Tunin vroči sendvič
Pripravi harpuno
Ko naletiš na vrhunsko tuno, kot je Delamaris Tuna Steak, jo je potrebno vključiti v jed, kjer zasije. V družbi paradižnika in kislih kumaric se tuna počuti kot v domačem zalivu, ko pa vse skupaj zapakiramo v hrustljavo zapečen sendvič z obilico stopljenega sira, je nasmešek na obrazu zagotovljen 🙂
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Tunin nadev:
- 1 x Delamaris Tuna Steak
- 3 majhne kisle kumarice
- 1 šalotka
- 1 majhen paradižnik
- 2 žlici majoneze
- 2 žlički nasekljanega peteršilja
- 70 g naribane mocarele
- 50 provolone sira
- sol
- poper
Ostalo:
- 4 kosi kruha
- 1 žlica masla
Naročnik recepta je Delamaris.
Video
Pripravo si lahko ogledaš tudi v pričujočem videu:
Postopek
Priprava nadeva:
- Kisle kumarice, paradižnik in šalotko nasekljamo na mini kocke.
- Nasekljano zelenjavo zmešamo z majonezo, mocarelo in nasekljanim peteršiljem.
- Dodamo zvezdo sendviča, izvrsten Delamaris Tuna Steak!
- Solimo in popramo po okusu.
Vroči sendvič:
- Kos kruha namažemo z maslom in ga postavimo v pekač z masleno stranjo navzdol.
- Po njemu razporedimo polovico nadeva, povsem do roba.
- Provolone narežemo na tanke rezine in ga razporedimo po nadevu.
- Pograbimo še en kos kruha, ga premažemo z maslom in ga postavimo na vrh sendviča z masleno stranjo navzgor.
- Postopek ponovimo še za drug sendvič.
- Pečico segrejemo na 200 °C in v njej za 7-10 minut pečemo sendviča.
- V kolikor želimo ekstra hrustljav kruhek, zadnji dve minuti vklopimo žar funkcijo.