Cheesecake z belo čokolado in karamelo
Cheese huda torta
Pri vseh teh tortah in sladicah, ki nastajajo v najini kuhinji, se težko odločiva za svojo absolutno najljubšo sladico.
Danes je Blaž prenehal s cincanjem, saj je s polnimi usti bogatega cheesecake-a z belo čokolado in spekulas piškotnim dnom oznanil, da je našel svojega favorita!
Sicer je res, da je Blaž že po naravi usekan na take pečene sirove torte, a je ta res nekaj posebnega.
V prvi vrsti jo odlikuje odlična BAM belgijska bela čokolada, ki je v obliki kapljic kot nalašč za peko, z okusom pa očara.
Če jo želiš poskusiti na lastne brbončice, odklikaj na spletno trgovino Mojačokolada.si, pri nakupu pa ne pozabi na 10 % popust, ki ga lahko koristiš s kuponom MIDVA10!
Aromatično hrustljave temelje v tem cheesecaku tvorijo mleti spekulas piškoti, brez katerih si midva praznikov sploh ne predstavljava, vroč karamelni preliv pa zadene žebljico na glavico!
Če se tudi tebi že ob pogledu na cheesecake cedijo sline, potem so ti recepti kot nalašč zate: mandarinin cheesecake brez peke, cheesecake brez peke z belo čokolado in pasijonko ter slastna skutina torta z malinami.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Piškotno dno:
150 g spekulas piškotov
70 g masla
Nadev:
200 g BAM bele čokolade
500 g kremnega sira Philadelphia
250 g kisle smetane
4 jajca
100 g rjavega sladkorja (npr. demerara)
1 zvrhana žlička mletega cimeta
1 žlica škroba
Karamelni preliv:
10 mehkih karamelnih bombonov Werther’s original
80 ml sladke smetane
Naštete sestavine so namenjene torti s premerom 24 cm. Če uporabljaš pekač drugačne velikosti ali oblike, lahko sestavine preračunaš s priročnim Tortopretvornikom.
S klikom na sestavino odsurfaš v spletno trgovino Mojačokolada.si.
Postopek
Piškotno dno:
- Aromatične spekulas piškote fino zmelji ali zdrobi.
- Maslo raztopi in ga zmešaj s piškotnimi drobtinami.
- Na dno tortnega pekača namesti papir za peko.
- Dobljeno zmes potisni ob dno tortnega pekača.
Krema:
- Nad lonec z vrelo vodo postavi skledo ali drug lonec, v katerem raztopiš belo čokolado.
- V skodelici zmešaj rjavi sladkor, škrob in cimet.
- Z električnim mikserjem zmešaj stopljeno belo čokolado, Philadelphio, kislo smetano, jajca ter zmes iz skodelice.
- Dobljeno maso vlij v pekač čez piškotno dno.
- Vse skupaj za 1 uro postavi v pečico, segreto na 165 °C.
- Po koncu peke pečico ugasni, torto pa pusti v njej. Le pripri vrata pečice in naj se cheesecake ohladi v njej. Zatem torto prenesi v hladilnik, da se dobro ohladi.
Karamelni preliv:
Za najbolj preprost karamelni preliv preprosto vrzi 10 Werther’s original mehkih karamelnih bombonov v kozico z 80 ml sladke smetane in jih raztopi nad nizkim ognjem.
Kot vsak drug, je tudi ta cheesecake najboljši hladen. Karamelni preliv, ki spada čez kos torte, pa naj bo vroč!
Sirni tek!
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!
Zivjo,
v seznamu sestavin pise, da potrebujemo 4 jajca, v navodilih pa, da 2. Kaj je pravilno?
Nina, uporabila sva 4 jajca.
Sva popravila napako v receptu, hvala za opozorilo!
LP, Midva
Zelo dober recept iz moje strani sta pohvaljena če hočeta si lhko pogledata moj kanal
Svit,
bova pokukala 🙂
zdravo,
kje sta kupila dekorativne piškote na torti? super izgleda 🙂
Lara,
kupila sva jih v Mercatorju.
Živjo, ali lahko namesto kremnega sira Philadelphia uporabim abc kremni sir klasik, ali je le ta preveč slan? 🙂
Ana,
brez težav ga lahko uporabiš!