Polpeti iz tunine z zelenjavo
Tuna ekspres
Tuna, ki se v konzervi namaka v zelenjavi, je sicer odlična sama po sebi, ampak to še ne pomeni, da se v drugih jedeh počuti kot riba na suhem.
To dokazujejo ti simpatični polpetki, ki se ti lahko skotalijo na krožnik za kosilo ali večerjo ali pa kar v žep za v službo. Pri nama so se stlačili v prikupne burgerje, ob katerih je potrebno pobirati čeljust.
Ne glede na to, v kakšni kulinarični situaciji se speštančki znajdejo, povsod jih spremlja znamenit in izrazit okus kot iz sveže odprte konzerve.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine:
2 x Delamaris tuna (za pogumne rahlo pikantna mehiška, sicer mediteranska)
2 jajci
2 ščepca soli
½ žličke česna v prahu
½ žličke čebule v prahu
½ žlice peteršilja
80-100 g drobtin
4 žlice oljčnega olja
Postopek:
Vse sestavine zmešaj skupaj, količino drobtin pa prilagodi mokroti mase – ta je odvisna od velikosti jajc.
Masa mora biti dovolj gosta, da iz nje ustvariš 4 kroglice, ki jih sploščiš in oblikuješ v polpete. Na koncu jih povaljaj v drobtinah.
Na srednjem ognju jih na vsaki strani na oljčnem olju peci 3-4 minute, da zlato porjavijo.
Lahko jih postrežeš s prilogo ali pa vtakneš v sočen nesramen burger.
Hitro pripravljeni polpetki so kot nalašč za ekspresno kosilo, zaradi dobrega okusa pa se k njim pogosto vrneš.
Polpetast tek!
iz česa je ta bela polivka pri hamburgerji (POLPETI IZ TUNINE Z ZELENAVO)
Zdravo
3 žlice kisle smetane, žlica majoneze, sol in poper.