15-minutni fusilli v špinačni omaki
Ko si siten in lačen
Imaš prazen želodec in poln urnik? Imaš dovolj kuhe in premalo energije?
Daj si mir in v hipu pripravi slastne fusille v kremni špinačni omaki!
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za SPAR.
Recept za 3-4 osebe
Špinačna omaka:
250 ml sladke smetane
125 g (4 trikotnike) topljenega sira s smetano
100 g špinače
sol
poper
Fusilli:
350 g testenin fusilli
voda
sol
Ostalo:
1 žlička lupinice BIO limone
50 g parmezana
Postopek
Špinačna omaka:
- V kozico vlij 250 ml in dodaj 125 g topljenega sira (4 velike trikotnike).
- Z metlico mešaj in segrevaj do vretja.
- Ogenj zmanjšaj, v kozico pa natlači 100 g splaknjene špinače.
- Mešaj, da špinača uveni in se zmehča.
- S palčnim mešalnikom spasiraj omako do finega.
- Omako soli in popraj po okusu.
Fusilli:
- V velikem loncu zavri večjo količino vode in dodaj zvrhano žlico soli.
- V krop stresi 350 g testenin fusilli in jih kuhaj po navodilih z embalaže (8-9 minut).
- V korito postavi široko šalico, nanjo pa položi cedilo za testenine.
- V cedilo stresi fusille, da se odcedijo, vodo v šalici pa prihrani.
Fusilli z omako:
- Fusille stresi nazaj v lonec in jih prelij z vročo omako.
- Dobro premešaj, nato dodaj žličko nastrgane limonine lupinice in naribaj 50 g parmezana.
- Če je vse skupaj pregosto, dodaj malo prihranjene vode od kuhanja testenin.
- Fusille takoj postrezi v globokih krožnikih.