Hrustljavi rženi kruhki s semeni
Hrustljavi in zdravi
Ali slišiš neko pokljanje in lomljenje v daljavi? Ja, gospa iz sosednje ulice je zopet pekla hrustljave ržene kruhke z množico semen. Kadar skupaj z družino ob zgodnjem zajtrku hrusta na vsa usta, se predramijo tudi najbolj zaležani lenivci tri ulice stran. Če jih ne moreš premagati, se jim pa pridruži in tudi ti zagrizi v njih.
Krhke ploščice so mešanica:
100 g ržene moke
50 g zdrobljenih bučnih semen
50 g sončničnih semen
50 g sezamovih semen
20 g mletih lanenih semen
150 ml tople vode
žličke soli
Hrustljavi kruhki
Čisto vse sestavine zberi v eni posodi in jih zmešaj do enakomerne mase.
Del recepta, ki zahteva malce potrpljenja, je valjanje mase. Vtakni jo med dve plasti papirja za peko in jo razvaljaj do čim tanjše debeline. V kolikor bodo kruhki predebeli, lahko že pred ugrizom naročiš obisk pri zobozdravniku.
Ko je masa zadovoljive debeline, odstrani zgornjo plast papirja za peko in jo prestavi na pekač ter nareži na pravokotnike.
Če v tem trenutku ugrizneš v kruhek, bo hitro jasno, da manjka ključen element – hrustljavost! V ta namen pekač zarini v pečico, segreto na 150 stopinj, kjer naj mirno čaka 30-35 minut.
Pečene hrustljavčke le še razdeli na ploščice. Brez dvoma so odličen poligon za raznovrstne namaze in nadeve, lahko pa preizkusiš hiter tunin namaz, s katerim sva kruhke obogatila midva.
Hiter tunin namaz
Tunin razmaz vsebuje:
1 malo pločevinko tune
sirček Philadelphia
peteršilj
sol
poper
Sirček philadelphia, odcejeno tuno, sol, poper in peteršilj zmešaj v enakomeren namaz. To je pa res hitro 😉
Malica je na mizi, zato zbobnaj vse bližnje v jedilnico. Epsko hrustanje, kateremu se pridruži cela soseska, doseže deveto vas in o njemu kot o neznanem grmenju poročajo tudi mediji.
Super, odlične, dobre ampak kako hudiča jih odstraniš iz peki papirja? Se je vse prilepilo… 🙁
Nina,
nama odstranjevanje s papirja za peko ni predstavljalo nikakršnih težav. Odstraniti ga moraš, ko se kruhki popolnoma shladijo.
Res ne veva, v katerem grmu tiči zajec.
LP, Midva
Mi je cufanje požrlo vse živce in sem ponovila vajo s to razliko, da sem tokrat razvaljala na narobe obrnjeno silikonsko podlago za makrone in so ploščice super uspele… hrustljamo že ves dan po malem. 😀
O, super Nina da je useplo:) drugače pa res ne vidiva kje bi bil problem mogoče odvisno tudi od peki papirja no važno da so uspeli:)Lp, Midva