Božične solatne školjke
Le še 22 dni do Rudolfovega rdečega smrčka Ob snegu, mrazu, okraskih, kuhanem vinu in božičnih melodijah le redkokdo pomisli na morje. Malo znano dejstvo je, da oceanska bitja praznujejo svoj božič. 25....
Le še 22 dni do Rudolfovega rdečega smrčka Ob snegu, mrazu, okraskih, kuhanem vinu in božičnih melodijah le redkokdo pomisli na morje. Malo znano dejstvo je, da oceanska bitja praznujejo svoj božič. 25....
Čez 16 receptov bo Božiček tu! Božičkovi škratje so nadvse ustvarjalna bitja. Čim zaključijo z zbijanjem v svoji delavnici, se spokajo v kuhinjo, kjer pacajo na polno. Tokrat so se kulinaričnega škratarjenja lotili...
Še 23 dni do zamašenega dimnika Za trenutke, ko njenemu možu hitro pade sladkor, gospa Božičkova v rokavu skriva prav poseben recept. Potrebno je le hitro in enostavno napolniti skledo z raznovrstnimi sestavinami...
Še obilnih 24 dni do Božičkovega prihoda Končno je zopet napočil čas Božičkovih kulinaričnih vragolij in preden se zakoplješ v darila, ki te bodo čakala pod okrancljanim drevescem, te čaka še cel kup...
Torta tete tarantele Vsako leto se za noč čarovnic pod tvojim podstrešjem zbere cela grmada pajkov vseh velikosti in oblik. Med pajkovci najbolj znana osemnoga kuharica je teta Tarantela, ki ji tudi letos...
Dobri za vse prste zgristi Frdamane coprnice so najbolj znane po svojih neslanih šalah in krutih presenečenjih, ampak tokrat so pa prečkale mejo dobrega okusa. Ravno prešerne volje spacaš kremno nežen nacho sir,...
Krvavi urok Vse od zadnjega obiska pri lokalni čarovnici ne moreš zatisniti očesa. Po glavi ti gre le krut recept, ki ti ga je stara vešča zaupala z zlobnim nasmeškom na škrbastih ustih....
Če želiš v svoj e-nabiralnik prejeti brezplačno e-knjigo z najpopularnejšimi božičnimi recepti in biti vedno na tekočem s svežimi recepti, vpiši svoj elektronski naslov [mc4wp_form id=”4666″]
Kdor se s polnimi usti torte smeje, se najslajše smeje Povsem očitno je, da je jesen že zdavnaj tu. Po gozdovih so si drevesa krošnje obarvala povsem po zadnjih modnih smernicah, ob gobe...
Najslajši planet naše galaksije Ali veš, da obstaja beli kosmati planet, čigar jedro tvori čvrsta mandljeva masa, njegov plašč je sestavljen iz nežne kreme z Linolado kokos, biskvitno površje pa prekriva obilica smetane...
Spet trte so rodile, prijatli, torto nam sladkó Zaključuje se obdobje trgatve in uspela sva nagrabiti zadosti rdečih grozdnih jagod, da ušpičiva eno rujno tortico. Ugotovila sva, da je torta iz grozdja nenavadna...
Bitka za tvoje brbončice Tuna velja za najbolj pogumno ribo, saj se z izrazitim okusom ne boji postaviti ob rob niti najbolj prevladujočim sestavinam. Tudi danes dokazuje, da je niso le polna usta,...
Pesina nova oblačila Tale rdeča debeluška nam je še najbolj znana kot priloga, ki vsa narezana pridno čaka v kozarcu s kisom. Sicer je odlična tudi v tej klasični obliki, ampak nastopil je...
Nepremagljiva kombinacija sanjskih zabav in zasanjanih plaž Zaključek najinega vandranja po Barceloni je hkrati pomenil pričetek nepopisne uživancije na slavnem otoku Ibiza, zato sva kratek let na zloglasni otok sprejela z iskrenim navdušenjem....
Slastno ekspresen zdriz Včasih te v kuhinji doleti nesreča in med bolj nadležne spada nenadna ugotovitev, da je kozarec z majonezo prazen. Po navadi se ti malce sfuzla, ker je mož/cimer/sine v hladilnik...
Pod zapečeno skorjico se skriva nežno srce Kaj je to – trdo je kot kamen in zanič? Pojma nimava, ampak veva, da tale nežen pehtranov creme brulee s karamelno skorjico to zagotovo ni....
Iz teh bučk bo kruha Vsi dobro poznamo starodavne modrosti, kot so: “nobena juha se ne poje brez bučkinega kruha”, “kdor jezika špara, bučkinega kruha strada”, “bučkinega kruha se največ poje” in “biti...
Črvozaver rex Morda tega ne veš, ampak veljava za strastna lovca na eksotična kulinarična fantazijska bitja. Pred kratkim je do naju po skrivnih kanalih prigomazela govorica o gumijastem pitonu, kakršnega človeška usta še...
Vrtiljak okusov na tvojem krožniku To, da so lososi čisto usekani, ker plavajo proti toku, ti je verjetno že znano. Po novem pa se je tem ribakom tako pošteno sfuzlalo, da so pričeli...
Dihjemajoča spogledljivka borovničevega srca Kaj se trese kot šiba na vodi, kljub visoki vročini, ki pritiska zunaj? Kaj le – izvrstna spogledljiva cimetova panna cotta, v kateri bije borovničevo srce. Tale poletna bombica...
Iz sočne premiere v takojšnjo klasiko Že poprej se je bela Linolada izkazala za sijočo zvezdo bogatih sladic, saj je igrala glavno vlogo v najini najljubši valentinovi jagodni torti z Linolado. Linolada kokos...
Kulinarično brskanje po turističnem mravljišču Tokratno pošteno kulinarično obarvano potovanje, ki se je dogajalo v iberski kraljevini, bova zaradi množice dogajanja in nažiranja ter zaradi konkretne splošne neenakosti opisala v dveh delih. Pričujoč...
Sladoledna sladkosnednost Ker se je vreme očitno odločilo, da te nenehno neusmiljeno maltretira, mu pokaži zobe, za katerimi pa se skriva poln ugriz nežnega in kremnega limoninega sladoleda z vrhunskm oljčnim oljem. Za...
Kdor jih kupi, se zastrupi Danes ne bova prav nič komplicirala – vročina neusmiljeno pritiska in čas je za slasten in hiter sladoled iz banan in arašidovega masla s čokoladnim prelivom. Še dobro,...
Zmagovalna kombinacija vrhunskih okusov Da sva uspela skupaj vreči to imenitno vegansko tortico sublimnega okusa po pomaranči in čokoladi, ki brbončice spravi v blaženo stanje, sva morala v lov za ključno sestavino – vrhunsko...
Zagotovo imajo mnoge babice, none, ome in stare mame po vsej Sloveniji ogromno receptov, ki vključujejo proseno kašo. Močno pa dvomiva, da se v njihovih buklah z recepti skriva tale nenavadna sladica. Gre...