Nutelina torta s pomarančo

You may also like...

32 Responses

  1. milojka says:

    Živjo, mene zanima če lahko lističe želatine zamenjam z želatino v prahu ? Ter kakšno razmerje je potrebno?

    • midva says:

      Milojka,

      lahko – 1 vrečka ustreza 6 listom, po teži mora biti enako.
      Želatino v prahu namočiš z vodo, jo ožameš in uporabiš po receptu.

      LP, Midva

  2. Ela says:

    Tole torto si želim speči v kratkem, pa me zanima kje lahko kupim tele okrasne xmas “kljukice”? 🙂
    Hvala!

  3. Eva says:

    Zivjo!
    Mene pa zanima, ce lahko Pomarancni sladkor s cim zamenjam? Hvala 🙂

  4. Mojca says:

    Zdtavo!Mene pa zanima, kako narediš te “kupčke” – okraske na torti? Verjetno niso samo iz smetane… Hvala

    • midva says:

      Živijo, Mojca.

      Gre za ganache – v razmerju čokolada:smetana 1:2.
      Na primer, v 100 ml smetane raztopi 50 g temne čokolade, nato pa dobro ohladi in stepi. Dobljeno kremo nabrizgaj na torto.

      LP, Midva

  5. Tadeja says:

    A bi šlo, če bi na vrhu zamenjala glazuro za pomarancni žele?

  6. Vanessa says:

    Kakšen je premer pekača? Hvala

  7. Rebeka says:

    Pozdravljena.
    Zanima me, kako vama uspe tako lepo narezati in postaviti plasti biskvitov na torto? 🙂 Ko sem delala torto After Eight, tudi po vajinem receptu, zgornje plasti biskvita nisem mogla stlačiti v nastavljivi obroč – zdelo se je kot, da je biskvit nekoliko večji, poleg tega, se je biskvit pri polaganju na kremo lomil. Kak nasvet? 😀
    Hvala in Lp. Rebeka

    • midva says:

      Rebeka,

      Pri After Eight torti gre za Hershey’s biskvit, ki je sočen in hitro razpade, zato je potrebno z njim delati hitro.
      Pogosto se zgodi, da obroč preveč zategnemo okoli spodnjega biskvita, zaradi česar imamo potem težave pri zgornjem. Midva ga v takem primeru malce bolj na silo potlačiva, pa je 🙂

  8. Eva says:

    Živjo,
    obstaja kakšna rešitev kako torto sestaviti, če nimam obroča za sestavljanje torte?

  9. Ana says:

    ZIVJO,

    Zanima me ali bi lahko pol mascarponea nadomestila s kislo smetano ali to ne gre skupaj z želatino?

    HVALA

    • midva says:

      Ana,

      kar se teksture tiče bi šlo z več želatine, a meniva, da okus ne bi bil na mestu – kisla smetana z nutello in pomarančo se nama ne zdi dobra ideja.

  10. Tanja says:

    Pozdravljeni
    Za Nutellino kremo – 250g ali ml smetane?
    Hvala!

  11. Tatjana says:

    Jaz pa bi uprasala če mora biti pomaranšni nadel nujen ali lahko imam samo nutellinega ??

  12. VLADKA says:

    Pozdravljeni.
    Pri kremah sem bolj vajena “želatine fix”, ki jo dodaš na koncu k mešanici sadja, smetane in mascarponeja. Nekako se ne znajdem najbolje z lističi… 🙂
    Mi lahko morda pomagate glede razmerja, kolikšno bi moralo biti?
    Hvala vam za info in pomoč.

    • midva says:

      Vladka,

      sicer sama ne priporočava uporabe želatine fixa, a lahko zamenjaš 4 liste za 2 vrečki.
      Veselo peko! 🙂

  13. Paty says:

    Pozdravljeni, kmam vprasange in sicer,ker se mi biskvit ni dvignil za 3 plasti, me zanima ali lahko končam torto z nutelino kremo? Ali bo dovolj čvrsta da jo lahko še okrasim kasneje? Hvala za odgovor. Lp

  1. March 23, 2021

    […] receptu s 5 jajci in s tem pridobila tri plasti biskvita. Nutellino kremo smo naredile po receptu Midva kuhava s tem, da sem naredila 1 in pol količine. Za klasični ganashe čokoladni preliv za dripping pa […]

  2. April 11, 2023

    […] za ovu tortu našla sam na divnom slovenačkom blogu Midva kuhava. Recept me je privukao na prvi pogled, malo sam ga samo izmenila prema svojim potrebama i ukusu, i […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.