Božični bananin kruh
Klasika s ščepcem preobrata
Bananin kruh je odlično slovo od prezrelih banan, ki jih izbrskaš iz kupa sadja. Gre za sočno in ekstremno enostavno pecivo, ki ga z lahkoto obogatiš po svojem okusu.
V tole štruco sva midva vmešala začimbe za medenjake in ji s tem zagotovila neizpodbitno božično aromo.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept
Sestavine:
260 g moke
1 vrečka Dr. Oetker pecilnega praška
1 ščepec soli
120 g rjavega sladkorja
1 zvrhana žlička začimb za medenjake
3 večje ali 4 manjše banane
2 jajci
120 ml olja
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve arome
100 g Dr. Oetker nastrgane temne čokolade
Postopek
Priprava:
- V eni posodi zmešaj 260 g moke, ščepec soli, 120 g rjavega sladkorja, vrečko pecilnega praška in zvrhano žličko začimb za medenjake.
- V drugi posodi zmešaj mokre sestavine: 2 jajci, 120 ml olja in žličko vanilijeve arome.
- Banane olupi in jih z vilicami temeljito premečkaj.
- K mokrim sestavinam najprej primešaj speštane banane, nato pa še suhe sestavine.
- Na koncu v zmes s spatulo vmešaj še 100 g nastrgane čokolado.
- Dobljeno zmes vlij v model za kruh dolžine 22-23 cm, v katerega prej vstaviš list peki papirja.
- Bananin kruh peci 60 min pri 180 ºC.