Čokoladna pomaka za sadje
Enostavno brilijantno
V vročih poletnih dneh se vsi radi namakamo, kar pa velja tudi za pisano sadje, ki ga je v tem času res v izobilju. Za razliko od živih bitij pa se sadje raje kot v morju ali bazenu namaka v čokoladnem tolmunu.
Priprava kakavovega bazenčka je nadvse preprosta, kljub enostavnosti pa se ponaša z bogatim okusom, ki prepriča tudi najbolj trdojedrne sladkosnedce.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine za pomako:
250 g maskarpone sirčka
2 zvrhani žlici grenkega kakava
1 žlica Nutelle
1 žlica sladkorja v prahu
2 dl sladke smetane
Potrebuješ še poljubno sadje, kot so:
banane
jagode
borovnice
maline
ananas
kivi
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Postopek
- Sladko smetano stepi do čvrstega.
- Maskarpone, Nutello, kakav in sladkor zmiksaj v homogeno zmes.
- Zdaj le še nežno primešaj smetano k maskarpone zmesi in tvoja čokoladna omaka je nared!
Večje kose sadja nareži na grižljajčke, jagodičevje pa pusti pri miru.
Zbobnaj sladokusce na kup, nato pa pričnite z družnim žokanjem sadja v čokoladno omako.
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!