Začinjeno medeno mleko
Utekočinjeno udobje
Med prazniki je poleg neprekinjenega toka božičnih pesmi najlepše to, da se lahko zbudimo v dan, namenjen lenarjenju, ki ga nato preživimo na toplem in udobnem.
Taki zasanjani dnevi se najlepše pričnejo z vročim in začinjenim medenim mlekom, ki ogreje duha, telo pa zmehča ravno toliko, da se brez težav prilega kavčem, foteljem in ležalnikom vseh oblik.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept
Sestavine:
500 ml mleka
1 strok vanilije
3 janeževe zvezde
¼ žličke mletega cimeta
1 zvrhana žlica medu
Postopek
Priprava:
- V kozico zlijemo mleko ter stresemo janeževe zvezde in mleti cimet.
- Strok vanilije razpolovimo in iz njega z nožem postrgamo semena. Tako semena kot izdolben strok vržemo v mleko.
- Kozico pristavimo nad ogenj in segrevamo skoraj do vretja.
- Mleko odstavimo in ga pustimo 10 minut pri miru, da prevzame aromo začimb.
- Mleko precedimo skozi grobo cedilo, vanj pa vmešamo še žlico medu.
- Slastni napitek natočimo v skodelico in ga srknemo z nasmeškom na ustih.