergentom.
- Pečico segrej na 100 °C in vanjo postavi kozarce, obrnjene na glavo, zraven pa pokrovčke.
- Po 20 minut segrevanja so kozarci sterilizirani.
Vlaganje:
- Cvetačo nareži na manjše lične cvetke, ki jih nato temeljito umiješ.
- Cvetke vrzi v velik pisker z vrelo vodo in jih pusti, da se v njej namakajo 1 minuto. Takoj zatem jih postavi pod hladno tekočo vodo, da zaustaviš kuhanje.
- V kastrolo vrzi kis, vodo, sladkor, sol in cel regiment vrhunskih Kotányi začimb in jih zavri.
- Kislo mešanico prelij v vse kozarce tako, da sega kak prst od roba.
- V kozarce spadajo tudi začimbe, zato jih pravično razporedi.
- Pečico nažgi na 160 °C in vanjo postavi kozarce za 15 minut.
- Kozarce pazljivo prenesi na pult in jih dobro pokrij s kuhinjskimi krpami.
- Pusti jih kak dan, da se dobro ohladijo.
Žal moraš zdaj pustiti kozarce kak teden, preden lahko planeš na cvetačo. Splača se.
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!
Velika kratek članek. Članki, ki so smiselne in tudi informativne spletne vsebine so bolj prijetno.
Hvala, tudi midva sva enakega mnenja, kar se tiče vložene cvetače!