Mešana marmelada
Slastna, da se ti zmeša!
Čas monotonih enosadnih marmelad je mimo, zdaj se sadje vseh vrst in barv namreč združuje na sadnih žurkah, ki se običajno končajo v kozarcih.
Na zadnji sadni parti so prišle marelice, breskve in jagode, skupaj pa so zakuhale nepozabno marmelado. Čeprav je bilo čage konec že po 15 minutah, bo sladek spomin nanjo še lep čas ždel v shrambi.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Sestavine:
500 g izkoščičenih marelic
500 g izkoščičenih breskev
250 g jagod
500 g sladkorja
1 vrečka Dr. Oetker Gelfix Extra 2:1
2 žlici sladkorja
5 g Dr. Oetker citronske kisline
Postopek
Priprava:
- V posodici zmešaj Gelfix in 2 žlici sladkorja.
- V velik lonec stresi oprano in nakockano sadje ter dodaj mešanico Gelfixa in sladkorja.
- Sadje segrej do vrenja, nato dodaj 500 g sladkorja in 5 g citronske kisline.
- Premešaj in kuhaj 3 minute.
- Vse skupaj spasiraj v marmelado.
- Še vročo marmelado natoči v sterilne kozarce in jih tesno zapri.
- Kozarce obrni, jih pokrij s krpo in jih pusti na pultu čez noč.
Naročnik oglasa: Dr. Oetker d.o.o.