Brezglutenski muffini s čokolado in rožičem
Krdelo čokoladnežev
Tile muffini so zaradi odlično čokoladnega okusa, sočnosti in izredno preproste priprave pravi brezglutenski hit!
Potrebuješ le malo časa, pravo mešanico in zvrhano žlico sladkosnednosti 🙂
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine za 12 muffinov:
400 g kakavove brezglutenske mešanice za pripravo muffinov Free Zone
2 žlici rožičevega prahu brez glutena Werz
1 večje jabolko
120 g rastlinskega olja
3 večja jajca
Čokoladni preliv:
100 g čokolade Lindt brez glutena
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Postopek
Muffini:
- Jabolko olupi in ga pridno naribaj.
- Brezglutenski mešanici za muffine dodaj še 2 žlici rožičevega prahu.
- Mešanico stresi v posodo, dodaj olje, ribano jabolko in jajca.
- Stepaj približno 3 minute na srednji hitrosti, dokler zmes ne postane gosta in dobi svetlo barvo.
- Maso vlij v pekač za muffine, ki ga potisneš v pečico, segreto na 170 °C.
- Peci približno 30 minut oziroma, dokler zobotrebec, ki ga potisneš v sredino muffina, ne ostane čist, ko ga odstraniš. Po peki pusti muffine še 5 minut v pekaču, preden jih prestaviš.
Čokoladni pošpric:
Čokolado raztopi nad soparo ali pa v mikrovalovni pečici in jo pošpricaj po vrhu muffinov.
Tako, muffini so nared! Okoli njih se splača postaviti stražo, drugače bodo hitro dobili noge.
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!