Orehove rezine brez moke

You may also like...

13 Responses

  1. sladkatablica says:

    super recept.Obožujem sladice brez moke;)
    Imam pa dve vprašanji:
    kaj je razmaščena k. moka in
    ne razumem dobro načina peke orehovih plošč.
    hvala in lp

    p.s. letos bo vsa decemberska peka po vajiinih receptih

  2. sladkatablica says:

    pozdravljeni…
    način peke orehovih plošč sem doumela 😉
    tisto glede moke pa me še vedno zanima
    hvala in lp

    • pizmur says:

      Zdravo Sladkatablica!

      Razmaščena kokosova moka je fino mleta moka, kateri se odsrtani maščoba. Ta moka ima lasnost, da zelo dobro vpija tekočino. Če jo klikneš med sestavinami te vrže direktno na moko v spletno trgovino. Lp, midva:)

  3. Marjeta Oman says:

    🙂

  4. sladkatablica says:

    aha hvala, včeraj ko sem brala link še ni delal 😉
    sigurno naredimo
    lp

  5. Barbara says:

    Ziujo!
    Kaksna pa je velikost pekaca?

    Lp

    Barbara

  6. Tatjana says:

    Ne maramo kokosa, kaj lahko dam namesto-mogoče gustin oz. vanili puding ?

  7. Frišn says:

    Živjo, jaz sem danes poskusil s peko rezin, vendar mi ni šlo. (Mogoče ker sem dal 3 jajca namesto 2?) Skratka “testo” mi je prišlo preveč pacalasto, prijelo secje oeki papirja in na koncu- po peki tudi preveč bledo. Zafrknil sem tudi pri masi (gustin mi je šel v kepe, in pa najbrž bi se morala rumenjakova masa ohladiti, šele nato jo predenemo v maslo, a ne?) Zanima me na kakšen pekaču pečete, ker meni je prišlo vse skupaj zelo majhno (cca 20×20 cm. Prosim vas za rešitve 🙂 ali imate recept tudi za orehove rezine z moko?

    • midva says:

      Zdravo Frišn!

      Masa sama po sebi pride kar pacasta in se je treba kar potruditi, da se jo lepo premaže po peki papirju. Za bledo barvo- pa vrjetno niste dovolj dolgo pekli. Gustina midva v receptu nisva uporabila, vrjetno ste mislili kokosovo moko? Da se ne dobi kepic jo je potrebno vmešati z metlico. Tako je, pekač je bil manjši velikosti 20×30. Recepta za orehove rezine z moko pa še nimava, mogoče ga pa letos pripraviva. Lp, Midva;)

  8. Jana says:

    Hoj, koliko časa pa kuhate mleko in rumenjak , da rata malo gosta masa, ker že v drugo delam in je vse tekoče. Če pa primerjam recepture ostalih, pa na 100 ml mleka pride en rumenjak tukaj pa bora 2 na pol litra mleka. Ali je možno da je preveč vroče mleko, ko vlijem 2 rumenjaka s sladkorjem?
    Potrebujem razlago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.