Lahek sadni sladoled
Pokaži vročini jezik
Ob neznosni vročini ti mnogokrat pade na pamet, da bi si v usta zatlačil celo zajemalko sladoleda. Žal se ti jezik potem hitro zavozlja ob misli na poletno postavo, ki bi si jo s sladkim nažiranjem uničil.
Dovolj sekiranja in odrekanja! Pripravila sva imeniten sladoled iz le treh sestavin, ki ima že smešno nizko vsebnost kalorij. Tu ni ne duha ne sluha o dodanem sladkorju, ampak to vlogo prevzame banana. Slednja poskrbi tudi za kremnost, dočim igranje mlečne note pripada pusti skuti. Barvo in okus pa določiš s poljubnim zamrznjenim sadjem – midva sva uporabila borovnice in marelice.
Borovničev sladoled:
1 banana
2 zvrhani žlici puste skute
2 pesti borovnic zamrznjenih
Marelični sladoled:
1 banana
2 zvrhani žlici puste skute
3 zamrznjene marelice
Banano nareži na kolutke in jih zatlači v vrečko ter vrzi v zamrzovalnik.
Zamrznjeno banano, pusto skuto in zamrznjene borovnice ali marelice čmokni v blender in pošteno zmešaj.
Veselo te pričaka kremen in okusa poln sladoled, ki se mu ni potrebno upreti.
Sladoled lahko dlje časa čuvaš v zamrzovalniku, a je svež najboljši.
Priporočava, da si vrečke z nakockanim sadjem pripraviš in zamrzneš že vnaprej, da se lahko nenadnemu napadu ledene sladkosednosti hitro zoperstaviš.