Špargljeva juha
Špargljeva juha z beluši in šparogami
Ko takole opaziš gručo špargljev, ki se brezskrbno sprehajajo po pultu, ugotoviš, da so namenjeni v ponev k jajcem in slanini. Prekrižaj jim sicer okusne načrte, saj se ti je zahotelo zelene in bogate juhe!
Zelene podolgovateže stlači v kremno župco, potolaži pa jih s hrustljavimi in začinjenimi popečenimi kozicami.
Sponzor recepta je Mercator in klik na sestavino te odpelje naravnost do izdelka, ki sva ga uporabila.
Zavistno zelena juha v sebi skriva:
2 paketa špargljev
1 čebulo
2 žlici masla
3 stroke česna
1 krompir
1 dl sladke smetane
sol
poper
Na špilje pa nabodi še:
8 kozic/gamberov
1 žličko sladke paprike
1 žličko česna v prahu
sol
[adinserter block=”1″]
Špargljem odsekaj olesenele dele, te pa nasekljaj in daj kuhati v 0,5 l vode. Po 20 minutah brbotanja jih spasiraj s paličnim mešalnikom in temeljito precedi čez cedilo, tako pa dobiš špargljevo jušno osnovo.
Vrhove špargljev na grobo nasekljaj, čebulo in česen pa na drobno. Krompir olupi in ga nareži na mini kocke.
Čebulo prepraži na maslu, nakar nanjo streseš krompir in popražiš. Dodaj šparglje in zopet malce popraži, nato pa zalij s špargljevo jušno osnovo.
Kuhaj, da se šparglji zmehčajo, nato pa vse skupaj čisto užitkarsko spasiraš s paličnim mešalnikom. Dodaj sladko smetano in posoli ter popopraj po okusu.
Kozice posoli in popopraj, nato pa povaljaj v mešanici sladke rdeče paprike in česna v prahu. Na treh žlicah oljčnega olja jih na vsaki strani peci po 2 minuti.
Še dobro, da špargeljčki le niso končali v prvotnem receptu, saj se v taki župci odlično znajdejo!
Skupaj z napičenimi kozicami pričarajo izjemen uvod v konkretno spomladansko pojedino.
Špargljev tek!