Ocvrte banane
Sladke maškare
Za pusta se ne le hrusta, ampak tudi našemi! Da se šemimo le ljudje, je nadvse napačna predstava. To dokazujejo te navihane banane, ki so se za maškare odločile biti miške.
Z izgledom so naju uspele pretentati, a že en sam ugriz je razkril njihovo sladko in sočno ukano!
Za najlepše maske potrebuješ poleg ustvarjalnosti tudi dober material! Ocvrte banane se tega dobro zavedajo, zato so se obdale z izdelki Dr. Oetker.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Sestavine:
3 banane
1 jajce
1 vrečka Dr. Oetker vanilijevega sladkorja
2 žlici sladkorja
1-2 žlici ruma
0,5 žličke Dr. Oetker bourbon vanilijeve paste
120 ml mleka
0,5 vrečke Dr. Oetker pecilnega praška
150 g moke
Sladki prah za posip
nekaj žlic moke za paniranje
olje za cvrtje
Postopek
Video
Pripravo si lahko ogledaš tudi v pričujočem videu:
Masa:
- V posodi zmešaj eno jajce, dve žlici sladkorja, eno vrečko vanilijevega sladkorja, pol žličke vanilijeve paste ter 1-2 žlici ruma.
- Primešaj 120 ml mleka.
- V lončku zmešaj 150 g moke in pol vrečke pecilnega praška. Dobljeno zmes primešaj k ostalim sestavinam.
Cvrtje:
- Pripravi si cvrtno postajo – v eno posodico stresi nekaj žlic moke, v drugo posodico natoči maso, zraven pa na ogenj pristavi pisker z oljem za cvrtje.
- Olje segrevaj na srednjem-visokem ognju. Da je dovolj vroče, lahko preveriš s kuhalnico – če se okoli ročaja, ki ga potopiš v vroče olje, pričnejo delati mehurčki, je olje nared za cvret’!
- Banane nareži na 2-3 cm dolge kose.
- Nekaj kosov najprej povaljaj v moki, nato pa jih nameči v panirno maso.
- Z vilico jih obračaj, da se dobro oblečejo v maso, nato pa jih prenesi v vroče olje.
- Po kaki minuti cvrtja se bodo banane same prekucnile – če se jim ne uspe obrniti, jih malce požokaj s poljubnim orodjem.
- Po dodatni minuti cvrtja še na drugi strani, so banane ocvrte!
- Prenesi jih na krožnik, prekrit s papirnatimi brisačkami, ki bodo popile odvečno olje.
- Postopek paniranja in cvrtja ponavljaj, dokler ne porabiš vseh banan.
Postrežba:
- Seveda se moraš v ocvrte banane zagnati še, ko so vroče!
- Vseeno pa poskrbi, da jih pred požrtijo okrancljaš s topljeno čokolado in tanko odejo sladkega prahu.