Korenčkov kolač
Najljubša sladica velikonočnega zajca
Korenje je res vsestranska zelenjava z blagim sladkobnim okusom, zato nič ne zastrižemo z ušesi, če ga zasledimo tudi v sladici.
Tale korenčkov kolač je nadvse okusen in nepremagljivo sočen, z obilico korenja in lešnikov. Do velikonočne pike na i je tu še bogat preliv iz kremnega sira.
Pohiti, preden ti zajec celega snede!
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Sestavine
Kolač:
5 jajc
50 g Dr. Oetker Gustina
250 g fino naribanega korenja
300 g mletih praženih lešnikov
200 g sladkorja
1 vrečka Dr. Oetker Vanilin sladkorja
1 žlička Dr. Oetker pecilnega praška
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve arome
Preliv:
90 g sladkorja v prahu
120 g kremnega sira
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve arome
40 ml mleka
Dr. Oetker dekor roza kristalčki
Pripomočki:
Dr. Oetker premium pekač za potico Floral
Postopek
Biskvit:
- V posodo ubij 5 jajc ter stresi 200 g sladkorja in vrečko vanilin sladkorja.
- Električno jih prebutaj v svetlorumeno peno, kar vzame približno 8 minut.
- V drugi posodi zmešaj 50 g gustina in vrečko pecilnega praška, nato ju primešaj k jajcem.
- Dodaj še žličko vanilijeve arome, 300 g mletih lešnikov in 250 g fino naribanega korenja.
- Dobljeno zmes vlij v konkretno namaščen model za kolače.
- Kolač peci 20-30 minut pri 180 ºC. Pečenost preveri z zobotrebcem, ki mora po vbodu ostati suh.
- Kolač naj se 5-10 minut po peki hladi v modelu, nato ga zvrni na krožnik.
Preliv:
- Medtem, ko se kolač hladi, pripravi preliv.
- V posodici z metlico zmešaj 90 g sladkorja v prahu, 120 g kremnega sira, 40 ml mleka in žličko vanilijeve arome do gladke zmesi.
- Preliv prelij po kolaču, po njem pa potresi roza kristalčke.