Praznična kupa z vročimi borovnicami
Kdor ga kupi, se zaljubi
Zunaj se otroci na polno kepajo, s snegom pa gradijo igluje, snežake in ostale amaterske figure. Tudi ti se z veseljem lotiš izdelovanja zamrznjenih skulptur, le da so te izjemnega okusa.
Za gradnjo sladolednega nebotičnika, v katerem se skriva sadje, potrebuješ vrhunski sladoled. Starodavni rek pravi: “Kupa je le toliko dobra, kolikor je dober sladoled”. Midva sva si zato nagrabila celo kolekcijo odličnih sladoledov Maxim premium, ki so najbolj znani po tem, da po odprtju embalaže kar izpuhtijo.
Da v sladoledno simfonijo vneseš še malo kontrasta, pod sladoled vtakni zdrobljene piškote, čezenj pa prelij vroče borovnice.
Za eno megakupo si nagrabi:
1 kepica sladoleda Maxim premium čokolada
1 kepica sladoleda Maxim premium jagoda
1 kepica sladoleda Maxim premium vanilija z borovnico
1 kepica sladoleda Maxim premium lešnik
1 pest poljubnih zdrobljenih piškotov
3 narezane jagode
1 pest ameriških borovnic
V vročekrvnem prelivu se nahaja:
100 g zamrznjenih gozdnih borovnic
1 žlica sladkorja v prahu
Pograbi steklen kozarec in vanj stresi poljubne zdrobljene piškote. Midva sva uporabila OREO piškote. Hitro jih zakrij s pestjo ameriških borovnic in narezanimi jagodami.
Zamrznjene gozdne borovnice stresi v kozico in jih zasuj s sladkorjem v prahu. Segrevaj, dokler se borovnice povsem ne zmehčajo.
Na vrsti je sladko kepanje – v kozarec skotali 4 kepe sladoleda – vsakega okusa po eno kroglo.
V sladoledno skulpturo lahko zdaj zatakneš še kako jagodo, na skrivaj pa vtakni še piškot ali dva.
Ko čez kupo poliješ še vroč preliv iz borovnic, ne odlašaj več. Pogumno zagrizi v sladoledni izziv.
Sladoled dober, vse dobro!
Sladek tek!