Španska omleta z gobicami
Dober okus ji ni španska vas
Tale krompirjeva omleta navduši s polnim okusom po jeseni, saj se med plastmi krompirja skrivajo tako šampinjoni kot sušeni jurčki.
Slanina, čebula, kisla smetana in odličen zdrobljen pisani poper Kotányi pa preprosto jed obrnejo v slastno dogodivščino!
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine:
750 g kuhanega krompirja
200 g kisle smetane
50 g slanine
200 g šampinjonov
10 g suhih jurčkov
2 žlici oljčnega olja
1 žlička Kotányi zdrobljenega pisanega popra
1 žlička soli
1 čebula
6 jajc
Recept je nastal v sodelovanju s Kotányi.
Postopek
Predpriprava:
- Krompir skuhaj v oblicah do mehkega, ga ohladi in olupi. Nareži ga na tanke rezine.
- Šampinjone nareži na rezine.
- Jurčke zalij z vrelo vodo in počakaj, da se zmehčajo, nato vodo odlij. Na grobo jih nasekljaj.
- Čebulo na drobno nasekljaj.
- Slanino nareži na majhne kocke.
Kuha:
- Globoko ponev pristavi na srednje-visok ogenj, vanjo vlij oljčno olje in stresi nasekljano čebulo.
- Praži, da prične čebula rjaveti, nato dodaj slanino.
- Čez kako minuto v ponev skočijo še narezani jurčki in šampinjoni.
- Praži 10 minut, vmes pa pridno mešaj.
- Dodaj krompir in pomešaj, ogenj pa zmanjšaj.
- Jajca razžvrkljaj skupaj s kislo smetano, v to zmes pa dodaj še žličko soli in žličko zdrobljenega pisanega popra.
- Jajčno zmešnjavo vlij v ponev, jo pokrij s pokrovko in na nizkem ognju kuhaj 30 minut.
- Omlete nikar ne mešaj, ampak vsake toliko ponev dobro portesi.
Po koncu peke omleto zvrni na krožnik in jo posuj z mlado čebulo. Zraven postrezi kepo kisle smetane.
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!