Bananini muffini z bučo
Boj med banano in bučo, ob katerem se nam lahko le sladko smeji
Človek bi mislil, da se banana in buča nikakor ne bi razumeli, če bi se slučajno kdaj srečali v isti jedi. Ta človek bi imel prav, a niso zaradi njunega konflikta naše brbončice nikakor na slabšem.
Dober primer so ti slastni muffini – pod precej generično skorjico se bije srdit boj med bučo in banano, ki tekmujeta, katera bo prispevala več sočnosti in sladkobe. Njune razprtije pomirimo s cimetom, ingverjem in vanilijo.
Saj vemo: kjer se prepirata dva, tretji ekstra sočen muffin ima!
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za revijo Odprta kuhinja.
Recept
Mokre sestavine:
2 jajci
100 g belega sladkorja
100 g rjavega sladkorja
120 g bučnega pireja
2 pretlačeni zreli banani
1 dl olja
1 žlička vanilijeve arome
Suhe sestavine:
190 g bele pšenične moke
1 žlička pecilnega praška
1 žlička cimeta v prahu
0,5 žličke ingverja v prahu
0,5 žličke soli
Postopek
Priprava:
- Pečico razkurimo do 180 ºC.
- Jajci in oba sladkorja penasto stepemo, nato primešamo vse ostale mokre sestavine.
- V drugi posodi zmešamo suhe sestavine, nato jih primešamo k mokrim.
- V pekač za muffine vtaknemo poljubne papirnate modelčke, med njimi pa razporedimo zmes za muffine.
- Pečemo jih 20 – 25 minut.