Snickers piškoti
Še 23 dni do daril 🙁
Ko je Božiček lačen, je povsem drugačen. Namesto na dobrodušnega okrogleža takrat bolj spominja na razjarjenega severnega medveda. Še dobro, da njegova žena dobro ve, kako ga spraviti v red – z njegovimi najljubšimi piškoti!
Gre za mehke in prijetno žvečljive arašidove piškote s karamelo in čokolado, ki ti poženejo kri po žilah. Žal pa ni vse tako rožnato – ko jih enkrat začneš glodati, namreč zelo težko prenehaš 🙁
Te daje lakota? Pojej en snic-keks!
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine za piškote:
120 g masla
120 g slanega arašidovega masla s koščki
200 g rjavega sladkorja
100 g belega sladkorja
2 jajci
300 g pšenične bele moke
1 žlička pecilnega praška
2 žlici medu
200 g čokoladnih kapljic
Karamelni preliv:
8 mehkih mlečnih karamelnih bombonov Werther’s Original
1 žlica sladke smetane
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Postopek
Piškoti:
- Maslo in sladkor zmiksaj do penastega.
- Dodaj arašidovo maslo in med.
- Primešaj vsako jajce posebej.
- V drugi posodi zmešaj moko in pecilni prašek, nakar ju električno primešaš k mokrim sestavinam.
- Dodaj še čokoladne kapljice, nato pa posodo s testom vsaj za 2 uri postavi v hladilnik.
- Ti slastni piškoti nastanejo iz kroglic testa. Te kugle je najlažje oblikovati s pomočjo zajemalke za sladoled. V kolikor si take zajemalke ne lastiš, si lahko pomagaš z žlico ali pa kroglice oblikuj z dlanmi. Pazi, le, da jih ne mencaš predolgo, saj morajo biti hladne pred romanjem v pečico!
- Kroglice testa razporedi po pekaču, prekritem s papirjem za peko. Pazi, da so dovolj narazen, saj se bodo razlezle v polnopravne piškote!
- Peci jih 10-15 minut pri 190 °C.
- Po koncu peke jih vzemi iz pečice, a pusti na pekaču, da se ohladijo.
Karamelni preliv:
- Za karamelni pošpric le segrej sladko smetano in karamelne bombone, pa naj bo to na šporgetu nad nizkim ognjem ali v mikrovalovni pečici.
- Preliv premešaj, nato pa ga s pomočjo žličke pošpricaj po sveže pečenih piškotih.
S Snickers piškoti je lakote konec, kot bi keksnil! Božiček pa se brž prelevi nazaj v belobradega dobrohotneža.
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!
Hej, super piškoti! Prvo rundo sem jih naredila po receptu, a me je motilo da so lepljivi zaradi karamele.
Za drugo rundo sem bombone narezala na koščke in jih stlačila v sredino. Res kul recept, hvala.
Lejla, super ideja!
Vesela sva, da so ti teknili.
LP, Midva