Torta čokoladni šok

You may also like...

33 Responses

  1. Martina says:

    Tale torta je noro dobra, narejena za res ČOKOHOLIČNE ljudi :), super!

  2. Nataša Ramšak says:

    Torte so odlične. V enem tednu sem jih spekla kar 5. Največkrat sem spekla Božično torto za rojstne dneve in obiske. Naredila sem tudi čokoladno, vmes pa sem dala pomarančni žele, samo ni se mi strdil, pa sem dodala vanilijev puding, potem je bilo O.K. Vaši recepti so res super, kajti prej nisem nikoli pekla tort. Poskusila bom še ostale, vi pa nas še naprej razveseljujte z novimi recepti. Lep pozdrav

    • midva says:

      Nataša, kako lepo je to slišati, da sva nekoga, ki še ni nikoli pekel tort, spodbudila k temu. Hvala za te besede in želiva ti še čimveč ustvarjenih tortic, midva te bova pa še naprej razveseljevala z recepti. Lp, Midva

  3. Nives says:

    mene pa zanima za koliko povečam količino če imam pekač za torte premera 28?

    hvala;)

    • midva says:

      Nives, za enako visoko torto povečaj količine za tretjino (stehtane sestavine pomnoži s faktorjem 1,3; namesto 4 jajc pa uporabi 5 večjih).
      Veliko veselja pri peki!
      LP, Midva

  4. Alja says:

    Rada bi naredila čokoladno pomarančno torto in bi pri eni kremi uporabila temno čokolado s pomarančo. Bo to dovolj kar se tiče okusa ali bi bilo fajn dodati še kakšen ekstrakt? Hvala za mnenje, lp Alja

    • pizmur says:

      Zdravo Alja!

      Za bolj intenziven pomarnčni okus ti priporočava da v kremo dodaš še pomarančni ekstrakt:)lp, Midva:)

    • Alja says:

      Nikjer ne dobim ekstrakta pomaranče Kakšna ideja s čim bi lahko še bolj poudarila okus?

      Hvala, lp Alja

      • pizmur says:

        Alja,

        namesto ekstrakta pomaranče lahko uporabiš nastrgano pomarančno lupino. Sicer pa lahko ekstrakt pomaranče najdeš v vseh ‘bio trgovinah’.

        Veliko veselja pri peki,
        Midva 🙂

  5. Tamara says:

    V receptu nikjer ne pise, koliko casa traja celoten postopek izdelave torte.
    Trenutno cakam, da se prva krema dovolj strdi, da drugo zmiksam in dodam. Koliko casa bo to trajalo, zal ne vem, ampak kot kaze, bo nekaj ur in bom sele zjutraj nadaljevala z miksanjem druge kreme in potem se glazura cez.

    • midva says:

      Pozdravljena Tamara!
      Prva krema, da se strdi potrebuje v hladilniku 2-3 urice, lahko pa postopek fajn pohitriš, če uporabiš zmrzovalnik. V temu primeru se krema strdi že v roku ene urce. Lp, Midva

      • Tamara says:

        Mogoce dodata v recept cas priprave in dodata se tole idejo za zmrzovalnik. Danes sporocim kaksna je torta, sem pa zafrknila pri mussu, ker sem predolgo z mesalnikom mesala.

  6. Veronika says:

    Bi vredu izpadlo, ce bi v kremo dodala visnje (iz kompota)? 🙂

  7. Petra says:

    Meni pa zafnja puhasta plast ne uspe. Ko se ohladi ostane tekoča in takšna je tudi, ko jo zmiksam :(.

    • pizmur says:

      Pomembno je da je čokoladna mešanica dovol dolgo na hladnem. Najbolje kar čez noč. Vrjetno tvoja mešanica ni bila dovolj ohlajena. Lp, Midva:)

  8. nika says:

    Živjo,
    mene pa zanima ali prve kreme res ni potrebno stepati? ali je prišlo do napake? 🙂

  9. Živa says:

    Živjo!
    Rada bi samo povedala, da je torta odlična! Tudi recept je super napisan. Do zdaj sem vedno morala prirejati recepte, da so mi torte uspele pri tem receptu pa mi ni bilo treba ničesar spremeniti, ker je vse uspelo kot je treba. Res hvala za odličen recept!

  10. Rudi says:

    Haj!
    Meni se pa 2.krema med stepanjem ni strdila, pa sem jo dobro ohladil. Uporabil sem pa alpsko smetano za stepanje. Kaj bi lahko naredil narobe? Hvala

    • midva says:

      Zdravo Rudi!

      Če si uporabil navedene količine smetane in čokolade ter zadevo res res dobro ohladil, potem res ne veva kje se ti je zalomilo. Alpska smetana za stepanje se ponavadi pri tej kremi še bolj obnese kakor sveža sladka smetana. Mindva ponavadi vedno uporabiva smetano za stepanje ter 80% temno čokolado. Lp, Midva:)

  11. Sara says:

    Pozdravljeni, jaz pa bi glazuro poskusila narediti belo…kaj predlagate, kakšna naj bo receptura? 🙂 Hvala!

    • midva says:

      Bela čokolada ter belo barvilo. Saj če boš uporabila samo belo čokolado, bo glazura rumenkasta. Lp, Midva:)

  12. Nina says:

    Super recept, ampak se mi prva krema ni strdila, čeprav sem jo pustila v hladilniku čez noč. Kaj bi bilo lahko narobe? Hvala, Nina

    • midva says:

      Pozdravljena Nina! Skoraj ne moreva vrjeti, da se pri taki količini čokolade krema ne bi strdila. Si preprična, da si se držala recepture in da si uporabila temno čokolado?
      Lp, Midva;)

  13. Denyo says:

    Hvala lepa za recept 🙂

  14. Jasna says:

    Moj pekac je 26cm lahko uporabim.kar tega in pustim sestavine kot so bo pac malo.tanjsa al bo prevec nizko ?:)

  15. Polona Dobnik says:

    Pozdravljena, ne vem, zakaj se mi prva krema ne strdi? Ko dam okvir stran, gre kar narazen. Kot da je druga krema pretežka. Delam res točno po receptu. Rada bi lep izgled, ker torta je vrhunska.
    Hvala,

    • midva says:

      Zdravo!
      Čokolada rabi nekaj časa, da se strdi. Če ste v stiski s časom priporočava uporabo zmrzovalnika (pospeši postopek).

  16. Anja says:

    Zdravo,
    opazila sem, da je v receptu za drugo kremo navedena sladka smetana, na sliki pa je smetana za stepanje. Tudi meni se ni zgostila. Je možno, da je v tem problem?

    • midva says:

      Zdravo Anja.
      Mogoče vendar zelo dvomiva saj v osnovi sta smetani isti, tista za stepanje je UHT, da ji podalšajo obstojnost in da jo lahko hranimo tudi v špajzi. Ali si imela kremo dovolj hladno?-mogoče bi bil to lahko problem.

      Lp, Midva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.