Krompirjeva solata s humusom
Žaru najljubša prijateljica
Običajno na piknikih prevladajo klasične priloge, danes pa bo prestol prevzela nadstandardna kremna krompirjeva solata s humusom.
Tale bogata solata se odlično poda vsemu, kar priskaklja z žara, zaradi polnega okusa pa je suverena tudi kot samostojna jed. Skrivnost se skriva v namazu Argeta humus natur, ki poskrbi za neverjetno kremnost.
Cel kup slastnih receptov z Argeta zelenjavnimi namazi se nahaja na Argeta spletni strani TUKAJ
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine:
600 g krompirja
1 lonček namaza Argeta humus natur
1 čebula
4 kisle kumarice
kis
oljčno olje
poper
sol
2 jajci
Postopek:
Krompir operi in še neolupljenega vrzi v pisker z vodo. Zavri in kuhaj, dokler se krompir ne zmehča. To preveriš z nožem, ki ga mora brez težav prebosti.
Ko je krompir kuhan, odlij vodo in počakaj, da se ohladi, nakar ga s pomočjo topega noža odrešiš kože. Slečen krompir nareži na 0,5 cm debele kolute, ob tem pa se poskusi zadržati, da ne požreš vsega kar takega.
Čebulo nareži na tanke kolobarje, kisle kumarice pa na tanke cekinčke.
Krompir, čebulo in kisle kumarice zmešaj skupaj z odličnim namazom Argeta humus natur, nato dodaj kis, oje, poper in sol po okusu.
Solatko zdaj temeljito premešaj in pridno pospravi na hladno.
Pred postrežbo trdo skuhaj jajci tako, da ju položiš v vrelo vodo za 8-9 minut. Olupi ju, razpolovi in položi na kupček solate.
Ko nastopi čas za piknik, le pridno zapakiraj solatko za s seboj. Pa nikar ne šparaj z njo, ker bo izginila, kot bi mignil.
Solatni tek!