Miške s čokolado
Čokomiške
Do pusta polnih ust lahko prideš na sila enostaven način! Miške so imenitna bližnjica, ki se ogne zahtevni pripravi krofov, zaigra pa na isto puhasto noto.
Tale izvedba je polna čokoladnih kapljic, ki se v vroči miški spremenijo v žepke stopljene čokolade. Mmmmmm!
Med najinimi recepti najdeš cel kup receptov za miške vseh pasem! Oglej si:
Kokosove miške, Kakavove miške z belo čokolado, Kvašene miške z vanilijevo kremo ali Banane, zakamuflirane v miške.
Če ti ni več do cukra, pa posezi po Slanih miškah s kuhanim pršutom.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Miške:
140 g pšenične bele moke
pol vrečke Dr. Oetker pecilnega praška
250 g rikote
1 jajce
1 žlica limonovega soka
50 g sladkorja
1 vrečka Dr. Oetker vanilin sladkorja
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve arome
3 žlice Dr. Oetker termostabilnih čokoladnih kapljic
Drugo:
Dr. Oetker Sladki prah
olje za cvrtje
Postopek
Masa:
- V skledo čmokni 250 g rikote ter dodaj 1 jajce in žlico limonovega soka.
- Zmešaj v gladko zmes.
- Dodaj 50 g sladkorja, vrečko vanilin sladkorja in žličko vanilijeve arome, nato ponovno premešaj.
- V posodici zmešaj 140 g moke in pol vrečke pecilnega praška.
- Mokasto zmes primešaj k mokrim sestavinam.
- Na koncu v maso vmešaj še 3 žlice čokoladnih kapljic.
Cvrtje:
- V konkreten lonec vlij večjo količino olja za cvrtje in ga segrej na srednje-visokem ognju.
- Olje je dovolj vroče, ko vanj pomočiš ročaj kuhalnice, okoli njega pa se tvorijo mehurčki.
- Z žličko zagrabi malo mase, ki jo z drugo žličko postrgaš v olje.
- V lonec nikar ne nagužvaj preveč mišk naenkrat.
- Miške cvri do zlatorjave barve, vmes pa jih enkrat obrni.
- Ocvrte miške zbiraj na krožniku s papirnatimi brisačkami, nato pa jih prenesi na drug krožnik in jih posuj s sladkim prahom.