Berlinerji s pudingovo kremo in malinami
Pimp my krof
Okoli pusta te lahko zagrabi običajna sladkosnednost, lahko pa te popade naravnost nevarna potreba po sladkem. Če se ti pripeti slednja situacija, ti ne preostane drugega, kot da dolgočasen krof preleviš v pravo poslastico. Presekaj ga na pol, vmes pa natlači bogato vanilijevo kremo in osvežilne maline.
Poleg dobrih krofov se v pripravo berlinerjev podaj le s pravimi sestavinami, ki svojo kakovost potrjujejo z udeležbo v nešteto pustnih dobrotah. Govoriva seveda o izdelkih Dr. Oetker 🙂
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Sestavine:
6-8 krofov
2 vrečki Dr. Oetker vanilijevega pudinga
500 ml mleka
3 zvrhane žlice Dr. Oetker Sladkega prahu
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve paste
2 dl sladke smetane
sveže maline
Postopek
Video
Pripravo si lahko ogledaš tudi v pričujočem videu:
Puding:
- V skodelici zmešaj 100 ml mleka in obe vrečki vanilijevega pudinga.
- Preostalih 400 ml mleka zlij v kozico.
- Dodaj 3 zvrhane žlice sladkega prahu in 1 žličko vanilijeve paste.
- Mleko zavri, nato ogenj zmanjšaj, v kozico pa zlij pudingovo zmes.
- Z metlico nenehno mešaj, dokler se vse skupaj ne zgosti v puding – približno 2 minuti.
- Puding prenesi v posodo in ga tesno prekrij s prozorno folijo za živila.
- Puding pusti pri miru, da se ohladi na sobno temperaturo.
Krema:
- 200 ml sladke smetane stepi do čvrstega.
- Ohlajen puding z električnim mešalnikom pošteno zmiksaj, da dobiš kremno zmes brez grudic.
- Dodaj stepeno smetano in zopet električno premešaj.
- Kremo nadevaj v dresirno vrečko.
Krofogradnja:
- Krof razpolovi in z žličko razmaži marmelado v njem.
- Po spodnji polovici krofa nabrizgaj kremo, po njej pa razporedi narezane maline.
- Na vrh povezni zgornjo polovico krofa in berliner je nared za požret!
Pustni tek!