Pehtranova panna cotta z vročim prelivom iz robid
Poskusi se ji upreti
Midva sva nora na pehran, kar dokazuje cel kup receptov, ki sva jih pripravila s tem aromatičnim zeliščem. Tokrat sva ga prepričala, da svojo značilno aromo posodi simpatičnim kupčkom iz panna cotte. Da postane uživanje v tej sladici pravo doživetje, pa poskrbi vroč preliv iz robid.
Da panna cotta stoji pokonci, običajno poskrbi želatina. Nekateri je ne želijo uživati, kar pa ne pomeni, da se morajo obrisati pod nosom! Tu nastopi Kotányi Agar, rastlinsko sredstvo za želiranje, ki brez težav nadomesti želatino.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine za panna cotto:
500 ml sladke smetane
2 žlici sladkorja v prahu
2 zvrhani žlici nasekljanega pehtrana
1 vrečka Kotányi Agar
Sestavine za robidov preliv:
200 g robid
2 žlici sladkorja v prahu
Recept je nastal v sodelovanju s Kotányi.
Postopek
Panna cotta:
- Ne preveč na drobno nasekljan pehtran stresi v kozico s sladko smetano, dodaj sladkor v prahu in zavri.
- Dodaj Kotányi Agar, kuhaj 2 minuti, vmes pa nenehno mešaj z metlico.
- Pusti 5-10 minut, da se smetana povsem navzame okusa po pehtranu.
- Smetano precedi in nalij v plastične ali silikonske modelčke.
- Postavi jih v hladilnik za 2-3 ure, da se strdijo.
Preliv iz robid:
- Robide in sladkor stresi v kozico in kuhaj, da se jagodičevje zmehča.
- Robidovo osnovo spasiraj s paličnim mešalnikom.
Panna cotto čmokni iz modelčka in jo prelij s še vročim robidovim prelivom. Prepusti se harmoniji okusov 🙂
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!