Piškotna torta z Nutello
Piškotella
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept
Fantastični biskvit vsebuje:
3 jajca
60 g moke
70 g sladkorja v prahu
6 zdrobljenih ameriških piškotov
3 žlice mleka
Fenomenalna Nutellina krema sestoji iz:
4 zvrhane žlic Nutelle
500 g mascarpone sira
250 ml sladke smetane
8 zdrobljenih ameriških piškotov
V božansko kremo z belo čokolado spada:
100 g bele čokolade
300 ml sladke smetane
3 lističi želatine
Sestavine, potrebne za nenadkriljivo dekoracijo:
poljubni piškotki
Baje, da za te sestavine potrebuješ pekač s premerom 26 cm. Če uporabljaš pekač drugačne velikosti ali oblike, lahko sestavine preračunaš s priročnim Tortopretvornikom.
Postopek
Biskvit:
- Tri jajca ubij in loči beljake od rumenjakov.
- Rumenjake in 70 g sladkorja v prahu penasto stepi.
- Dodaj tri žlice mleka in 60 g moke in dobro premešaj.
- Beljake premlati v čvrst sneg in jih s spatulo primešaj k ostalim sestavinam.
- V maso nadrobi ameriške piškote in jo premešaj.
- Na dno tortnega pekača vpni papir za peko, vanj pa stresi biskvitno zmes.
- Biskvit peci 12 minut pri 180 ºC. Pečenost preveri z zobotrebcem, ki mora po vbodu ostati suh.
- Ko se biskvit ohladi, ga prestavi na tortno podlago in ga namoči s 7 žlicami mleka.
Nutellina krema:
- V posodo zlij 250 ml sladke smetane in jo stepi do stepene smetane.
- V drugi posodi električno zmešaj 500 g maskarpone sira in 4 zvrhane žlice nutelle.
- Stepeno smetano s spatulo nežno vmešaj v kremo.
- Vseh 8 piškotov zdrobi in jih primešaj h kremi.
- Dobljeno kremo nanesi na biskvit in jo poravnaj ter pogladi.
- Nastajajočo torto postavi v hladilnik.
Krema z belo čokolado:
- V kozico zlij 50 ml sladke smetane in nalomi 100 g bele čokolade.
- Postavi jo nad nizek ogenj in občasno pomešaj, da se čokolada povsem stopi.
- V hladni vodi namoči tri liste želatine in počakaj, da se napojijo.
- Ožemi jih in vrzi v kozico s čokolado.
- Mešaj, da se želatina povsem stopi.
- Preostalih 250 ml sladke smetane divje prebutaj v stepeno smetano.
- Ko se bela čokolada malce ohladi, jo primešaj k stepeni smetani.
- Kremo zlij na strjeno nutellino plast in jo poravnaj ter pogladi.
- Torto postavi v hladilnik, kjer naj počaka vsaj 6 ur, še raje pa kar do naslednjega dne.
Dekoracija:
- Torti naredi krono iz poljubnih piškotov.
Dober tek!
Mmmmm, odlicna torta!
Odlična:)
Samo meni mi je prišla precej nižja, sem piškote mogla rezat..
kako dolgo je priporočljivo mešati sladkor in jajaca?
in ali zmešati moko na roko ali z miksarjem?
Zdravo Barbara!
Sladkor in jajca mešaj cca 1 minuto. Moko pa v temu receptu midva vmešava kar z eelektričnim mešalnikom. Pomembno pa je da beljake vmešaš na roke. Lp, Midva:)
Kje se kupijo ti podolgovati piškoti za okrog torte? Hvala
Zdravo Nataša!
Kupijo se v Intersparu:) Lp, Midva
Zivjo,
mene zanima premer pekaca, da ne bi torta prisla prenizka. 🙂 20cm? 🙂
Estera,
na teh fotografijah je torta premera 26 cm. Lahko uporabiš pekač s premerom 24 cm, z 20 cm pekačem pa bo torta previsoka.
LP, Midva
Pozdravljeni!
Jutri nameravam speči to torto, ki izgleda božanska, za 2.rojstni dan sinčka…pa me nekaj zanima – v testu, spodnji plasti – biskvitu ni nikjer napisan kak pecilni prašek, da se bi zadeva malo dvignila…je to pozabljeno ali je vseeno ok tudi tako?
Hvala za odgovor, ki upam,d a pride še pravočasno.
Poročam o tem, kako bo uspela.
Lp,
T
Zdravo, Tanja!:)
V biskvit ni potrebno dati pecilnega praška, biskvit se bo brez njega lepo napihnil.Lp, Midva
Pozdravljena!
Za koliko bi bilo potrebno povečati količine sestavin za pekač premera 28 cm?
Hvala.
Lp
Karin,
Sestavine za biskvit povečaj za tretjino, ostale pa za četrtino.
Lp, Midva
zanima me če želatino namočimo in ožamemo in nato raztopimo v čokoladi ali jo namočimo in posebej raztopimo v kozici ter vlijemo v čokolado??
Upam na hiter odgovor, ker jo delam že danes. 🙂 😉 😛
Zdravo Valentina! Želatino namočimo ožamemo in jo raztopimo v čokoladi:) ni je potrebno posebaj raztapljat. Lp, Midva
živjo,
rabim vajino pomoč…nečaku bi rada naredila to torto, pa me zanima ker ima on željo da bi imel sliko Minionov ( hostijo) ali lahko povrhu bele kreme namažem še sladko smetano oz. masleno kremo a se hostija lepo prilepi?
hvala za odgovor…
Zdravo Nina! Seveda lahko namažeš sladko smetano čez kremo z belo čokolado, vendar to naredi ko se krema že strdi. Lp, Midva
Super hvala vama 👍☺
Pozdravljeni, mene pa zanima sledeče. Imam pekač 18 cm. Kakšne so potem sestavine za testo. LP
Zdravo Nika!
Sestavine biskvita zmanjšaj za tretjino in bo ok:)Lp, Midva
Mene pa zanima sledece: ali lahko uporabim kar zelatino v prahu namesto teh listicev? In kaksna kolicina zelatine se potrebuje v tem primeru? Koliko gramov?
Zdravo Vesna!
Seveda lahko uporabiš želatino v prahu, in sicer 5g bo zadostovalo za takšno količino kreme. Lp, Midva
zivjo..kako bi uspela torta ce piskote nadomestim z brezglutenskimi in moko z gustinom..bi zelo spremenilo okus?
moram namrec naredit torto ki je lahko tudi za otroka ki ima celialkijo …mi je vsec tale tortica 🙂
Zdravo Janja! Seveda bi šlo tudi tako:) Lp, Midva:)
Živijo, ali lahko kremo naredim brez piškotov? Bo še vedno dovolj kompakta?
Zdravo Anja!
Lahko spustiš piškote in dodaš 1 kremfix v kremo, verjetno bi šlo tudi brez-samo za vsak slučaj da ne bo potem katastrofa:) Lp, Midva:)
Kremfix ali želatin tako kot pri beli kremi v OREO torti?
Pozdravljena Anja!
Lahko uporabiš kremfix ali želatina fix, oboje bo ok.:) Lp, Midva
Živjo, ali je možno, da podvojim količine za biskvit in ali pride dovolj mehak, da bi ga nato razpolovila? Vmes bi potem prvič dala nutelin namaz, nato pa še kremo z belo čokolado.
Zdravo Lea!
Lahko narediš tako kot si opisala. Lp, Midva:)
Živjo,
danes sem se spravila delat tole tortico, pa se mi je zataknilo pri zadnji kremi. Ko sem vmešala že precej ohlajeno belo čokolado z želatino v stepeno sladko smetano, se je po minutki mešanja začelo vse skupaj siriti. Je mogoče razlog v tem da sem uporabila manner kuverturno čokolado?
Lp, Klara 🙂
Pozdravljena Klara!
Čokolado si že preveč ohladila. Saj potem, ko je prišla že tako hladna v stik s hladno smetano, je želatina v trenutku želirala. Naslednjič ti priporočava, da čokolado ohladiš do mlačnega. Lp, Midva:)
Pozdravljeni,
Biskvit sem pozabila namociti, a bo fejst suh? Lahko se na kaksen nacin to popravim?
L.p.
Simona
Simona, nič hudega tortica bo tudi brez namakanja biskvita odlična in ne suha! Lp, Midva:)
Hvala
L.p.
Pozdravljena,
mene pa zanima kako visoka je ta tortica. Kupila sem namreč obroč za torte, ki je visok 7cm (v trgovini žal ni bilo drugega), pa me zanima če bo to zadoščalo.
Hvala in lep pozdrav,
Eva
Pozdravljena Eva!
Tortica ne pride zelo visoka, obroč višine 7cm bo super! Lp, Midva
Pozdravljena, mene zanima ali mormo piskote zmiksat ali jih moramo samo zdrobiti z rokami?
Živijo.
Super torte.
Bi pa rada vprašala ker iz pretvornika ne morem dobito podatka, če želim torto narediti v pekaču 28×18 kakšne so količine.
Hvala!
lp
Barbara
Zdravo, mene zanima glede na to da je toliko čokolade in piškotov, je možno da pride ta torta zelo sladka in da jo kombiniram z malinami?
Zdravo Janja!
Torta ni presladka saj tudi v nadev ni dodanega nobenega sladkorja razen Nutelle.
Zdravo,
Pecem pravkar tole tortico, je katera poskusila v nadev dodati banane? Kako se obnese?
Hvala za odgovor
Živjo,
tudi jaz razmišljam o tortici za hčerin 2.roj dan. Bi pa naredila kar v pekaču premera 30cm. Bo v redu, če vse sestavine podvojim? ali je kakšno drugačno razmerje? Hvala, lp
Sara pozdravljena, priporočava ti uporabo tortopretvornika, ki ga najdeš na najini strani. Lp, Midva;)
Hei, sicer sem delala biskvit po drugem receptu in je zelo visok in se v obliki srcka je. Kaj bi ga lahko prerezala na pol in samo eno plast nadevala? Ali kaksen predlog morda? Sem sveza v peki tort in sem brez tortnega modela tako da mora bit krema kar cvrsta da mi ne leze ven 😁
Pozdravljena! Kako bi šle zraven višnje? Naredila bi višnjev puding (Kompot, gustin in sladkor), katerega bi dala na biskvit potem pa čez kremi! hvala za odgovor
Odlično bi bilo! Lp, Midva:)
simpl je tanartabul. Že večX delana, nazadnje kot birmanska torta.
https://mojalbum.com/florijan/torte-pecivo-in-ostale-dobrote/torta-za-birmo/24168354
Wauuu Suzana! Čudovita, bravo!
Pozdravljeni,
torto bi rada naredila v pravokotnem pekaču. Če upoštevam navedene količine sestavin, kolikšen pekač lahko vzamem? Najlepša hvala za pomoč.
Pozdravljena, lahko uporabim plazma piskote?
Marina,
seveda lahko 🙂
Veselo peko,
Midva 🙂
Ojla. Super torta 🙂 eno kratko vprašanje (podobno je sicer že bilo) – na vrhu imam namen dati hostijo, pa delam prvič …. v petek sem mislila narediti torto, v soboto pa gor dati hostijo in okrasiti. Se bo hostija lepo prijela na zgornjo plast (smetana+bela čokolada) ali moram dodati še eno plast?
Joj, že vnaprej hvala 🙂 in hvala za take super recepte 🙂 Lp, Barbara
Barbara,
vrh torte premaži s stepeno smetano in nanjo položi hostijo.
Veselo peko!
LP, Midva
Živijo. A lahko torto pripravim v čet zvečer in bo v nedeljo še ok?
Hvala in lp
Seveda!
Pozdravljena, mika me speči tole torto, pa ne vem, kje naj kupim ameriške piškote. Katere lahko uporabim namesto njih?
Peči piškotov pa se mi ne da.
Sicer pa, super recepti, še veliko lepega in dobrega želim.
Andreja
To so cookies piškoti s čokolado, prodajajo jih v Mercatorju, Spar, itd. V embalaži so ponavadi pakirani po 8 komadov😉
Lp, Midva
Zdravo,
Ali se lahko zelatina v zgornji kremi izpusti im se da v smetano kremfix?
Lp, Vesna
Zdravo!
Žal ne, lahko dodate želatina fix. Kremfix pa ne bo OK.
Lp, Midva
Koliko pa dam zelatine fix?
3/4 vrečke.
Lp, Midva:)
Pozdravljena,
gledam recept, pa vidim da v kremi z nutelo ni želatine. Ali je krema dovolj trdna da ne bo stekla iz pekača 🙂 hvala za odgovor
Je:)