Jagodna krema z belo čokolado
Sladek rezultat spomladanske utrujenosti
Praznična kuharija zna na gostitelju pustiti kar opazen pečat. Po zadnjem kosu potice se še lep čas ne lotimo konkretnejše peke, kar pa ne pomeni, da moramo pustiti svoje brbončice na cedilu.
V dvajsetih minutah lahko vkup vržemo enostavne kozarčke z jagodno kremo, ki se ponaša z belo čokolado, pod njo pa se skriva plast svežih jagod.
Enostavno, lahko in pomladno.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za revijo Odprta kuhinja.
Recept za 4-5 kozarčkov
Sestavine:
250 g maskarpone sira
200 g zamrznjenih jagod
1 žlica sladkorja v prahu
2 dl sladke smetane
100 g bele čokolade
200 g svežih jagod
Postopek
Jagodna krema:
- Zamrznjene jagode stresemo v kozico in dodamo sladkor v prahu.
- Segrevamo jih, da se zmehčajo, nakar jih spasiramo v fin pire.
- Kozico odstavimo, da se jagodni pire ohladi.
- Belo čokolado nalomimo in jo stopimo ali nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici.
- V posodo stresemo maskarpone sir in k njemu električno primešamo najprej stopljeno belo čokolado, nato pa še ohlajen jagodni pire.
- V drugi posodi do čvrstega stepemo sladko smetano, ki jo nato s spatulo primešamo h kremi.
Priprava kozarčkov:
- Sveže jagode grobo sesekljamo in jih razporedimo med kozarčke.
- Jagodno kremo nadevamo v dresirno vrečko in jo nabrizgamo do vrha kozarčkov.
- V kremne vrhove zataknemo jagodne polovičke.
- Kozarčke postavimo v hladilnik za vsaj 1 uro, nato se jih lahko prešerno lotimo.