Sladoledna torta
Ledena zapeljivka
Pokaži nama nekoga, ki ne mara sladoleda in pokaževa ti nekoga, ki sladko laže. Šalo na stran – v poletnih mesecih je sladoled najbolj prelizana in pogrižena sladica, kar je povsem razumljivo, glede na njeno prijetno temperaturo.
Midva si ne moreva pomagati, da ne pripraviva torte na vsakem koraku, zato sva v tokratno stlačila kar sladoled.
Da je postopek domače sladoledne torte še bolj simpl kot pasulj, pa poskrbi odličen Dr. Oetker ledeni desert z okusom vanilije in čokolade. Zmešaš ga z mlekom in smetano, zmiksaš in zamrzneš. To je to!
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Piškotno dno:
150 g kakavovih piškotov
50 g masla
po želji še 50 ml sladke smetane
Čokoladna plast:
2 vrečki Dr. Oetker ledeni desert čokolada
200 ml sladke smetane
200 ml mleka
Vanilijeva plast:
2 vrečki Dr. Oetker ledeni desert bourbon vanilija
200 ml sladke smetane
200 ml mleka
3 žlice Dr. Oetker nastrgane čokolade
Čokoladni ganache:
100 g čokolade
100 ml sladke smetane
Dekor:
Dr. Oetker nastrgana čokolada
poljubne čokoladice
Navedene sestavine so namenjene pekaču s premerom 20 cm. Če uporabljaš pekač drugačne velikosti ali oblike, lahko sestavine preračunaš s priročnim Tortopretvornikom.
Postopek
Video
Pripravo si lahko ogledaš tudi v pričujočem videu:
Piškotno dno:
- Kakavove piškote zmelji in jih zmešaj s 50 g stopljenega masla. Tako dobiš hrustljavo dno.
- Če želiš bolj mehko piškotno dno, pa dodaj še 50 ml sladke smetane.
- Na kartonasto tortno podlago namesti tortni obroč, ki mu po notranjem delu namestiš acetatno folijo.
- V tortni obroč stresi piškotno zmes in jo potlači ob dno.
- Poskrbi, da bo ravna.
Čokoladna plast:
- V posodo stresi obe vrečki čokoladnega ledenega deserta.
- Dodaj 200 ml sladke smetane in 200 ml mleka.
- Z električnim mešalnikom mešaj 3 minute, da postane krema puhasta in čvrsta.
- Dobljeno kremo nanesi na piškotno dno in jo poravnaj.
- Torto postavi v zamrzovalnik, da se krema strdi.
Vanilijeva plast:
- V posodo stresi obe vrečki vanilievega ledenega deserta.
- Dodaj 200 ml sladke smetane in 200 ml mleka.
- Z električnim mešalnikom mešaj 3 minute, da postane krema puhasta in čvrsta.
- Primešaj 3 žlice nastrgane čokolade.
- Dobljeno kremo nanesi na čokoladno plast in jo poravnaj.
- Torto postavi v zamrzovalnik za 4 ure.
Čokoladni ganache:
- Nad vodno kopeljo raztopi 100 g temne čokolade v 100 ml sladke smetane.
- Premešaj ju, da dobiš gladek ganache.
- Ganache z dresirno vrečko nabrizgaj po robu torte, da dobiš “dripping” efekt.
- Na vrh torte nameči poljubne čokoladice in potresi nastrgano čokolado.
- Torto postavi nazaj v zamrzovalnik, kjer naj počaka na postrežbo.
- Preden torto razrežeš, naj 20 minut počaka na sobni temperaturi.
Sladek tek!
Živjo, kje se da kupit Dr. Oetker ledeni desert?
Anja,
kupiš ga lahko v bolje založenih trgovinah.
Pozdravljeni ali je torta lahko skoz v zmrzovalniku, ali je lahko kasneje tudi v hladilniku.
Zdravo:) Torta mora biti ves čas v zamrzovalniku. Lp, Midva:)
Zdravo,
Zanima me, če je tortica trdna in kako približno visoka je? Potrebujem visoko torto s premerom 30 cm in bi rada da zdrži vsaj pihanje svečk 😛
Izgleda super !
Lp,
Nina
Zdravo:) ko pride direktno iz zamrzovalnika je zelo trdna, potem pa se počasi topi. Bo pa rezanje tako visoke torte kar izziv😉 Lp, Midva
Pozdravljeni, to je navaden tortni pekač ali kakšen višji?hvala.
Lp
Barbara
To je obroč za sestavljanje, ki je malo višji:)