Tiramisu z Linolado kokos
Iz sočne premiere v takojšnjo klasiko
Že poprej se je bela Linolada izkazala za sijočo zvezdo bogatih sladic, saj je igrala glavno vlogo v najini najljubši valentinovi jagodni torti z Linolado. Linolada kokos je njena najmlajša sestrica in si želi kot nova prišlekinja na sladki sceni na vsak način upravičiti svoj bogat rodovnik.
Za predstavitev sladkosnedim požrešnežem si je kokosova podmazanka izbrala tiramisu z jagodami in tako v hipu zaslovela.
Sočen tiramisu sestavljajo plasti iz:
400 g Savoiardi (baby/bebe) piškotov
500 g mascarpone sirčka
250 ml sladke smetane
kave (midva sva uporabila instant kapučino z okusom vanilije)
4 zvrhanih žlic Linolade kokos
500 g jagod
Tiramisujasto streho tvorijo:
250 ml sladke smetane
jagode
kokosova moka
Dodaten sladkor ni potreben, saj so že piškoti in Linolada dovolj sladki.
Sladko smetano prebutaj do čvrstega. Mascarpone naj se spajdaši in zmeša z dežurnim krivcem za odličen okus – Linolado kokos – nakar se jima s pomočjo spatule pridruži še stepena smetana.
Kavo zakuhaj v mleku in jo ohladi, jagode pa nareži na rezine.
Čas je, da pograbiš izbrano skledo in vanjo natlačiš pripravljene sestavine. Tega nikar ne naredi naenkrat, temveč se loti premišljene gradnje tiramisuja po plasteh.
V skledo položi plast piškotov, namočenih v kavo, čez njih pa spada krema, katero prekriješ z jagodami. Postopek ponavljaj, dokler se ne znebiš vseh gradbenih materialov.
Tiramisujski nebotičnik zaključi s plastjo stepene smetane, katero zasnežiš s kokosovo moko. Streho pa tvorijo na rezine narezane jagode.
Preden se izvede vsesplošni napad na skledo s sočnim tiramisujem, mora ta nekaj ur počivati v hladilniku, da se plasti učvrstijo.
Premiera Linolade kokos se je izkazala za nadvse okusno in prepričana sva, da se bo sladka dama znašla v mnogih vrhunskih sladicah.
Tiramisujast tek!
Zdravo,
kako se pa reže? Lepo ali nima ravno oblike glede na to, da je kar v skledi? 🙂
Mateja,
iz pekača jo pograbiš z zajemalko in čmokneš na krožnik – kot grmado 🙂