Pečene polnjene paprike z ajvarjem in rikoto
Bakina Tajna se skrije v paprike
Vedno sva v lovu za novimi pisanimi in preprostimi jedmi, ki pa poleti ne obtežijo želodca.
Meniva, da sva tokrat kar zadela žebljico na glavico, saj so v pečici pečene paprike, nadevane z ajvarjem, rikoto, slanino in parmezanom, že nevarno slastne.
Levji delež pocejenih slin gre seveda pripisati ajvarju Bakina Tajna, ki je prava fabr’ka bogatih okusov. Vedno znova naju preseneča, v kakšnih jedeh se ta ajvar počuti tako domače kot poletna gneča na primorski avtocesti.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine:
Podolgovate zelene paprike
250 g rikote
100 g ribanega parmezana
50 g slanine v kosu
2 zvrhani žlici blagega ajvarja Bakina Tajna
sol
poper
Naročnik recepta je Bakina Tajna.
Postopek
- Paprike speri, jih po dolgem razpolovi in jim odstrani semena.
- Slanino nareži na majhne kocke, ki jih v ponvi na srednje-visokem ognju popečeš do hrustljavega.
- V posodo čmokni zvezdo te živahne pojedine – bogat ajvar Bakina tajna, ki bi ga midva pojedla kar z žlico.
- K ajvarju se pridružijo rikota, parmezan, popečena slanina ter sol in poper po okusu.
- Nadev dobro zmešaj, nato pa ga stlači v polovičke paprik.
- Pečico razkuri na 200 °C in ji za 20 minut predaj svoje paprike v varstvo.
Na paprike plani, ko so še vroče. Ne odgovarjava za morebitne poškodbe med borbo zanje.
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!