Čokoladne ploščice z brusnicami, pistacijo in kokosom
Zverinsko preprost čokoladni prigrizek
Z glasnim rjovenjem je v kuhinjo prilomastil čokoladozaver in ti z vrsto nabrušenih čekanov dal jasno vedeti, da brez odlične čokolade ne bo mirno odšel.
Še sreča torej, da imaš pri roki slastno organsko RAWR čokolado, katero požrejo prav vsi dinozavri – presnozavri, veganociraptorji in celiakotopsi.
To čokolado sva v pokušino prejela že pred nekaj časa in morava reči, da je zares okusna!
Pod budnim očesom sestradanega plazilca preoblikuj temno čokolado v ploščice, nališpane z drobljeno pistacijo, kokosom in brusnicami. V kolikor se otepaš nadležnih ogljikovih hidratov, pa se poslovi od brusnic.
Preproste ploščice vsebujejo
60 g temne Rawr organske čokolade z 68% kakava
pest suhih brusnic
pest pistacije
ščepec kokosove moke
Čokolado nalomi in raztopi, pri tem pa poskusi ignorirati dejstvo, da ti sredi kuhinje čemi ogromen dinozaver.
Pistacijo in brusnice nasekljaj.
Raztopljeno čokolado enakomerno premaži po papirju za peko, ki počiva na pladnju. Po čokoladi nato povsem naključno nameči nasekano pistacijo in razkosane brusnice ter dobrodušno frcni kokosovo moko.
Pladenj z okičeno čokolado pospravi v hladilnik, da se strdi. Medtem se potrudi, da ostaneš v enem kosu.
Ko se čokolada dovolj ohladi in strdi, jo s karatejskim kriljenjem nalomi na večje kose.
Ploščice lahko lačnemu dinozavrčku tudi lično zaviješ, da bo ob grizljanju še bolj veselo renčal.