Jota s klobaso
S kislo repo ali zeljem
Ko se po dolgem dnevu in ob hladnem in vlažnem vremenu počutiš malce razstavljeno, te krožnik bogate jote s klobaso nemudoma spravi k sebi. Ne glede na to, ali si pristaš repe ali podpornik zelja, bo krožnik tele jote požel pravo navdušenje.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za SPAR.
Naročnik oglasa je Futura DDB d.o.o.
Recept
Sestavine:
500 g kisle repe (ali zelja)
300 g krompirja
500 ml vode
1 pločevinka rjavega fižola
1 žlica ocvirkove masti
1 manjša čebula
3 stroki česna
1 žlička mlete paprike
1 par klobas
poprova zrna
2 lovorjeva lista
sol
Postopek
Priprava:
- V lonec stresemo kislo repo, poprova zrna, lovorjeva lista in prilijemo vodo.
- Vse skupaj premešamo in kuhamo v pokriti posodi 30 minut.
- V drugo posodo stresemo kose krompirja in dodamo sol in vodo.
- Krompir kuhamo 15 – 20 minut, nato ga odcedimo, vodo pa prihranimo.
- Polovico krompirja dobro pretlačimo.
- V ponvi raztopimo ocvirkovo mast, na njej pa najprej popražimo sesekljano čebulo, da postekleni.
- Dodamo sesekljan česen in pražimo kako minutko, nato pa primešamo še mleto papriko.
- Zabelo stresemo k repi in pomešamo.
- Primešamo pretlačen krompir.
- Dodamo rjavi fižol s tekočino vred in krompir v kosih.
- Po potrebi prilijemo 1-2 dl krompirjeve vode.
- Po okusu solimo, nato v joto potunkamo še klobaso in kuhamo dodatnih 8 – 10 minut.