Kakavove miške z belo čokolado
Kadar krofov ni doma, miške plešejo
Pustno sladkanje ni prav nič prijazno do ljubiteljev čokolade in kakava, saj je v ospredju svetlo pecivo, ob njem pa marmelada.
Za vse čokoholike in kakavofile sva zato pripravila pravo poslastico – puhaste kakavove miške, prelite s stopljeno belo čokolado.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za revijo Odprta kuhinja.
Recept
Sestavine:
170 g navadnega jogurta
170 g moke
25 g grenkega kakava
2 jajci
1 žlica ruma
1 žlička pecilnega praška
4 žlice sladkorja
1 vanilin sladkor
olje za cvrtje
Preliv iz bele čokolade:
50 g bele čokolade
1 žlica sladke smetane
Postopek
Masa:
- V eni posodi električno zmešamo jajca, jogurt, sladkor in vanilijev sladkor.
- V drugi posodi zmešamo moko, kakav in pecilni prašek.
- Če mišk na koncu ne nameravamo pošpricati z belo čokolado, povečamo količino sladkorja v masi.
- Suhe sestavine primešamo k mokrim, da dobimo temno maso.
Cvrtje:
- V višjo posodo vlijemo olje in ga na srednje-visokem ognju segrevamo toliko časa, da okoli potunkanega ročaja kuhalnice nastanejo mehurčki.
- Za oblikovanje mišk uporabimo dve žlici – z eno zajamemo maso, z drugo pa jo postrgamo v vroče olje.
- Paziti moramo, da so miške enako velike, sicer bodo neenakomerno ocvrte.
- Ko se trebušček mišk ocvre, se obrnejo na hrbet. Če tega ne storijo, jim malce pomagamo.
- Cvremo jih še 1-2 minuti.
- Ocvrte glodalce zbiramo v posodi s papirnatimi brisačkami, ki bodo vpile odvečno olje.
Preliv iz bele čokolade:
- Belo čokolado s sladko smetano postavimo nad parno kopel in jo počasi stopimo.
- Mešamo, dokler ne dobimo homogene čokoladne zmesi.
- Preliv lahko pripravimo tudi tako, da posodico z belo čokolado in sladko smetano postavimo za 30 sekund v mikrovalovno pečico.
Postrežba:
- Hribček iz kakavovih mišk pošpricamo s stopljeno belo čokolado in posujemo s sladkorjem v prahu.