Mortadelin mousse s pistacijami
Do roba!
Kozarčni prigrizki so pravi hit za druženja, saj so priročni, lični, pa še fancy povrhu!
V tem kozarcu se skriva ekspresno pripravljen aromatičen mousse iz mortadele, na katerem pridno čaka kupček nasekljanih pistacij.
Da ni potrebno uporabljati žličk, pa v mousse zapiči kar grisine.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Recept
Sestavine:
150 g mortadele Kras s čilijem
200 g kremnega sira
1 žlica kisle smetane
30 g nasekljanih pistacij
grisini
sol
poper
Video
Pripravo si lahko ogledaš tudi v pričujočem videu:
Postopek
- Mortadelo nareži na kvadratke.
- V blender ali sekljalnik stlači kremni sir, kislo smetano in mortadelo.
- Fino zmiksaj v kremen mousse.
- Soli in popraj ga po okusu.
- Mousse nadevaj v kozarec, po njemu potresi nasekljane pistacije in vanj zapiči enega ali dva grisina.
Čin-čin!