Kokosove miške
Ajde, miška mala, gremo!
Kokosove miške so simpatičen pustni prigrizek, ki pa se prileže tudi v manj našemljenih delih leta. Njihova priprava je mačji kašelj, ki vzame pičlih 20 minut!
Za razliko od krofov so miške tudi bolj priročne, ob njihovem uživanju pa je prisotnega manj packanja. Lažje jih je tudi deliti naokoli, kar pa ni nujno dobra stvar 🙂
Trik, kako do popolnih okroglih mišk, je ta, da maso stlačiš v dresirno vrečko, s katero jo brizgaš v vroče olje.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept
Sestavine:
2 jajci
170 g grškega jogurta s kokosom
1 vrečka bourbon vanilijevega sladkorja
1 žlica ruma
1 žlička pecilnega praška
130 g moke
70 g kokosove moke
2 žlici sladkorja
Dodatno:
sladkor v prahu
Bounty čokoladni preliv
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Postopek
Masa:
- Miške lahko pripraviš na dva načina: z dresirno vrečko ali z dvema žlicama. V prvem primeru bodo miške lepše in bolj pravilne oblike.
- Če se odločiš za uporabo dresirne vrečke, uporabi 20-30 g več moke, saj mora biti zmes v tem primeru bolj gosta.
- Namesto kokosovega grškega jogurta lahko uporabiš tudi kateregakoli drugega.
- Jajci, jogurt in rum zmešaj v eni posodi.
- V drugi posodi zmešaj moko, sladkor, vanilijev sladkor in pecilni prašek.
- Vsebini obeh posod zmešaj skupaj, na koncu pa primešaj še kokosovo moko.
Olje za cvrenje:
- V lonec nalij za približno 4 cm olja. Pristavi ga na srednje-visoko temperaturo.
- Da je olje dovolj vroče, preveri s kuhalnico – pomoči jo v olje, okoli nje pa morajo nastajati mehurčki.
Priprava z dresirno vrečko:
- Maso natlači v dresirno vrečko, ki ji nato odrežeš špico, da nastane približno 2 cm široka odprtina. Če želiš večje miške, naj bo odprtina večja.
- Dresirno vrečko postavi pokonci nad vroče olje in iz nje iztistni malo mase, ki jo nato odrežeš z nožem, da pljuskne v olje.
- Postopek ponavljaj, dokler v olju ne plava malo krdelo mišk.
- Ko se bodo ocvrle na eni strani, se bodo same obrnile. Počakaj, da se zlatorjavo ocvrejo še na drugi strani, nato jih poberi iz piskra in stresi v posodo, obdano s papirnatimi brisačkami ali serveti.
Priprava z dvema žlicama:
- Z eno žlico zajemi malo mase, z drugo pa jo postrgaj v olje.
- Postopek ponavljaj, dokler v olju ne plava malo krdelo mišk.
- Ko se bodo ocvrle na eni strani, se bodo same obrnile. Počakaj, da se zlatorjavo ocvrejo še na drugi strani, nato jih poberi iz piskra in stresi v posodo, obdano s papirnatimi brisačkami ali serveti.
Postrežba:
- Miške nameči v kozarec ali skodelico, jih potresi s sladkorjem v prahu, nato pa jih izdatno prelij s slastnim Bounty prelivom.
Ko se pred tabo zvrsti cel kup slastnih kokosovih mišk, ti ne preostane drugega, kot da planiš nanje kot podivjan maček.
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!
kje pa se kupi Bounty preliv?
Simona,
v bolje založenih Mercatorjevih trgovinah 🙂
LP, Midva
Kokosova moka? Groba ali tista fina mleta?
Irena,
tu je mišljena groba kokosova moka (ribani kokos).