Sočni in hrustljavi piščančji fingersi
Iz cvrtnika Philips Airfryer
Ko je govora o najokusnejših prigrizkih, ki jih lahko postaviš na obljudeno mizo, so ocvrti piščančji fingersi čisto pri vrhu. Hrustljavi, a obenem sočni se imenitno spajdašijo s prav vsemi omakami.
Domači fingersi so zares okusni le, če jih cvreš v obilici olja, s čimer zasmradiš cel dom in si namastiš slabo vest. Poskusila sva jih že pripraviti v pečici, a je bil rezultat le žalosten približek, brez primerne hrustljavosti ali sočnosti.
Nato naju je za predpasnik pocukal Philips in nama na pult pomolil svoj najimenitnejši Airfryer Combi XXL serije 7000. Ta lična mašina naj bi zmogla vse – od počasne priprave do perfektno zapečene pečenke, ne glede na kos mesa (zahvaljujoč sondi za spremljanje središčne temperature).
Vse to ga še čaka, seveda, ampak za začetek pa sva ga zaposlila z najtršim orehom – z omenjenimi piščančjimi fingersi. Peka je trajala 12 minut, brez predhodnega gretja in z le žličko olja.
Saj sva pričakovala, da bodo fingersi dobri, pa naju je rezultat vseeno presenetil. Hrustljavost, ki zbudi sosede in sočnost, ki zbudi brbončice. Vse to na smešno enostaven način.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Philips.
Recept
Sestavine:
500 g piščančjih prsi
300 ml pinjenca
2 jajci
1 žlica pikantne omake
moka
koruzni kosmiči
1 pest sveže naribanega parmezana
sol
Postopek
Priprava mesa:
- Piščančje prsi nareži na približno enako debele trakove.
- Stresi jih v zamrzovalno vrečko ter dodaj pol žličke soli in 300 ml pinjenca.
- Iz vrečke iztisni odvečni zrak in jo zapri.
- Vsebino vrečke premešaj, nato jo postavi v hladilnik za vsaj 4 ure, komot pa lahko tam počaka tudi polnih 24 ur.
Paniranje:
- Piščančje trakove obleci v panado na treh postajah.
- Na en krožnik stresi kupček moke.
- V širši posodici razžvrkljaj jajci, žlico pikantne omake in pošten ščepec soli.
- Nekaj pesti koruznih kosmičev stresi v zamrzovalno vrečko in jih dobro zmečkaj, pretepi in/ali povaljaj.
- Strte kosmiče stresi v zadnji krožnik, zraven pa dodaj pest naribanega parmezana.
- Piščančje trakove stresi v cedilo in ga malce potresi, da z njih odteče odvečen pinjenec.
- Vsak trakec najprej povaljaj v moki, nato ga pomoči v jajčno kopel, na koncu pa ga obleci v kosmiče.
Peka:
- Polovico fingersov razporedi po košari cvrtnika Airfryer in jih pošpricaj z žličko olja.
- Košaro potisni v Airfryer.
- Izberi program “Manual/Ročno kuhanje”, nastavi čas 12 minut in temperaturo 200 ºC.
- Ko te aparat opomne, da je potrebno pretresti vsebino košare, fingerse obrni.
- Na tak način speci še drugo polovico fingersov.
Postrežba:
- To je to, hrustljavi in izredno sočni fingersi so pripravljeni na hrskanje in hrustanje!
- Poskrbi za pisan spekter omakic in dobro družbo.