Palačinke s čokoladnimi kapljicami
Mali sladki frizbiji
Eden izmed poskusov, ki ga vedno opraviva na novi ponvi, je peka palačink. Da pa ne bi vedno žulila klasične zimzelene palačinke, sva pripravila bolj puhaste izvedenke, ki za nameček v sebi skrivajo še čokoladne kapljice.
Zaradi simpatične majhnosti jih lahko vsak pomlati vsaj 5, stopljena čokolada v njih pa nariše nasmešek do ušes.
Tokrat nama je ponev dal v uporabo Mercator v sklopu akcije za bolj okolju prijazno kuharijo: KLIK. Ponev je Tefal Ingenio in se super obnese pri peki palačink, ker se nič ne prime nanjo in ne potrebujemo olja.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Recept
Sestavine:
180 g pšenične bele moke
300 ml mleka
1 jajce
100 g čokoladnih kapljic
1 žlička arome vanilije
1 žlička pecilnega praška
2 žlici sladkorja
2 ščepca soli
Malinov preliv:
100 g zamrznjenih malin
2 žlici sladkorja
Postopek
Priprava mase:
- Jajce ubij in loči rumenjak od beljaka.
- Beljak zmiksaj v čvrst sneg.
- Rumenjaku dodaj vanilijevo aromo, sladkor in sol, nato ga električno zmiksaj.
- K rumenjakovi zmesi primešaj mleko.
- V ločeni posodi zmešaj moko in pecilni prašek, natu ju električno primešaj v maso.
- S spatulo nežno vmešaj v maso še sneg iz beljakov.
- Povsem na koncu v maso vrzi še čokoladne kapljice.
Peka palačink:
- Ponev pristavi na srednji ogenj in počakaj, da se dobro segreje.
- Najlažje deneš maso v ponev kar z žlico – 2 žlici mase bosta super za majhno palačinko.
- Ker se čokoladne kapljice zadržujejo na dnu posode, jih postrgaj, ko zajameš maso.
- Prva palačinka je po zlatem pravilu vedno poskusna – z njo ugotovimo, ali je ponev prave temperature in ali je z maso vse v redu.
- Postopek peke ponavljaj, dokler se ne znebiš vse mase. Ker so palačinke majhne, jih lahko v večji ponvi spečeš več naenkrat.
Malinov preliv:
- Maline in sladkor segrevaj v kozici, da se maline popolnoma zmehčajo.
- S paličnim mešalnikom jih fino spasiraj.
Postrežba:
- Palačinke zloži v sladek stolp in ga prelij z malinovim prelivom.
Palačinkast tek!