Valentinova jagodna torta z Linolado

You may also like...

56 Responses

  1. Bruno Mikuljan says:

    Cudovita zgodba in navdusujoca torta, ki prav gotovo osvoji vsako dekle!

  2. karolins says:

    Super tortica, osvezilna

  3. NIka says:

    ali lahko namesto želatine uporabim želatino fix

  4. ŠPELA says:

    Zdravo, sporočam da je ta recept zelo okusen, saj torto pečem že drugič 🙂 Zanima pa me, ker sem se je tokrat lotila malenkost prehitro, ali bo zdržala v hladilniku do sobote? Že včeraj sem spekla biskvit in naredila prvo plast-malinov pire (tokrat delam z malinami :). Hvala in lep pozdrav

    • midva says:

      Živijo, Špela!
      Če danes ali jutri dokončaš torto, bo potrpežljivo počakala do sobote, le biskvit malo bolj velikodušno namoči 🙂

  5. ŠPELA says:

    Polovička biskvita se zaenkrat še na otip dobro drži, upam da bo zdržalo. Naslednje so na seznamu razpočnice 🙂

  6. Zala says:

    Koliko gramov ima vasa vrecka zelatine fix? 🙂
    10 ali 20?

  7. valentina says:

    premer torte pa je?

  8. valentina says:

    haha sem že ugotovila in prehitro vprašala – 24 cm

  9. ines says:

    meni pa se krema nikakor ni hotela zgostiti pa sem dala namesto listicev kar celo vrecko zelatine fix. zdaj je sicer se vse v hladilniku in uoam da se do vecera vse strdi.😓

  10. Zoja says:

    Zanima me, kje bi v tem času lahko kupila sveže jagode?

    • MIDVA says:

      Zdravo Zoja!
      Ravno danes sva jih zasledila v Mercatorju:) Za dekoracijo bodo ok, okus pa vrjetno malo manj saj še ni sezona jagod:)Lp, Midva

  11. Tina says:

    Za koliko bi morala.povecati kolicine…imim namrec samo 28 cm pekac…..da nebi bila cisto pretanka ce dam samo to kolicino…hvala

    • midva says:

      Zdravo Tina!
      Sestavine za piskvit povečaj za 1/2. Sestavne za kremo, bo pa dovolj če jih povečaš za 1/3. Lp, Midva

  12. NikaK says:

    Mene pa zanima če uporabim pekač velikosti 26 cm moram količino sestavin povečati ali lahko ostanejo iste.

    • midva says:

      Zdravo Nika!
      Misliva da sestavin ne rabiš nič povečati, sicer bo tortica prišla cm al dva nižja, vendar še vedno bo zelo lepa:) Lp, Midva

  13. Petra says:

    S čim lahko nadomestiš kokos v biskvitu? Pri nas nismo ljubitelji….

    • midva says:

      Zdravo Petra!
      Misliva da bi mleti mandlji najbolj pasali, lahko pa kokos zamenjaš s katerimikoli drugi oreščki. Lp, Midva

  14. Nusa says:

    Kakšna pa bi morala biti količina pr večji torti? Pekač 38×25. Hvala.

  15. Renata says:

    Zdravo!
    Mene pa zanima, če bi lahko v linino kremo dodala še koščke svežih jagod.. In pa, če bi lahko naredila še dodatno plast jagodnega pireja nad linino kremo.. Na koncu bi torto oblekla še v tičino maso. Hvala!

    • midva says:

      Zdravo Renata!
      Seveda lahko dodaš v linino kremo še koščke jagod in tudi dodatno plast pireja lahko narediš. Preden tortico oblečiš v tičino maso pa jo fajn premaži z masleno kermo. Lp, Midva:)

  16. Maja says:

    Danes sem zasledila Linolado z okusom kokosa. Ker se nameravam drugi teden lotiti peke te bozanske torte me zanima, ce bi se mogoce (glede na ostale sestavine) k tortici celo bolje podala kot navadna Linolada.
    Lp, Maja

  17. Neža says:

    Živjo, kaj pa če biskvit spečem enkrat in ga prerežem. Bo ok ali se mi bo biskvit razdrobil?

  18. polona says:

    zdravo mene pa zanima koliko časa mora torta biti v hladilniku? je nujno da jo speces prejsni dan?

  19. Ana says:

    Ali se lahko naredi torto brez te obrobe s svezimi jagodami?

  20. Marjetka says:

    pozdravljena.
    Mene pa zanima, zakaj se mi je krema, takoj po dodani želatini sesirla. Kaj sem naredila narobe? A je mogoče krivo prehitro mešanje kreme ob dodajanju želatine, čaprav sem mešala na roke?

    • midva says:

      Zdravo Marjetka!
      D tega je prišlo, ker je bila želatina prehladna ali preslabo raztopljena. In želatino se vedno umešava z električnim mešalnikom nikoli na roke. Lp, Midva:)

  21. Ana M. says:

    Zdravo

    Včeraj sem spekla tole tortico in je zares odlična. Na žalost je bila linina krema malo tekoča, kljub temu da sem uporabila 3 lističe želatine in raztopljeno vmešala z elektičnim mešalnikom v ostalo zmes. Kje mislita da sem ga posračkala? Tortica je v hladilniku počivala 18ur a je krema vseeno malo lezla ven. Ali lahko drugič uporabim več lističev želatine da bo krema kompaktna?

    Hvala 🙂

    • midva says:

      Zdravo Ana! Ufff ne znava ti povedat kje se ti je zalomilo:/ Naspednjič lahko uporabiš kakšen listič ali dva več za večjo trdoto:) Lp, Midva:)

  22. Metka says:

    Pozdravljena!
    To je že tretja vajina torta, ki jo bom spekla (naredila sem že tisto z gozdnimi sadeži in vanijijevo-cimetovo…be sta bili odlični 🙂 )
    Zanima me, ali moram dodati kaj več sestavin, saj imam pravokotni pekač mere 28x7x19

    Hvala! 🙂

    • midva says:

      Živijo, Metka!

      Hvala, ker tako pridno pečeš najine torte 🙂
      Ja, za torto z merami 28×19 boš morala sestavine pomnožiti s faktorjem 1,2. Lahko pa sestavine vneseš v Tortopretvornik in kot prvi premer vneseš 24 cm, kot drugi pa 25 cm.

      Veselo peko!
      Midva 🙂

  23. Mateja says:

    Zivjo.
    Ali bo torta fiksna tudi ce ne oblozim z jagodami?mi bi malinov okus.
    Hvala super sta

  24. Urša says:

    Živjo,

    bi šlo s svežimi jagodami?

    LpUrša

  25. Mary says:

    Zdravo. Mene pa zanima zakaj imam jagodni pire se vedno po dodatku ze 1 vrecke in 6 listicev zelatine se vedno tekooc :/ v hladen pire sem umesala segreto zelatino po navodilih.

    • midva says:

      Zdravo Mary!
      Hmmm za to pa nimava odgovora, koliko časa pa si imela pire na hladnem? Želatina potebuje kar nekaj časa, da začne delovati. Postopek drugače lahko pospešiš z uporabo zmrzovalne skrinje. Lp, Midva

  26. Klavdija says:

    Zivjo! Ali bi lahko v receptu namesto zelatibe uporabila agar-agar?

  27. PikaPoka says:

    Zdravo,

    se ze delala tole tortico bila fenomenlna takonda je morm se enkrat.Zanimam me,kako naj naredim pire iz svezih jagod?Jih prav tako kuham??

  28. Anja says:

    Kaj pa za pravokotni pekac 42× 29? V tortopretvorniku mi ne uspe…

  29. Zojko says:

    Ali priporočate to torto🤔

    • vera jasnić says:

      pozdravljeni, jutri pečem vašo torto pa me zanima a rumenjake tudi prej penasto zmiksat za biskvit? ponavadi jih tudi penasto zmiksam , piše pa da dodaš rumenjake in moko.prosim za nasvet

  1. August 2, 2016

    […] Linolada izkazala za sijočo zvezdo bogatih sladic, saj je igrala glavno vlogo v najini najljubši valentinovi jagodni torti z Linolado. Linolada kokos je njena najmlajša sestrica in si želi kot nova prišlekinja na sladki sceni na […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *